Különleges kávéskészlet kiállítás 2005.11.29. | Zacc
Kortárs kávé 1992-ben az illy cég bemutatta "illy collections" néven ismertté vált kávéskészleteit, az espresso csészék és csészealjak kollekcióját, amelyeket kiváló kortárs művészek terveztek. A csészékből November 23-án nyílt kiállítás a Művészetek Palotájában.

Az 1992-ben bemutatott csésze kollekciókat többek között Jeff Koons, Matteo Thun, Marina Abramovic, Jannis Kounellis, David Byrne, illetve Francis Ford Coppola munkái díszítik.
1992-től napjainkig több mint 50 művész tervezett kávéskészletet.

Az évek során a cég aktív szerepet vállalt a kortárs és kísérleti művészet terjesztésében, jelentős nemzetközi kiállítások támogatása révén (mint például James Rosenquist "Kilencvenes évek", és Bob Rauschenberg "Rauschenberg San Lazzaroban" című kiállításai, a Vizuális Művészetek 47. és 50. Velencei Biennáléja, David Byrne "Your Action World" és "Minimalia: an Italian Vision in 20 th CenturyArt" című, a New Yorki PS1-ben rendezett kiállítása) és a fiatal tehetségek felkarolásával.

Az illy jelenleg is együtt dolgozik több különböző szervezettel, a new york-i székhelyű PS1 Kortárs Művészetek Központjában működő Olasz Stúdió Programmal, a londoni Central St. Martin’s College-dzsel és a Fondazione Pistolettóval.

A kiállítás november 23-tól December 30-ig tekinthető meg a Művészetek Palotájában. A csészékből három kisebb kollekció látható volt a Kávéházak Versenye 2005 programsorozat keretében rendezett "Megízlelt Kávéház" esten is, melyet a Barista Hungary szakoktatóival október 25-én tartottunk a Tranzit Art Caféban.


Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában
Blog írások
Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein