Méteres filmkockák a Tranzitban 2005.08.17. | Zacc
Mintha filmkockák peregnének le, és az utolsó képen egy visszapillantó tükör látható: Roder Judit kiállítása augusztus 23-dikától a Tranzit Art oszlopain feszül.

A tükör a múltba való visszatekintést jelképezi. Az oszlopok között pedig egy 1 méter széles és 40 méter hosszú óriási filmnegatív kanyarog majd. A negatívon helyszínek, a helyszíneken múló idő – egykor és ma. A jelenkori állapotokban emberek, akik mind visszanéznek – a múltba.

A Kávéházak.hu közbenjárására (köszönet a művésznek) a Hadik kávéházról is lesz fotó - a képek egyébként csak Újbudáról (XI. ker) valók. A városrész 75 éves.

Roder Judit kedvence a Kelenföldi pu. A múlt a konszolidált hölgyeké, uraké. A mában miniszoknyás lány cigizik és tekint visszafelé. A fotók előhívják a múltat, meghívják a jelenbe.Visszapillantás

 • Roder Judit képei
 • Megnyitó: augusztus 23. 18 óra
 • Tranzit Art Café
 • A kiállítást megnyitja: Kun Zsuzsa, a Klubrádió szerkesztő műsorvezetője


 • Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában
  Blog írások
  Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
  megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
  ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
  Café Budapest
  Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
  Koffein