Háromszor is Café Five! 2008.09.16. | Café Budapest
Idén megnyílt a Cafe Five épülő láncolatának két új üzlete, így az újpesti mellett már a Danubius-házban és a Soroksári úti Tescoban is megtalálható az olasz stílusú kávézó.

Mit is kell tudnunk a Cafe Fiveról? Az üzletvezető a diszkrét, de fiatalos stílus képviselőjeként igyekezett tágas és fényes teret kialakítani, mely ugyanakkor családias és nyugodt: alkalmas egy kettesben eltöltött beszélgetésre, de akár születésnapok, vagy kisebb rendezvények megtartására is.
A három kávézó kialakítása, étel-és italválasztékra egységes képet mutat.

A szlogennek – "Ahol jól érzed magad!" – igyekeznek eleget tenni. Reggel nyolc után az újságos polcról elvett hírlapok és magazinok olvasgatása mellett elfogyaszthatunk egy kiadós reggelit. Tojásételeikhez minőségi kávét kortyolgathatunk; legyen az frissen darált kávéból készült eszpresszó, tejeskávé, latte macchiato, vagy a világ kedvenc ültetvényeiről származó etióp, guatemalai, costa rica-i és kolumbiai kávékülönlegesség.

Nap közben érdemes betérni egy kávészünetre, vagy frissítőre: bátran válogathatunk az üdítők és jeges italok közül, de érdemes megkóstolni a házias szörpöket vagy a jeges mentateát is. Mindhárom üzletben választhatunk a jól megszokott hideg-és meleg szendvicsek, friss saláták és sütemények közül. A helyben sütött pékáruk és saláták választéka időszakonként megújul, a közkedvelt ételeket természetesen változatlanul megtalálhatjuk az étlapon.

Délutáni ejtőzésünk közben alkalmunk van egy forró tea vagy csokoládé élvezete közben ellenőrizni levelesládánkat, hiszen a kávézókban ingyenes wifi használható. Mindezt diszkrét zenei aláfestés mellett tehetjük.

A munkaidő letelte után pedig ellazulhatunk a koktélok, alkoholmentes italok, shake-ek és turmixok mellett barátaink, családtagjaink társaságában egy hangulatos, gyertyafényes helyen – jobb időben a teraszon is.


Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában
Blog írások
Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein