Újra nyit a Hadik! 2010.01.17. | Kávéház anno
A korábban méteráruként, és cipőboltként üzemelő helyen hamarosan újra kávéház működik. A legendás Hadik ismét megnyitja kapuit a Batók Béla út 36-38 alatt.


A kávéház a budapesti irodalmi élet egyik fontos helyszíne volt, a XX. század 20-as 40-es éveiben világhírű írók és művészek, mint Karinthy Frigyes, Móricz Zsigmond, Déry Tibor, Kosztolányi Dezső és Tóth Árpád múlatták itt idejüket.
Már négy éve, hogy a kerület visszavásárolta a helyet, és azóta tervezik az újranyitását.
A kávéház újratervezői azt remélik, hogy visszatér a pezsgő kulturális és irodalmi élet a Hadikba, ahol fiatal, kezdő művészek kapnak lehetőséget a bemutatkozásra a film, a képzőművészet és a zene terén. Saly Noémi, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum munkatársa a megnyitón elmondta, hogy azt a hibát nem szabad elkövetni, hogy olyan kávéházat akarjunk csinálni, mint amilyen 1910-ben volt, hisz’ ma már más a város, más világ, mások vagyunk mi magunk is.

A kávéházba egyelőre a hajdani cipőbolt által kialakított bejáraton át léphetünk be, de hamarosan visszaállítják az eredeti kávéházi bejárót, ami a Gárdonyi-szobor körüli kis tér felől nyílik majd. A későbbiekben kialakításra kerül egy terasz is, valamint a négyes metró megépülésével átalakulhat a felszíni tömegközlekedés, és lehetőség nyílik egy szélesebb sétányt kialakítására.
Közben megszületett az elképzelés egy budai kulturális negyed létrehozására is, ami a Bartók Béla út, Szent Gellért tér és Móricz Zsigmond körtér között lenne, ezzel létrehozva egy budai Andrássy utat.

Hadik Ház egyik felében kap csak helyet a kávéház, a másik felében egy söröző nyílik majd a fiatalabb korosztály részére.

Egyelőre még folynak a munkálatok, de reméljük, hamarosan újra kávéillat lengi át a helyet!


Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában
Blog írások
Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein