Café World 2019.12.08.

Ehető kávéscsészéket tesztel az új-zélandi nemzeti légitársaság

Az Air New Zealand olyan kávéscsészéket próbál ki annak érdekében, hogy csökkentse a repülőgépek fedélzetén lévő hulladék mennyiségét, melyeket meg lehet enni az ital elfogyasztása után.


A légitársaság vezetése eldöntötte, hogy csökkenteni kívánják a szemétlerakókba szállított hulladék mennyiségét és első lépésként az utasoknak felszolgált, évente több mint nyolc millió adag kávét kínáló, papírból és kukoricából készített, komposztálható csészéket cserélik le még környezetbarátabb megoldásra.

A törekvésben a szintén új-zélandi Twiice vállalat állt a légitársaság mellé, akik vaníliaízesítésű biscottiból készült, pohár formájú, kemény és látszólag "szivárgásmentes" ehető tésztacsészéket gyártottak.

Az Air New Zealand egy nyilatkozatában kijelentette, hogy az innovatív kávéscsészéket a levegőben és a földön egyaránt tesztelik, annak érdekében, hogy megfeleljenek a fenntarthatósági kihívásoknak.

Jamie Cashmore, a Twiice társalapítója szerint a poharak "valóban pozitív hatással lehetnek a környezetre", ám néhány közösségi platformon az elégedetlenkedők szerint a légitársaságnak nem csupán a kávéscsészéket kell lecserélnie, ha a környezet javítására törekszik, hisz a járatok üvegházhatású gázokat termelnek az elégő üzemanyagból, amelyek szintén hozzájárulnak a globális felmelegedéshez, amikor a légkörbe kerülnek.

Más kritikusok az új poharak alapanyagával kapcsolatosan vetették fel elégedetlenségüket, mondván, hogy a vegán étrendet követő utasok nem fogyaszthatják, hiszen a poharak tojást tartalmaznak. A Twiice megerősítette azt az információt is, hogy poharai glutént, valamint nyomokban dióféléket és tejtermékeket is tartalmazhatnak.

A légitársaság az ételérzékeny vagy reform étkezésű utasai érdekében hangsúlyozta, hogy a növényi alapú poharai továbbra is elérhetőek lesznek minden járaton az új termékpróba ideje alatt.

Forrás: BBC

Küri Attila

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s