KávéBár Bazár 2018 #Day1 2018.03.03. | Barista Bajnokságok
Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.

Idén a mindig nyüzsgő Erzsébet téri Akváriumban került megrendezésre a program. Kora délután, mikor megérkeztünk még nem voltak sokan. Kicsit meglepődtünk, de konstatáltuk, hogy biztosan majd később érkeznek a többiek és az is nyilvánvaló, hogy a fő program úgyis a második nap lesz. Szerencsére be is bizonyosodott a feltételezésünk és 1-2 óra múlva már egészen szép tömeg alakult mindenhol.

Elsőként a Kis Hallba belépve, azt a pár kiállítót és érdeklődőt meglátva csak annyit kérdeztünk: "Ennyi?". De szerencsére jött az édes felismerés, hogy a Nagy Hall is tartogat néhány más lehetőséget számunkra.

Megosztottan voltak lehetőségek a kávé, illetve bor iránt érdeklődők számára, azonban kis kritikát megfogalmaznék a helyszínnel kapcsolatban. A Hallokban kevés volt a fény, sötét volt a helyszín, így kevésbé volt csalogató. Ezt érdemes megfontolni a későbbiekben. Ami még talán kicsit meglepő volt, hogy több kávézóra, illetve pörkölőre számítottunk.

Megjelent a méltán híres termékkínálattal jeleskedő Kávétársaság, akik nem csak szuper kávét készítenek Nektek betérve hozzájuk, hanem megannyi féle-fajta kávét is, az eszközökről pedig ne is beszéljünk.

TUDTAD?
A Kávétársaságnál kipróbálhatod a kávékat és eszközöket is, így megkönnyítve a választást számodra, hogy mit viszel haza és miért adsz ki pénzt.A Kávétársaságnál nem csak kellemeset beszélgettünk a kávézó koncepciójáról, hanem egy roppant kellemes és lágy Kenyát kóstolhattunk filterben. A Casino Moccánál is megálltunk egy kicsit, ahol nemcsak lencsvégre kaptuk őket, hanem filtert és Burgundi presszót is kóstoltunk. A Bruberi is elkényeztetett minket, ahol tejes alapú italt kóstoltunk, egy mexikói flat white formájában. Testes és savas kávé melynek csokis és gyümölcsös ízjegyei egy flat whiteban sem vesztek el. Mindemellett a La Marzocconál kipróbáltuk a különleges „kis” kávégépet. Saját magunknak főztünk presszót, de nem is akármilyen formában. Egyáltán nem egy automata gépet kell elképzelni. Egy kar segítségével készíted a kávét, melyen nem mindegy, hogy melyik sávba állítod, hiszen ott állítható a kávé hossza. De ha már kávégépekről beszélünk, akkor mindenképp meg kell említsük a Moccamaster színpompás filter kávéfőtőit, mellyel hazaviheted a minőségi kávézás élményét. Egyszerű és nagyszerű.

Mindezeken túl a teljesség igénye nélkül jelen volt a 42, a Lucky Cap Micro Roastery & Coffee Conception, a Black Sheep Coffee & Micro Roastery, az Awaken, az Alpro, a But First Coffee, Goosebumps Coffee-Modbar, Caffé Vergnano az idei eseményen.

Mindeközben a Kis Hallban folyt az Amatőr Barista Bajnokság, ahol a lelkes és izguló versenyzők közül végül Pál Máté (Smúz – viragneked.hu) nyerte meg a díjat. A Nagy Hallban pedig a délután folyamán hallhattunk Tóth Sándor beszámolóját a Bányai Lászlóval való kapcsolatról, illetve a Costa-ricai termőföldi kirándulásról és magáról a Bányai kávéról.

Az első nap nagyon baráti hangulatban telt. Ha körülnéztünk egyáltalán nem láttuk az éles határokat rajongók és pörkölők között. Mindenhol lelkes beszélgetéseket, csocsó meccseket és felhőtlen hangulatot tapasztaltunk.

További képek

Ti voltatok? Jöttök a második napra?


Szatmári Nóri


Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában
Blog írások
Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein