Füst 2006.12.06.

Szivaretikett

Ideje végre kivennünk a szivartartó dobozból - eredeti nevén a humidorból - kedvenc szivarunkat és felhasználni arra a célra, amelyre valójában szánták. A borítólevél sima, erektől mentes, a fedési pontok és sarkok laposak.


Színe egyenletes. A zárósapka színben és anyagban illik a borítólevélhez. A fejrész rendesen meg van töltve dohánnyal, nem üreges. Hagyományosan guillotine vagy ollószerű szivarvágót használjunk, hogy eltávolítsuk a zárósapka egy részét a meggyújtás előtt.

Nagyon fontos, hogy ne vágjunk bele a borítólevélbe, mert az lefejtődik. Tehát bevágjuk a szivart a vállrésznél, így a zárósapka egy része érintetlen marad és a keletkező nyílás elegendő, hogy a szivar jól szeleljen.

A legjobb, ha fennhagyjuk a szivargyűrűt, mivel eltávolításkor megsérthetjük a borítólevelet, majd később, mikor a szivartest bemelegedett, szépen lassan lehúzhatjuk - megjegyzem, nem a gyűrű mutogatása a cél a szivar elszívásakor.

A meggyújtáshoz kizárólag gázöngyújtót vagy gyufát használjunk. Sosem helyezzük a szivart a lángba, csak felette tartjuk, és lassan forgatjuk. Mindig ellenőrizzük, hogy a szivarvég teljesen keresztmetszetében ég-e.

Cigar Shop.hu

www.cigarshop.hu
szivarhírek.hu

A szivarfüstöt ne "tüdőzzük le", inkább hagyjuk keringeni a szájüregben egy pár másodpercig, majd finoman fújjuk ki. Ha szivarunk kevesebb, mint 30 perce aludt el, akkor újragyújthatjuk. A hamut nem szabad leveregetni, mivel a fennmaradó hamu lehűti a füstöt és segíti az égést.

Ha a szivar íze megváltozik, kellemetlenné válik, ideje megválni tőle - ez általában akkor történik, amikor már a szivargyűrű vonaláig elszívtuk. Nem nyomjuk el, csak lerakjuk a hamuzóba és hagyjuk, hogy magától kialudjon.

Ennyit az elméletről, most próbálja ki Ön is a gyakorlatban! Válassza ki, készítse elő, gyújtsa meg és élvezettel szívja el szivarját.

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon cikk borítóképe
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

Egy évszázados centenáriumát ünnepli idén a felső prémium kategóriájú kávékat készítő és forgalmazó Cafes Cornellá. A katalán családi vállalkozás remekműveit hazánkban is meg lehet kóstolni. (x)

Café World 2020.01.15.
Arabica és robusta – a két vetélytárs?! cikk borítóképe
Arabica és robusta – a két vetélytárs?!

Meglepő módon (tudomásunk szerint) nagyjából százféle kávénövény létezik, mi mégis csupán háromnak fogyasztjuk a termését. A coffee liberica rendkívül ritka, így igen csekély mennyiségben kerül csak kereskedelmi forgalomba. A világ kávétermésének mindössze 2-3%-át jelenti. A csomagolások hátoldalán található leírásokat böngészve nagy valószínűséggel az arabica és/vagy a robusta kifejezésekkel találkozol. Te tudod, hogy pontosan mit takarnak ezek az elnevezések? (x)

Kávé akadémia 2020.01.13.

H i r d e t é s