Kávéházak versenye 2006.01.24.

Café 5

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>> Az újságok, magazinok külön polcon sorakoznak, a pultban pedig sütemények, szendvicsek, saláták jelzik az olaszos jellegű kávézói választékot. A zene este is diszkréten szól, a laptopon dolgozók minden kívánságát teljesítik, a kávé pedig átlagon felüli.


Újpest központban, az egyetlen igazán kávéháznak való saroképület aljában egy gyorsétterem található. Ha mondjuk Karinthy Frigyes egy véletlen folytán a hármas metró végállomására vetődik, és biztonságot keresve az első kávéháznak látszó épület felé veszi az irányt, biztosan ide tér be. Persze hamar ki is fordul.

És bár a kereskedelmi rádión, vagy a műanyag tálcák rendszerén megütközik, minden bizonnyal továbbra is úgy tartja majd, egy furcsa kávéházba vetődött. Ha ekkor bárkit leszólít, hol tudna egy újság mellett békésen, ám mégis huszonegyedik századi környezetben elfogyasztani egy kávét, kérem, kalauzolják a Duna irányába száz méterre található új irodaépület irányába.

Itt található, nem túl feltűnő utcafronttal, a Café 5 nevű kávézó. A kissé rideg, és még kevéssé belakott épület aljában kellemes meglepetést jelent a minimál stílusban kialakított, meleg színek által dominált kávézó tere.

Az újságok, magazinok külön polcon sorakoznak, a pultban pedig sütemények, szendvicsek, saláták jelzik az olaszos jellegű kávézói választékot. A zene este is diszkréten szól, a laptopon dolgozók minden kívánságát teljesítik, a kávé pedig átlagon felüli.

A Café 5 fiatal üzletvezetője elkötelezetten képvisel egy új kávézói kultúrát. Érezhetően szaporodnak az ilyen egyszerű, de átgondolt koncepción nyugvó kávézók, kávéházak. Egyre kevésbé kell szégyenkeznünk Karinthy úrék előtt.

H i r d e t é s

Kávéházi tetőpont

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
A Galyatetőn létesített Fogadó a Táncoló Kecskékhez kétségkívül az ország legmagasabbra helyezett kávéházi fellegvára. A minden igényt kielégítő kávézó és étterem az éjjel-nappal strázsáló üzletvezető házaspár szívósságát és a tulajdonos elkötelezettségét egyaránt dícséri.

Kávéházak versenye 2006.05.02.
Bécsi - A nagykávéház

A szegedi Bécsi Kávéház, a város központjában, a Feketesas utcában fekszik. Sarki épület, mely üzletként korábban a BÁV ruházati üzleteként működött, csökkentett alapterülettel 2000 év első feléig. A bérleti jog megszerzése után kezdődött a kávéházi funkcióra való átalakítás, személyes ötletek, és az Osztrák- Magyar Monarchia korabeli példák mai kornak megfelelő átültetésével.

Kávéházak versenye 2006.03.06.
Dömötöri

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
A Dömötöri meghatározta Sopront. A város kávéházainak hangulatát amúgy sem lehet, és nem is érdemes a bécsi kávéházi kultúra nélkül értelmezni, ami Pesttel ellentétben itt nem csak nyomokban található meg. Ha az itallapon cappuccinót is tűntetnek fel, végül kapucínert hoznak ki. Sajnos legtöbbször olasz pörkölésű kávéból... Nekünk mégis felüdülés volt.

Kávéházak versenye 2006.02.27.

Kávéházak magazin

Szálas tea vs. filteres cikk borítóképe
Szálas tea vs. filteres

A teakóstoló workshopjaimon sokan kérdezitek tőlem, hogy mi a véleményem a filteres teákról. Ha benned is felmerült már valaha ez a kérdés, hogy szálas teát vagy filterest válassz, akkor olvass tovább. Ugyanis erre a kérdésre nem tudok rövid választ adni…

Tea 2019.11.19.
Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.

H i r d e t é s