Füst 2006.12.06.

Szivaretikett

Ideje végre kivennünk a szivartartó dobozból - eredeti nevén a humidorból - kedvenc szivarunkat és felhasználni arra a célra, amelyre valójában szánták. A borítólevél sima, erektől mentes, a fedési pontok és sarkok laposak.


Színe egyenletes. A zárósapka színben és anyagban illik a borítólevélhez. A fejrész rendesen meg van töltve dohánnyal, nem üreges. Hagyományosan guillotine vagy ollószerű szivarvágót használjunk, hogy eltávolítsuk a zárósapka egy részét a meggyújtás előtt.

Nagyon fontos, hogy ne vágjunk bele a borítólevélbe, mert az lefejtődik. Tehát bevágjuk a szivart a vállrésznél, így a zárósapka egy része érintetlen marad és a keletkező nyílás elegendő, hogy a szivar jól szeleljen.

A legjobb, ha fennhagyjuk a szivargyűrűt, mivel eltávolításkor megsérthetjük a borítólevelet, majd később, mikor a szivartest bemelegedett, szépen lassan lehúzhatjuk - megjegyzem, nem a gyűrű mutogatása a cél a szivar elszívásakor.

A meggyújtáshoz kizárólag gázöngyújtót vagy gyufát használjunk. Sosem helyezzük a szivart a lángba, csak felette tartjuk, és lassan forgatjuk. Mindig ellenőrizzük, hogy a szivarvég teljesen keresztmetszetében ég-e.

Cigar Shop.hu

www.cigarshop.hu
szivarhírek.hu

A szivarfüstöt ne "tüdőzzük le", inkább hagyjuk keringeni a szájüregben egy pár másodpercig, majd finoman fújjuk ki. Ha szivarunk kevesebb, mint 30 perce aludt el, akkor újragyújthatjuk. A hamut nem szabad leveregetni, mivel a fennmaradó hamu lehűti a füstöt és segíti az égést.

Ha a szivar íze megváltozik, kellemetlenné válik, ideje megválni tőle - ez általában akkor történik, amikor már a szivargyűrű vonaláig elszívtuk. Nem nyomjuk el, csak lerakjuk a hamuzóba és hagyjuk, hogy magától kialudjon.

Ennyit az elméletről, most próbálja ki Ön is a gyakorlatban! Válassza ki, készítse elő, gyújtsa meg és élvezettel szívja el szivarját.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.

H i r d e t é s