Kávéházak versenye 2005.12.15.

Nem Szingli

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>> Kezdetben Szingli volt a neve, majd a félreértések elkerülésére a tulajdonosok megfordították a jelentést. Így lett a nemrég nyílt győri kiskávézó neve Nem Szingli. Győrben, a Széchenyi térről nyíló utcácskák többsége rejteget valami meglepetést a beülni vágyók számára.


A belváros legújabb attrakciója pedig egy egészen egyedi és merész térkialakítású kávézó, melyet fiatal tulajdonosa saját kezűleg alakított ki. A dizájn részeként a kicsi teret erős színekkel hangsúlyozta: láttukra egy szolidabb lélek talán még vissza is hőkölne.

A színek teljes spektrumából sikerült azokat kiemelni, melyek természetes úton nagy ritkán fordulnak elő. Mégis van feloldás, ez pedig a fekete bőrfotelek nyugalma. A színek tolakodását egy legyintéssel elütik, állandóságot, békét és melegséget bocsátanak a térbe. A vibráció alábbhagy, a minket körül vevő közeg lecsendesedik. Az egyszeri szolid lélek is nyugalomra talál.

Engem is meglep, hogy milyen nyugodtan kávézom a Nem Szingli zöldjében, rózsaszínjében, ahol a falat különböző színű körök díszítik és világító szitakötőket is találni. A helyet sokan megkedvelték. Ebben persze nem csak a fotelek és a merész színek, hanem a sokféle forrócsoki, a huszonkétféle kávé és az internetezési lehetőség is szerepet játszik.

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s