Téma 2008.01.31.

15. Nemzetközi cukrászati, sütőipari és gasztronómiai szakkiállítás

Közép-Kelet Európa egyik legjelentősebb cukrászati, sütőipari szakkiállításán mindenkit különleges látvány és csúcsminőség vár. Február 3-án, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont "A" pavilonjában 15. alkalommal nyílik az UKBA. Vezető világmárkák újdonságai, egyedi technológiák, egészséges termékek, alapanyagok, cukrászati és pékbemutatók várják a szakmát és a nagyközönséget!


Két év újdonságai
A kétévente megrendezésre kerülő UKBA ismét számos újdonsággal, az elmúlt két év sikertermékeivel, az időközben kifejlesztett újszerű technológiai megoldásokkal, és a piacon már jól ismert és bevált termékek gazdag választékával várja a látogatókat.

Gerbaud-sarok
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az első nap rendezi a cukrász termékversenyt, amelyen cukrász artisztika kategóriában is lesznek indulók. A cukrász pódiumon folyamatosan látványos és új ötleteket adó csokoládé, karamell, marcipán bemutatók zajlanak.

Az ipartestület standján a Gerbeaud Cukrászda alapításának 150. évfordulója tiszteletére a cukrászda hangulatát idéző Gerbeaud-sarkot rendeznek be, ahol egy 120 cm átmérőjű, 6 emeletes dísztorta kápráztatja el a vendégeket.

Egészséges kenyér kínálat – a teljesség felé
A "Hagyomány-Minőség, Egészséges szerkezetű kenyérfogyasztás" jegyében több kategóriában szerveződnek a pék ipartestület termékversenyei. A kiállítás első napján a közönség is megkóstolhatja az új összetételű, magasabb biológiai értékkel bíró kenyereket.

Február 4-én, Dr. Zajkás Gábor táplálkozástudós, az OÉTI, főigazgató helyettese, majd Dr. Törőcsik Mária marketing szakértő, az Pécsi Egyetem tanszékvezetője tart előadást a teljes kiőrlésű gabona kenyerek élettani vonatkozásairól illetve a népszerűsítését segítő marketing tevékenységről.

Közönségnapok – utazási kedvezmény
A nagyközönséget február 3-án és 5-én, vasárnap és kedden fogadja az UKBA. Kedvezményes jegyet válthat, aki előzetesen regisztrálja magát a www.ukba.hu honlapon. A hétfő szakmai nap, kötelező szakmai regisztrációval. A Volánbusz Zrt. magyarországi járatain érkezők 50%-os utazási menettérti kedvezményt vehetnek igénybe.

A kiállítást Sirman Ferenc, az FVM szakállamtitkára nyitja meg február 3-án, 11 órakor, a Hungexpo Budapesti Vásárközpont "A" pavilonjában.

Belépőjegy látogatóknak
Napi 1400,- Ft
Szakmai (csak február 4-én) 2000,- Ft
Kedvezményes (diák, nyugdíjas) 1000,- Ft
Csoportos diákjegy (10 fő fölött, csak febr. 5-én) 600,- Ft

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon cikk borítóképe
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

Egy évszázados centenáriumát ünnepli idén a felső prémium kategóriájú kávékat készítő és forgalmazó Cafes Cornellá. A katalán családi vállalkozás remekműveit hazánkban is meg lehet kóstolni. (x)

Café World 2020.01.15.
Arabica és robusta – a két vetélytárs?! cikk borítóképe
Arabica és robusta – a két vetélytárs?!

Meglepő módon (tudomásunk szerint) nagyjából százféle kávénövény létezik, mi mégis csupán háromnak fogyasztjuk a termését. A coffee liberica rendkívül ritka, így igen csekély mennyiségben kerül csak kereskedelmi forgalomba. A világ kávétermésének mindössze 2-3%-át jelenti. A csomagolások hátoldalán található leírásokat böngészve nagy valószínűséggel az arabica és/vagy a robusta kifejezésekkel találkozol. Te tudod, hogy pontosan mit takarnak ezek az elnevezések? (x)

Kávé akadémia 2020.01.13.

H i r d e t é s