Füst 2006.12.06.

Szivaretikett

Ideje végre kivennünk a szivartartó dobozból - eredeti nevén a humidorból - kedvenc szivarunkat és felhasználni arra a célra, amelyre valójában szánták. A borítólevél sima, erektől mentes, a fedési pontok és sarkok laposak.


Színe egyenletes. A zárósapka színben és anyagban illik a borítólevélhez. A fejrész rendesen meg van töltve dohánnyal, nem üreges. Hagyományosan guillotine vagy ollószerű szivarvágót használjunk, hogy eltávolítsuk a zárósapka egy részét a meggyújtás előtt.

Nagyon fontos, hogy ne vágjunk bele a borítólevélbe, mert az lefejtődik. Tehát bevágjuk a szivart a vállrésznél, így a zárósapka egy része érintetlen marad és a keletkező nyílás elegendő, hogy a szivar jól szeleljen.

A legjobb, ha fennhagyjuk a szivargyűrűt, mivel eltávolításkor megsérthetjük a borítólevelet, majd később, mikor a szivartest bemelegedett, szépen lassan lehúzhatjuk - megjegyzem, nem a gyűrű mutogatása a cél a szivar elszívásakor.

A meggyújtáshoz kizárólag gázöngyújtót vagy gyufát használjunk. Sosem helyezzük a szivart a lángba, csak felette tartjuk, és lassan forgatjuk. Mindig ellenőrizzük, hogy a szivarvég teljesen keresztmetszetében ég-e.

Cigar Shop.hu

www.cigarshop.hu
szivarhírek.hu

A szivarfüstöt ne "tüdőzzük le", inkább hagyjuk keringeni a szájüregben egy pár másodpercig, majd finoman fújjuk ki. Ha szivarunk kevesebb, mint 30 perce aludt el, akkor újragyújthatjuk. A hamut nem szabad leveregetni, mivel a fennmaradó hamu lehűti a füstöt és segíti az égést.

Ha a szivar íze megváltozik, kellemetlenné válik, ideje megválni tőle - ez általában akkor történik, amikor már a szivargyűrű vonaláig elszívtuk. Nem nyomjuk el, csak lerakjuk a hamuzóba és hagyjuk, hogy magától kialudjon.

Ennyit az elméletről, most próbálja ki Ön is a gyakorlatban! Válassza ki, készítse elő, gyújtsa meg és élvezettel szívja el szivarját.

H i r d e t é s

A dohányzásról..

Egyre több közterületen, például játszótereken és temetőkben, valamint azok környékén, illetve szórakozóhelyeken, éttermekben, kocsmákban tiltják be a dohányzást, és további szigorítások is várhatók. A nemdohányzók fellélegezhetnek (szó szerint is), a dohányosok pedig dohognak. Hol a határ az egészség védelme és a kirekesztés között?

Füst 2009.03.17.
Nehéz búcsú a cigarettától

A fogadkozások idején hatalmas szívességet tehetünk magunknak és környezetünknek, ha elhatározzuk, hogy leszokunk a dohányzásról - és be is tartjuk. Bár a siker főként az akaraterőn múlik, segítség nélkül nem biztos, hogy boldogulunk.

Füst 2008.12.18.

Kávéházak magazin

Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.
Mi legyen a zaccal? II. cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal? II.

Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)

Zacc 2019.10.16.
Mi legyen a zaccal? cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal?

A kávé a legtöbbeknek egy nélkülözhetetlen ital reggelente az ágyból kikelve, a munkahelyre beérve vagy épp ebéd után, egyfajta üzemanyag, ami feltölt energiával. Már ez sem csekélység, de a kávé szerepe itt nem ér véget. Miután hozzájutottunk az életmentő finomsághoz, vegyük szemügyre az ottmaradó zaccot, ugyanis még az is valódi kincs! Elsőként nézzük, mit kezdhetünk vele a kertben: (x)

Zacc 2019.09.09.

H i r d e t é s