Kávézóláncok 2010.02.23.

Budapesten a Starbucks?

Egyes híresztelések szerint mégis megnyitja első magyarországi üzletét a Starbucks. Már külön rajongói tábora alakult ki hazánkban az amerikai kávézóláncnak, fan-clubok jöttek létre az interneten, külföldről hozzák haza a zöld logos souvenireket, és itthon keresik a hasonló kávékeverékeket.


Alig egy éve még arról cikkezett több lap, hogy a Váci utcában nyit a Starbucks, ám később a cég a válság miatt visszalépett ettől a tervétől. Most mégis ahogy a Westendben járunk, láthatjuk, hogy egy molinó hirdeti: "itt hamarosan Starbucks üzlet nyílik". Bizakodásra adhat okot az is, hogy már november óta üzletvezetőt keresnek az egyik népszerű álláskereső portálon. Bár a gazdasági környezet nem sokat javult a korábbi nyitási kísérlet óta, de a kiskereskedelmi piacon jelentős változások történtek: csökkentek a bérleti díjak, rugalmasabbak a bérleti szerződések, és olyan helyeken is lehet szabad helyiséget találni, ahol korábban csak hosszú kivárással vagy óriási szerencsével lehetett.

Elgondolkodtató viszont az a tény, hogy az amerikai multi miért egy plázát választott helyszinéül, hisz nemzetközi tapasztalatok alapján üzleteik általában főutcákban találhatóak meg.
Egyes információk szerint a nyitást hírdető transzparenst sem az üzletvezető, hanem a bevásárlóközpont helyezte ki, amin még egy logo sem látható, csak egy egyszerű felirat közli velünk a tényt. Emellett még az helyiség mérete is elég kérdéses. A leendő üzlet az aluljáró szinten egy ruhabolt, és egy kaszinó között kapott helyet.

Izgatottan várjuk a fejleményeket!

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon cikk borítóképe
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

Egy évszázados centenáriumát ünnepli idén a felső prémium kategóriájú kávékat készítő és forgalmazó Cafes Cornellá. A katalán családi vállalkozás remekműveit hazánkban is meg lehet kóstolni. (x)

Café World 2020.01.15.

H i r d e t é s