Régi pesti kávéházak 2005.07.25.

Film és kávéház

Kávéház anno Mi volt az üzlet abban, hogy ezt a gyakran fizetésképtelen művésznépséget a tenyerükön hordozták? Egy bölcs öreg kávéstól származik a magyarázat: ahová ezek járnak, oda járnak a szép nők, s ahová a szép nők járnak, oda járnak a gazdag férfiak…


A New Yorkba valóban sok szép nő járt, már csak azért is, mert itt ringott a magyar filmszakma bölcsője is.

A leendő vagy csak önjelölt sztárok a század első évtizedében olyan nagyságok körül forgolódtak itt, mint a fiatal Kertész Mihály (aki Michael Curtizként kap majd Oscar-díjat a Casablancáért) vagy Korda Sándor (akire ma Sir Alexander Korda néven emlékszik a világ).

A hollywoodi filmipar üzleti zsenijei közül is sokan indultak Budapestről, például Adolf Zukor – aki viharos ifjúságában nyúlbőrrel kereskedett – vagy Fuchs Vilmos, ismertebb nevén William Fox, aki kelmefestőként kezdte.

A nemzetközi hírnévre jutott színészek közül említsük csak a némafilmek nagy csillagát Bánky Vilmát és a pesti Nemzeti Színház fiatal tehetségét, Lugosi Bélát, aki Drakula gróf szerepével írta be nevét a filmtörténetbe.

Gerlachfalvy Réka

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s