Régi pesti kávéházak 2005.12.05.

Hajrá Abbázia!

Saly Noémi irodalomtörténész vállalkozott arra, hogy eloszlassa a bennünk élő mítoszokat a régmúlt kávéházaival kapcsolatban. Csakis az igazat, a színtiszta igazat mondja. Na persze, az is elég meredek. A Századelő kávéházainak nagy versenyére hívjuk meg önöket. Hajrá Abbázia! Gyerünk Japán!


A régmúlt nagy kávéházainak főszereplésével bemutatjuk:
Kávéházak Versenye 1905
Saly Noémi, irodalomtörténész, előrántja a múlt kávéházait és fiktív versenyre invitálja őket.
Versengő kávéházak: Abbázia, New York, Centrál, Japán, Három holló, Lánchíd és még sokan mások.

(Hajrá Abbázia!)

Tudja meg, honnan jön, milyen volt, mit tudott az a nagy pesti kávéházasdi a múlt századokban. Miért hagyott ekkora nyomot bennünk és miért nézünk rá párás szemekkel, mélabúsan, oly csodálattal. Ismerje meg szereplőit, paramétereit, lehetetlen szituációit és lássa be: volt, amit másképp képzelt el, és volt, amit sose gondolt volna.

Ezen a héten Saly Noémit két helyen is élőben hallgathatja! Az Osiris Kiadónál 2005. december 5-én jelenik meg legújabb könyve, a Törzskávéházamból zenés kávéházba címmel. A könyvet Zeke Gyula, a Kávézók Kalauza könyv szerzője, neves kávéházkutató mutatja be. Moderátor Bán Magda lesz. Hajrá Abbázia!

Időpont: december 5. (hétfő) 17h
Helyszín: Alexandra Könyvesház (1055 Budapest, Nyugati tér 7.)

2005. december 8-án, 19 órakor a Tranzit Art Caféban tartjuk az idei Kávéházak Versenye eseménysorozatának utolsó kávéházi estjét. Most közelebb húzódhatunk Saly Noémihez, csünghetünk ajkán, mikor is kibeszéli azokat az időket, amiket nála jobban senki nem ismer, de amiket mi mind ismerni akarunk. Hajrá Abbázia!

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon cikk borítóképe
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

Egy évszázados centenáriumát ünnepli idén a felső prémium kategóriájú kávékat készítő és forgalmazó Cafes Cornellá. A katalán családi vállalkozás remekműveit hazánkban is meg lehet kóstolni. (x)

Café World 2020.01.15.
Arabica és robusta – a két vetélytárs?! cikk borítóképe
Arabica és robusta – a két vetélytárs?!

Meglepő módon (tudomásunk szerint) nagyjából százféle kávénövény létezik, mi mégis csupán háromnak fogyasztjuk a termését. A coffee liberica rendkívül ritka, így igen csekély mennyiségben kerül csak kereskedelmi forgalomba. A világ kávétermésének mindössze 2-3%-át jelenti. A csomagolások hátoldalán található leírásokat böngészve nagy valószínűséggel az arabica és/vagy a robusta kifejezésekkel találkozol. Te tudod, hogy pontosan mit takarnak ezek az elnevezések? (x)

Kávé akadémia 2020.01.13.

H i r d e t é s