Receptek 2008.05.27.

Iced coffee

A jeges kávé új generációja a jégkockákra öntve, hideg tejjel készülő iced cappuccino vagy iced latte. Az olasz kávékultúrát ismerőknek ismerős lehet a "freddo" szó. Az Másfél deciliter körüli üvegpohárban két jégkockára öntik az espresso kávét, ami azonnal lehűl – így készül az espresso freddo.


De jegesen készülhet a cappuccino is. 2,5 dl-es poharat színültig töltünk kisebb jégkockákkal. Espressót készítünk, majd azt rögtön ízesítjük valamilyen cukorsziruppal. A kávé mellé megszokott ízeken – kókusz, vanília, mandula,… – kívül a déligyümölcsök, mint a narancs vagy a banán is jó íz-párosításokat adnak.

A jeges kávéitalok készítésének fő szabálya, hogy azokat előre kell édesíteni – amíg a frissen készített, forró a kávé – a jéghideg kávéban már igen nehéz a cukrot feloldani. A pohárba töltött jégkockákra hideg tejet öntünk (kb. a pohár 2/3-áig), majd az ízesített kávét a jégkockákra csurgatva rétegezzük a kávét a tejre. Az előzőleg elkészített tejhabot a kávé tetejére kanalazzuk, vigyázva, hogy tej ne kerüljön az italba, mert az felmelegítené a jeges különlegességet.

Összetevők:

  • Espresso: 3cl
  • Tej: 1-1,5 dl
  • Jégkocka: 6-8 db
  • Ízlés szerint Ízlés szerint ízesítő szirup (nagyon finom vanília, mandula, mogyoró vagy akár narancs, banán ízzel)

  • H i r d e t é s

    x-presso

    H i r d e t é s

    Kávéházak magazin

    Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
    Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

    Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

    Café World 2020.01.20.
    A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
    A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

    A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

    Kávézóláncok 2020.01.18.
    100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon cikk borítóképe
    100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

    Egy évszázados centenáriumát ünnepli idén a felső prémium kategóriájú kávékat készítő és forgalmazó Cafes Cornellá. A katalán családi vállalkozás remekműveit hazánkban is meg lehet kóstolni. (x)

    Café World 2020.01.15.

    H i r d e t é s