Kiadó a szívem 2008.11.21. | Café Budapest
"Kiadó kocsma" - hirdeti a cégér a Jókai téren, de a gyanútlan járókelő üres kézzel távozik, ha azért tér be, hogy a bérlés részleteiről érdeklődjön. A kocsma ugyanis elkelt, főleg mivel forgalmas, központi helyen található.

A Kiadó az erős konkurencia ellenére rövid úton népszerű lett, mert olyan összehasonlíthatatlan hangulata van, ami egyedülálló a környéken.

A kávézó bicikli- és kutyabarát, ideá lis találkozóhely, de magányos, elmélyült olvasgatásra is kiválóan alkalmas. A sok légteres elrendezés, az elvonulásra alkalmas fafaragásos kupék jók vagy egy szeminárium, vagy az első randi lebonyolítására is. Nem tipikus trendi romkocsma, sokan és sokszor járnak ide az idősebb korosztály képviselői közül is. Hangulatában kellemesen eklektikus, sok az arab kultúrára jellemző motívum, nyolcszögletű asztalka, díszes szőnyegek, de teret kap az aktuális képzőművészet is egy-egy falrészleten. A tibeti imazászló elmaradhatatlan kellék, emellett törzsi kultúrák állatmotívumai színesítik a palettát. A Kiadó étterem és kávézó is egyben, ezért kedvünkre válogathatunk a levesek, saláták, könnyű olaszos és reformételek között. Mi a csirkés, pestós bagettet próbáltuk ki, és nem csalódtunk. Mivel a hely csak 10-kor nyit, a későn kelők egészen délután 1-ig elkölthetik bohém reggelijüket.

A kávéjuk jó, a tejhab viszont kevésbé meggyőző. Sok jóféle pálinkát kínálnak, és más tömény italokból is impozáns a felhozatal. Csak egy dolog akad, amin érdemes lenne változtatni: egyik-másik pultos hozzáállása nem mindig követi a vendéglátásban elvárt normát, jókedv és előzékenység terén van még hova fejlődni.

 • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 46. számában találja.

 • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.


 • Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában
  Blog írások
  Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
  megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
  ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
  Café Budapest
  Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
  Koffein