Mindent bele! 2007.10.08. | Zacc
Kettős tanulságot tartogat a horányi rév dunakeszi oldalán található All-in kávézó. Egyfelől igazolja a tételt, mely szerint egy igazán jó hely meghatározza a környékre települt újabbak igényszintjét, másfelől rácáfol arra, hogy a kávézók világában leáldozott a közösségi játékok kora.

A kívülről egy nyaralóövezeti sörözőt idéző kávézóba belépve csak akkor lepődünk meg, ha nem tudjuk, hogy innen kőhajításnyira, a Duna-parton már évek óta működik egy café-restaurant, mely nyugodtan sorolható az ország legkellemesebb helyei közé. Az All-in egészen más műfajban, de hozza a Part kávézó nívóját.

Csak míg amaz a gasztronómiában, a kialakítás letisztultságában, az anyagok és a dizájn minőségében jeleskedik, addig ez a közösségi élet és a kreativitás terén mutat példát. A kávézó tavasszal nyílt, de máris lelkes törzsközönséggel rendelkezik: a változatos programok, a számtalan társas- és kártyajáték, csocsó lehetősége esténként komoly zsúfoltságot eredményez. A kávézó - néha a közönséget is bevonva - avantgárd művészek fellépéseivel, koncertekkel és rendszeres kártyapartikkal szórakoztatja a vendégeket. Egész nap stílusos dzsesszmuzsika szól, és a dekoráció is az úgynevezett művészkávézók hangulatát idézi, miközben az ilyen helyekre jellemző koszlottságot (még?) nem tapasztaljuk.

Az előre csomagolt ciabatta - mint a gyakorlatilag egyetlen éhségcsillapítási lehetőség - kicsit drágán méretik, s a főtámogató sörmárka túlontúl tolakodó, más érdemi hiányosságot azonban nehéz találni. A kanapéba süppedve inkább azon szurkolunk, hátha tényleg van jövője Magyarországon az élő közösségi helyeknek.

 • Jelen cikkünket a Heti Válasz 7. évfolyamának 40. számában találja.

 • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.


 • Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában
  Blog írások
  Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
  megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
  ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
  Café Budapest
  Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
  Koffein