Kávéházak versenye 2005.10.30.

Startvonalhoz állt a 20 magyarországi kávéház

Lezárult a Kávéházak Versenye 2005 nevezési időszaka. Október 30-án közzétettük a magyarországi kávéházi élmezőny húszas listáját. Azok neveit, akik vállalták a megmérettetést.


A Kávéházak Versenyére a Kávéházak.hu azon kávés vendéglátó egységeket hívta meg, melyek megfeleltek a honlap által támasztott minimális kritériumoknak; üzletvezetői elkötelezettek a kávés vendéglátás iránt, az üzlet pedig az adott városban, kerületben meghatározó szereppel bír.

A megkeresett száz kávéház közül húsz vállalta a megmérettetést. A benevezett helyeket a verseny időszaka alatt meglátogatják a Kávéházak.hu álruhás értékelői, akik két alkalmas próbavásárlás során összesen 20 órányi elemző munka eredményeként százalékokat rendelnek minden üzlethez.

Ez alapján készül el 2006 elején a húsz kávéház tabellája, Magyarország kávéházi élmezőnyének rangsora.

Miközben értékelőink járják az üzleteket, a Tranzit Art Caféban négy estből álló sorozatban jártuk körül közéleti személyiségek, szakértők segítségével a kávéházi kultúra kérdéseit.

Közönségszavazásunkban pedig az Önök véleményét is kikérjük. Legyenek Önök is bírák, adjanak egy szavazatot kedvelt törzshelyüknek! Szavazok a törzshelyemre >>

Kávéházak Versenye 2005 Versenyzők

Balettcipő Eszpresszó, Budapest
Bécsi Kávéház, Szeged
Café Alibi, Budapest
Café Factory, Budapest
Café Farger, Budapest
Café Five, Budapest
Café Havana, Budapest
Café Lemon, Pécs
Café Picard, Budapest
Dömötöri Cukrászda, Sopron
Fogadó a Táncoló Kecskékhez, Galyatető
Károlyi Café & Restaurant, Budapest
Mañana - Rétes kávézó, Miskolc
Marcipán Cukrászda- Kávézó, Siófok
Menza Étterem és Kávézó, Budapest
Mylord Kávé- és Teaház, Zalaegerszeg
Nem Szingli C@fé, Győr
Saxophone Café, Debrecen
Semiramis Kávé és Teaház, Szekszárd
Trieste Café, BudapestSZAVAZOK

H i r d e t é s

Kávéházi tetőpont

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
A Galyatetőn létesített Fogadó a Táncoló Kecskékhez kétségkívül az ország legmagasabbra helyezett kávéházi fellegvára. A minden igényt kielégítő kávézó és étterem az éjjel-nappal strázsáló üzletvezető házaspár szívósságát és a tulajdonos elkötelezettségét egyaránt dícséri.

Kávéházak versenye 2006.05.02.
Bécsi - A nagykávéház

A szegedi Bécsi Kávéház, a város központjában, a Feketesas utcában fekszik. Sarki épület, mely üzletként korábban a BÁV ruházati üzleteként működött, csökkentett alapterülettel 2000 év első feléig. A bérleti jog megszerzése után kezdődött a kávéházi funkcióra való átalakítás, személyes ötletek, és az Osztrák- Magyar Monarchia korabeli példák mai kornak megfelelő átültetésével.

Kávéházak versenye 2006.03.06.
Dömötöri

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
A Dömötöri meghatározta Sopront. A város kávéházainak hangulatát amúgy sem lehet, és nem is érdemes a bécsi kávéházi kultúra nélkül értelmezni, ami Pesttel ellentétben itt nem csak nyomokban található meg. Ha az itallapon cappuccinót is tűntetnek fel, végül kapucínert hoznak ki. Sajnos legtöbbször olasz pörkölésű kávéból... Nekünk mégis felüdülés volt.

Kávéházak versenye 2006.02.27.

Kávéházak magazin

Szálas tea vs. filteres cikk borítóképe
Szálas tea vs. filteres

A teakóstoló workshopjaimon sokan kérdezitek tőlem, hogy mi a véleményem a filteres teákról. Ha benned is felmerült már valaha ez a kérdés, hogy szálas teát vagy filterest válassz, akkor olvass tovább. Ugyanis erre a kérdésre nem tudok rövid választ adni…

Tea 2019.11.19.
Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.

H i r d e t é s