John Thorn – Michael Segal: KÁVÉ 2009.01.15. | Receptek
Ez a kávéról szóló szakértői kézikönyv a kávé szerelmeseinek nyújt útmutatót a latték, a cappuccinók és eszpresszókávék világában való eligazodáshoz. A kiválóan felépített és gazdagon illusztrált kézikönyv kitér a kávé kiválasztásának és elkészítésének minden mozzanatára: a legjobb frissen pörkölt arabica kávébabok lelőhelyeitől a saját ízlésünknek leginkább megfelelő kávéfőzet megválasztásáig.

Világos útmutatást kapunk a különböző típusú kávébabok keverékeinek művészi összeállításához, és javaslatokat a legjobb kávéfőző berendezések kiválasztásához. A könyv bemutatja a kávétermelő országokat, minden fontos kávétermesztő területről részletes információt ad, ismerteti a világ különböző pontjain termesztett kávék különleges, egyedi tulajdonságait. Megtanítja a helyes kávékóstolást, illetve a tökéletes espresso és cappuccino készítését.

 • Jelen cikkünkhöz forrásként a VendéglátásOnline cikkét használtuk.


 • Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában
  Blog írások
  Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
  megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
  ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
  Café Budapest
  Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
  Koffein