Kati blogja 2005.02.15. | Zacc
Név: Kati Született: 1978 Lakhely: Budapest "Kell, hogy az eszem és az akaratom vezessen. Eközben meg szétszakítanak az érzelmeim."

2005.02.15.

Felmelegedni

Újra esett a hó, és én elmentem szánkózni. Kisgyerekkorom óta nem szánkóztam. A többiek hamarabb kiértek a Tabánba, én csak pár perccel később.

Csak egy szánkó volt, meg valami más rózsaszín csúszóalkalmatosság. És egy csomó műanyag szemetes zacskó, benne kartonpapír. Hogy kinek jutott ez az eszébe? A fiúk eszetlenül csúszkáltak. A nejlonnal akár hason is. Átvillant az agyamon, hogy nem fáj-e nekik? És voltak buckák is, amik jó nagyot dobtak az emberen. Jó esetben megmaradtunk a szánkón, rossz esetben nem.

Én csak kétszer csúsztam le, de mind a kétszer sikerült jó alaposan beborulni. Másodszor egy kicsit fejbe is vágott a szánkó. Többet nem mentem.

Álltam a domb tetején átfázva, mert a havat persze nem söpörtem le a kabátomról. A bakancsom pedig nem volt vízálló. A farmerem sem. Néztem, ahogy a többiek tombolnak. És kicsit irigyeltem őket. Már megint elveszettnek érzem magam. Azonnal elkezdődött a csöndes önelemzés.

Miért nem merek lecsúszni? Nem attól félek, hogy összetöröm magam. Nem attól félek, hogy kinevetnek, mert a barátaim nem nevetnek ki. Közben – ki tudja hányadik csúszás után – visszajönnek a többiek. Most valaki hív, hogy üljek mögé a szánkóra. Nem, e mögé a fiú mögé ne ülök! Nyögtem valami kifogást, vagy úgy tettem, mintha meg sem hallanám? Tegnap volt, nem emlékszem.

Mindenki jó kedvű volt, én meg erőltettem, hogy az vagyok. Egy idő után feltűnő volt a passzivitásom, és a kérdéseket elütöttem valami féligazsággal. A betegségre hivatkoztam. Féligazság, mert a hétvégén tényleg rosszul voltam, de most nem. Mi a fene a bajom? Öregszem, hogy nem tudok a többiekkel örülni? Hülyeség! Jó nekik, mert jó kedvűek.

Én már a domb aljában várom őket, de még kétszer visszamennek a tetejére. Nem bírják abbahagyni, már csak az éjszakai járatok közlekednek, mire elindulunk. Még elviccelődöm azon, hogy én fogok a leghamarabb hazaérni, és ők még javában utaznak, mikor én már a forró teát iszom.

Nem is voltam vicces. Ahogy hazaértem bevágódtam az ágyba, éreztem, hogy a bőröm fagyos, és megpróbáltam úgy betekerni magamat a takaróba, hogy ne fázzak, és minél hamarabb felmelegedjek. Mire elaludtam, ők valószínűleg tényleg a forró teájukat itták, én meg még mindig éreztem, hogy fagyos a bőröm. Nem bírtam felmelegedni.

Kati blogja: A nők


Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában
Blog írások
Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein