Kávéház anno 2006.11.20.

Sólyom is ezt issza

Swartz Dánielként mutatkozik be, de akcentusa rögtön leleplezi a bohókás nevű Treehugger Dan’s antikvárium és kávézó üzemeltetőjét. Dániel az amerikai Maine államból érkezett Magyarországra, tizenhat évvel ezelőtt, amikor egyre-másra jöttek a tengeren túlról misszionáriusok, demokrácia terjesztő liberálisok, és környezetvédő aktivisták.


Dániel ez utóbbiak közé tartozik, azon belül pedig egy szűkebb csoportba: akik maradtak. Az angol nyelvű könyvekkel és bio-fair trade kávéval szolgáló bolt vezetője büszkén meséli: egyebek közt ő nyitotta meg annak idején a Greenpeace magyarországi irodáját.

Okosan bólogatunk, ám tudatlanságunknál fogva kissé kényelmetlenül hallgatjuk a magyar vállalkozóvá lett aktivista biogazdaságokról, génmanipulációról, fair trade-ről szóló beszámolóit. Biztonságérzetünk csak a kávézó nyitás viszontagságainak taglalásakor tér vissza.

"Treehugger Dan", ha szabad így fogalmazni, kemény fába vágta a fejszéjét. Az aprócska üzlethelyiség hátsó zugában berendezett kávézó (az ÁNTSZ csak ide adott engedélyt) derűlátón fogalmazva úttörő kezdeményezés.

Idealizmusra kevéssé fogékony országunkban ugyan józanul éppen ekkora teret kaphat egy kizárólag fair trade és bio termékeket kínáló kávézó, de van ok a bizakodásra: a köztársasági elnöki hivatal egyenesen innen rendeli a kávét. Másrészt hamarosan megérkezik az első bio-fair trade forrócsoki szállítmány. És hát nyakunkon a tél, lehet begubózni, könyvvel a kézben szürcsölni.

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s