Régi pesti kávéházak 2005.12.05.

Hajrá Abbázia!

Saly Noémi irodalomtörténész vállalkozott arra, hogy eloszlassa a bennünk élő mítoszokat a régmúlt kávéházaival kapcsolatban. Csakis az igazat, a színtiszta igazat mondja. Na persze, az is elég meredek. A Századelő kávéházainak nagy versenyére hívjuk meg önöket. Hajrá Abbázia! Gyerünk Japán!


A régmúlt nagy kávéházainak főszereplésével bemutatjuk:
Kávéházak Versenye 1905
Saly Noémi, irodalomtörténész, előrántja a múlt kávéházait és fiktív versenyre invitálja őket.
Versengő kávéházak: Abbázia, New York, Centrál, Japán, Három holló, Lánchíd és még sokan mások.

(Hajrá Abbázia!)

Tudja meg, honnan jön, milyen volt, mit tudott az a nagy pesti kávéházasdi a múlt századokban. Miért hagyott ekkora nyomot bennünk és miért nézünk rá párás szemekkel, mélabúsan, oly csodálattal. Ismerje meg szereplőit, paramétereit, lehetetlen szituációit és lássa be: volt, amit másképp képzelt el, és volt, amit sose gondolt volna.

Ezen a héten Saly Noémit két helyen is élőben hallgathatja! Az Osiris Kiadónál 2005. december 5-én jelenik meg legújabb könyve, a Törzskávéházamból zenés kávéházba címmel. A könyvet Zeke Gyula, a Kávézók Kalauza könyv szerzője, neves kávéházkutató mutatja be. Moderátor Bán Magda lesz. Hajrá Abbázia!

Időpont: december 5. (hétfő) 17h
Helyszín: Alexandra Könyvesház (1055 Budapest, Nyugati tér 7.)

2005. december 8-án, 19 órakor a Tranzit Art Caféban tartjuk az idei Kávéházak Versenye eseménysorozatának utolsó kávéházi estjét. Most közelebb húzódhatunk Saly Noémihez, csünghetünk ajkán, mikor is kibeszéli azokat az időket, amiket nála jobban senki nem ismer, de amiket mi mind ismerni akarunk. Hajrá Abbázia!

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.

H i r d e t é s