Kávéház Sirató 2006.02.02.

Újabb gyöngyszemtől búcsúzunk

Kávéház sirató Nem olyan rég adtunk hírt az újlipótvárosi változásokról. A Dunapark bezárt, a Leon nyílik. Most az egyik legeredetibb kávézót, a Wallenberget siratjuk. Kipakolva találtuk, egyelőre nyoma sincs az újrakezdésnek. Ezzel eltűnt az egyik legkisebb pesti kávézó.


A Wallenberg nagy reményekkel nyitotta meg kapuit. Igazi törzskávézónak indult. Kicsi volt, a kuckós helyek iskolapéldája. Néhány négyzetméteren ügyes térkialakítással négy sarkot rendeztek be a vendégeknek, pamlagokkal, székekkel, fotelekkel.

A kávéról nincsenek nagy emlékeink. Nem volt sem kirívóan jó, sem végtelenül pocsék, amit megjegyezne az ember. Érdekesség, hogy azon kevés kávézók közé tartozott, ahol coffee-to-go papírpoharakban elvitelre is felszolgálták a kávét.

A kiszolgálás azonban a kis helyek előnyét élvezte: közvetlen volt, körültekintő. A fizikai közelség nagy figyelemre adott lehetőséget, a belső tér kialakítása pedig megengedte, hogy még ilyen pici helyen is kialakítsuk magánszféránkat.

Egyedül a nyitva tartást találtam problematikusnak. Nem csak a Wallenberg, de majd’ minden újlipóti kávézó korán zár. A munka utáni kávézgatás, trécselés így nehezen talál otthonra a városrészben. Ez egy olyan lehetőség, amit valamiért nem nagyon használnak ki, így a Wallenbergbe is akárhányszor kedvem támadt lemenni, akkor már nem volt nyitva.

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s