Kávéházak versenye 2006.01.24.

Café 5

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>> Az újságok, magazinok külön polcon sorakoznak, a pultban pedig sütemények, szendvicsek, saláták jelzik az olaszos jellegű kávézói választékot. A zene este is diszkréten szól, a laptopon dolgozók minden kívánságát teljesítik, a kávé pedig átlagon felüli.


Újpest központban, az egyetlen igazán kávéháznak való saroképület aljában egy gyorsétterem található. Ha mondjuk Karinthy Frigyes egy véletlen folytán a hármas metró végállomására vetődik, és biztonságot keresve az első kávéháznak látszó épület felé veszi az irányt, biztosan ide tér be. Persze hamar ki is fordul.

És bár a kereskedelmi rádión, vagy a műanyag tálcák rendszerén megütközik, minden bizonnyal továbbra is úgy tartja majd, egy furcsa kávéházba vetődött. Ha ekkor bárkit leszólít, hol tudna egy újság mellett békésen, ám mégis huszonegyedik századi környezetben elfogyasztani egy kávét, kérem, kalauzolják a Duna irányába száz méterre található új irodaépület irányába.

Itt található, nem túl feltűnő utcafronttal, a Café 5 nevű kávézó. A kissé rideg, és még kevéssé belakott épület aljában kellemes meglepetést jelent a minimál stílusban kialakított, meleg színek által dominált kávézó tere.

Az újságok, magazinok külön polcon sorakoznak, a pultban pedig sütemények, szendvicsek, saláták jelzik az olaszos jellegű kávézói választékot. A zene este is diszkréten szól, a laptopon dolgozók minden kívánságát teljesítik, a kávé pedig átlagon felüli.

A Café 5 fiatal üzletvezetője elkötelezetten képvisel egy új kávézói kultúrát. Érezhetően szaporodnak az ilyen egyszerű, de átgondolt koncepción nyugvó kávézók, kávéházak. Egyre kevésbé kell szégyenkeznünk Karinthy úrék előtt.

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s