Kávéház Sirató 2006.01.30.

Bezár a Castro?

Kávéház sirató Szombaton volt a záróbuli, az utolsó üzemnap, mikor még ellátogathattunk a Castróba, és kedden végleg lehúzzák a rolót. Megzavarodtunk. Egyes rajongók váltig állítják, hogy nem tűnik el a Castro, csak átalakul.


"Nyugi castro rajongók! 2 éve járunk ide a barátainkkal, én is megijedtem a bezárás hírére, de ismerem az új fiúkat, akik tovább viszik a helyet. Minden marad a régiben, ami kevés nem tuti dolog, csak azon változtatnak: árak, hangulat, zene tuti marad, ahogy volt. Remélem úgy lesz. I love Castro!"

E rajongói levél a legbelsőbb információ, amit meg tudtunk szerezni a Castro Bisztróval kapcsolatban. Az Est.hu ezzel szemben cikket jelentetett meg, miszerint 31-dikén végleg eltűnik a hely a Ráday utcából.

Milyen helyet veszítünk?


2003-ban, a honlap indulásakor értékelőink erős kritikát fogalmaztak meg a hellyel kapcsolatban. A szigorú kávéházi kritériumok és jellemvonások felől közeledve szembetűnő volt a Castróban tapasztalható nem kevés szakmai hiba. A cikk – mondanunk sem kell – sok rajongó ellenszenvét váltotta ki. A Fórum érdekes, parázs viták színterévé lett.

Bár egyes rajongók unszolására már-már eljutottunk oda, hogy újabb szemlére induljunk, a következő két évben nem volt módunk felülvizsgálni első benyomásainkat, már csak azért sem, mert 2004-től kezdve a Kávéházak Versenye keretén belül folytattuk a kávéházak öt jellemző szempont szerinti vizsgálatát. Egyet azonban megállapíthattunk: a Castro a rajongói terén megállta a próbát és az évek alatt a Ráday utca egyik legmeghatározóbb helyévé vált.

Mi fáj?


Egyes információk szerint csinos Casinót kapunk a Castro helyére. Miután annyi hír lábra kelt, ezt is kritikával fogadjuk. Mindenesetre elhibázott lépésnek tekintenénk, ha ezt a területet is elsötétített, barátságtalan üvegtáblák zárnák el végleg a külvilágtól, ahogy az egykori Belvárosi Kávéházat a Ferenciek terén. Reménykedve tekintünk hát mi is a fenti üzenetre: Reméljük, úgy lesz.

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s