Kávézóláncok 2010.02.23.

Budapesten a Starbucks?

Egyes híresztelések szerint mégis megnyitja első magyarországi üzletét a Starbucks. Már külön rajongói tábora alakult ki hazánkban az amerikai kávézóláncnak, fan-clubok jöttek létre az interneten, külföldről hozzák haza a zöld logos souvenireket, és itthon keresik a hasonló kávékeverékeket.


Alig egy éve még arról cikkezett több lap, hogy a Váci utcában nyit a Starbucks, ám később a cég a válság miatt visszalépett ettől a tervétől. Most mégis ahogy a Westendben járunk, láthatjuk, hogy egy molinó hirdeti: "itt hamarosan Starbucks üzlet nyílik". Bizakodásra adhat okot az is, hogy már november óta üzletvezetőt keresnek az egyik népszerű álláskereső portálon. Bár a gazdasági környezet nem sokat javult a korábbi nyitási kísérlet óta, de a kiskereskedelmi piacon jelentős változások történtek: csökkentek a bérleti díjak, rugalmasabbak a bérleti szerződések, és olyan helyeken is lehet szabad helyiséget találni, ahol korábban csak hosszú kivárással vagy óriási szerencsével lehetett.

Elgondolkodtató viszont az a tény, hogy az amerikai multi miért egy plázát választott helyszinéül, hisz nemzetközi tapasztalatok alapján üzleteik általában főutcákban találhatóak meg.
Egyes információk szerint a nyitást hírdető transzparenst sem az üzletvezető, hanem a bevásárlóközpont helyezte ki, amin még egy logo sem látható, csak egy egyszerű felirat közli velünk a tényt. Emellett még az helyiség mérete is elég kérdéses. A leendő üzlet az aluljáró szinten egy ruhabolt, és egy kaszinó között kapott helyet.

Izgatottan várjuk a fejleményeket!

H i r d e t é s

A Kaffeine öt árnyalata cikk borítóképe
A Kaffeine öt árnyalata

A Kaffeine 2015-ös nyitása óta egy stílusos budai helyből egy menő budapesti kávézólánccá nőtte ki magát. Szeptember 2-től már a BudaWest irodaház aljában is.

Kávézóláncok 2019.09.03.
Tchibo kávézólánc

Melyik híres kávézólánc indította elsőként üzleteit?
Válaszként a legtöbben kapásból rávágnák: természetesen az amerikai Starbucks.
És milyen nagyot tévednének - térben és időben egyaránt.

Kávézóláncok 2009.10.14.

Kávéházak magazin

Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.
Mi legyen a zaccal? II. cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal? II.

Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)

Zacc 2019.10.16.
Mi legyen a zaccal? cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal?

A kávé a legtöbbeknek egy nélkülözhetetlen ital reggelente az ágyból kikelve, a munkahelyre beérve vagy épp ebéd után, egyfajta üzemanyag, ami feltölt energiával. Már ez sem csekélység, de a kávé szerepe itt nem ér véget. Miután hozzájutottunk az életmentő finomsághoz, vegyük szemügyre az ottmaradó zaccot, ugyanis még az is valódi kincs! Elsőként nézzük, mit kezdhetünk vele a kertben: (x)

Zacc 2019.09.09.

H i r d e t é s