V. Magyar Barista Bajnokság 2008.08.22. | Barista Bajnokságok
Ez év őszén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Barista Bajnokság melynek ezúttal is a legnagyobb hazai vendéglátótechnikai szakkiállítás, a HOVENTA ad otthont. A verseny az SCAE /Specialty Coffee Association of Europe/ hivatalos nemzeti koordinátorának szervezésével és szakmai irányításával valósul meg. Bízunk benne, hogy a verseny megrendezésével mind több szakmabeli figyelmét sikerül ráirányítani a kávézási kultúra jelentőségére, s arra, hogy a mai gasztronómiában egyre fontosabb szerepet érdemel ez a témakör.

A verseny időpontja:2008. október 15. (szerda)
Helyszín: HOVENTA Nemzetközi Kereskedelmi és
Vendéglátótechnikai Szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont, "A" pavilon, HOVENTA FÓRUM
Nevezési cím: Hoventa Kft.
1068 Budapest, Felsőerdősor u. 11.
Tel./fax: (1) 351-1310/-1309; E-mail: scaehungary@gmail.com
Jelentkezési határidő: 2008. szeptember 15.


Nevezési díj: a nevezési díj bevezetésére azért kerül sor, hogy az így befolyt összeggel támogathassuk a nyertes barista világbajnokságra történő kiutazását – kint tartózkodását.

- az egyénileg versenyző résztvevők nem fizetnek nevezési díjat /ruhájukon, felszerelésükön, eszközeiken stb. szponzor ill. márkajelzés nem tűntethető fel/
- a Hoventa Kiállításon résztvevő kávés cégek ill. egyéb szponzorok által támogatott versenyzők nevezési díja: 10.000 Ft/fő /a versenyző támogatójának emblémáját ruháján, felszerelésén feltűntetheti/
- azon versenyzők nevezési díja, akik támogatója illetve szponzora olyan kávés cég, mely a Hoventa Kiállításon egyébként nem vesz részt: 20.000 Ft/fő /a versenyző támogatójának emblémáját ruháján, felszerelésén feltűntetheti/
Jelentkezés: a nevezési lap kitöltésével történik és visszaküldésével történik.


Amennyiben a versenykiírásban megadott jelentkezési határidőig a maximált résztvevői létszámnál több nevezés érkezik, előselejtezőre kerül sor, melynek részleteiről minden egyes résztvevőt tájékoztatunk.

Díjazás: A győztes elnyeri a 2009-es Barista Világbajnokságra (WBC) való nevezés jogát. Az első három helyezett részére a szponzorok által felkínált díjakat adjuk át. Szereplésüket ezen kívül kupával és oklevéllel is díjazzuk.


Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában
Blog írások
Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein