Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!
Téma, 2023.12.13.
Mint azt már többször kifejtettük, a barista feladata nem korlátozódik a kávéitalok készítésére. A szezonális időszakoknak megfelelően ő készíti el az alkoholmentes forró italokat (akár tea és csoki alappal) illetve a jeges üdítőket.
Így nyár derekán, akár reggeli helyett is kínálhatunk könnyű, mégis tápanyaggal teli gyümölcsös frissítőket. Érett lédús gyümölcsökből csak finom italt lehet készíteni, szinte bármilyen legyen is az összeállítás!
Az alábbi jeges ital független a magyar gyümölcsszezontól, így a teljes tavaszi-nyári szezonban a választékban tarthatjuk, de még a melegebb kora őszi napokon is megtalálja vevőit!
A banán igazi energia bomba. Gazdag egészséges tápanyagokban és szénhidrátokban emellett elég laktató, ami a gyümölcsöknél határozottan előnyös.
Az ananász fehérje bontó enzimjeinek köszönhetően emésztést segítő és a vér tisztításában is jelentős szerepet tud betölteni.
Az aszalt datolya természetes cukortartalma az italunk édesítéséhez járul hozzá.
Az alább felsorolt alapanyagokat (hámozás és darabolás után) csak halmozzuk blenderbe, majd 10-20 másodperc alatt készítsünk krémes-habos italt belőle.
A nap bármely szakában, akár kisebb étkezés helyett is kiváló frissítő!
Összetevők (1 adagra)
További Kávéházak magazin cikkek
Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!
Téma, 2023.12.13.
Lehetőségek a turizmuson innen és túl – állás Kaposvár városában
Téma, 2023.12.11.
Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott a Pacificaffé
Kávé minősítések, 2023.09.05.
A kapszulás kávéfőzőt is kell takarítani!
Koffein, 2023.05.04.
café lungo - hosszú kávé
Kávé akadémia, 2023.03.29.
A víz világnapja (03.22.)
Kávé akadémia, 2023.03.22.
Mi található egy kávékapszulában?
Zacc, 2023.02.16.
24 karátos arany cappuccinó Magyarországon is
Kávé és egészség, 2023.02.08.