Elindultak a nemzeti kávés bajnokságok 2010.02.08. | Barista Bajnokságok
Hazánkban április 23-25 között rendezik a különböző kávés versenyeket. A világbajnokságok jún. 23-25-e között kerülnek megrendezésre az Egyesül Királyságban. Ennek megfelelően már megkezdődtek a nemzeti versenyek Európában, és a világ különböző pontjain.

Január 27., Szlovákia
Ezévben elsőként Szlovákia rendezte meg az országos bajnokságát, ami Tasos Delichristos (kávés párlat világbajnok) szakmai felügyeletével és vezető zsűrizésével zajlott.
Stanislav Cibula 2007 után másodszor is megszerezte a barista bajnoki címet.
A latte art versenyt nőuralom jellemezte, a dobogó mindhárom fokát hölgy foglalta el, az első helyezett Miriam Szábóolova lett.
A kávé és párlat témában Marian Galuska 22 ponttal győzött.
Képek a bajnokságról

Február 2-4., Egyesült Királyság
A háromnapos megmérettetés első napját Neil Le Bihan, az Exchange Coffee baristája nyerte meg latte art-ban. Ő öntötte a legszebb lszabadkezes motívumot, egy forgatott rozettát, a végén hármas tulipán dísszel.

Másnap Edmund Buston a 2009-es kölni kávé és párlat VB 2. helyezettje újból diadalmaskodott a hazai bajnokságon. Különleges kávéja a Martini Potento volt: frissen elkészített espresso olasz mogyorólikörrel keverve, triple sec-kel rétegezve, friss tejszínnel és csokoládéreszelékkel koronázva.

Ugyanekkor rendezték a regionális (dél-nyugati) barista viadalt, amit Jose Melium nyert meg. Az országos bajnokság március 1-jén lesz, Londonban.
Képek a bajnokságról

Február 3., Svájc
A helvét baristák összecsapásának győztese Matthias Bühler 486 ponttal, a legjobb cappuccinoval és kávékülönlegességgel utasította maga mögé a többi versenyzőt. Különleges italát a világhírű olasz kávés desszert, a tiramisu ihlette.
A latte art bajnok Martin Egger, Kávé és Párlat-ban Sandra Stucki lett az első.
René Fleischer 4,06 perc alatt sikerült teljesítette a kávékóstolás háromszögtesztjét, minek során 8 italból 8-at sikerült eltalálnia.
Képek a bajnokságról

A hazai versenyekre jelnetkezni itt lehet.


Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában
Blog írások
Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein