Kávéházak versenye 2006.05.02.

Kávéházi tetőpont

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>> A Galyatetőn létesített Fogadó a Táncoló Kecskékhez kétségkívül az ország legmagasabbra helyezett kávéházi fellegvára. A minden igényt kielégítő kávézó és étterem az éjjel-nappal strázsáló üzletvezető házaspár szívósságát és a tulajdonos elkötelezettségét egyaránt dícséri.


Kávé fronton teljes a felkészültség: a legjobb alapanyagokból a legkülönfélébb alapkávékat és kávékülönlegességeket is megtalálhatjuk, rutintalanabb vendég hosszú ideig bolyonghat a szélesre szabott teaválasztékban is, mire megtalálja a kedvére valót.

A kávézótól térben, stílusban elkülönül az éttermi vendégtér. Itt is megtalálja a számítását mind az ínyenc kalandor, mind az ismerős ízekre vágyó biztonsági játékos. A választék a kenguru hústól a cigánypecsenyéig terjed. Mindezekre tekintettel egy ideális nap a következőképpen néz ki: tojásreggeli cappuccionóval esetleg Wiener Melange-zsal, szikrázó nap, kilátás az alattunk hómezőként elterülő felhőkre.

Túra, hó esetén síelés, majd a friss levegőtől megéhezve délben egy kiadós ebéd: szarvas pörkölt juhtúrós sztrapacskával és grillezett paprikával, némi bor társaságában.

Kicsit időzzünk, majd vegyük fontolóra, vérnyomásunkat és vércukorszintünket milyen kávé-desszert kombináció segítségével kívánjuk helyrebillenteni.


Legyen mondjuk egy krémes, olaszosan rövidre engedett eszpresszó és egy sült banán. Délután szieszta, majd túra. Este társaságtól függően meghitt teázás vagy borozás, odakint a lemenő nap fénye vörösre festi a felhő-mezőket.

H i r d e t é s

Bécsi - A nagykávéház

A szegedi Bécsi Kávéház, a város központjában, a Feketesas utcában fekszik. Sarki épület, mely üzletként korábban a BÁV ruházati üzleteként működött, csökkentett alapterülettel 2000 év első feléig. A bérleti jog megszerzése után kezdődött a kávéházi funkcióra való átalakítás, személyes ötletek, és az Osztrák- Magyar Monarchia korabeli példák mai kornak megfelelő átültetésével.

Kávéházak versenye 2006.03.06.
Dömötöri

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
A Dömötöri meghatározta Sopront. A város kávéházainak hangulatát amúgy sem lehet, és nem is érdemes a bécsi kávéházi kultúra nélkül értelmezni, ami Pesttel ellentétben itt nem csak nyomokban található meg. Ha az itallapon cappuccinót is tűntetnek fel, végül kapucínert hoznak ki. Sajnos legtöbbször olasz pörkölésű kávéból... Nekünk mégis felüdülés volt.

Kávéházak versenye 2006.02.27.
Factory - Uno kapuziner, perfavore!

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
Pesten különösen nehéz felkutatni azokat a helyeket, ahol Café Crème kapható. Igazi Kapuzinert pedig szinte nem is kapni. Az olasz eszpresszó-kultúra mintha teljesen letarolta volna a várost. A Franziskaner ritka, a Wiener melange szintúgy, de eltűnt a szimpla és a dupla is.

Kávéházak versenye 2006.02.10.

Kávéházak magazin

Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.
Mi legyen a zaccal? II. cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal? II.

Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)

Zacc 2019.10.16.
Mi legyen a zaccal? cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal?

A kávé a legtöbbeknek egy nélkülözhetetlen ital reggelente az ágyból kikelve, a munkahelyre beérve vagy épp ebéd után, egyfajta üzemanyag, ami feltölt energiával. Már ez sem csekélység, de a kávé szerepe itt nem ér véget. Miután hozzájutottunk az életmentő finomsághoz, vegyük szemügyre az ottmaradó zaccot, ugyanis még az is valódi kincs! Elsőként nézzük, mit kezdhetünk vele a kertben: (x)

Zacc 2019.09.09.

H i r d e t é s