Világmárka a Lánchíd lábánál 2008.03.06. | Zacc
Kiváló marketing, szívmelengetően kedves kiszolgálás, arabika kávé - kissé puritán környezetben. Így summázható az építési állványra helyezett hatalmas Rossi Caffé molinó és a tulajdonos lányának embernagyságú fényképe mögött rejlő friss pesti kezdeményezés.

Aki otthonosan mozog a kávémárkák világában, annak ismerős a tavaly decemberben kifeszített, kék alapon aranyszínű logó. A Rossi már megjelent a magyar irodai kapszulás kávék piacán, most viszont egy kávézólánc első szemeként jelentkezik, immár a tágabb közönség számára.

A márka még forró: alig hagyta el a marketingesek boszorkánykonyháját (a www.rossicaffe.com oldalon még a Coming soon felirat olvasható), ám máris úgy érezzük, a Rossi bizonyára létező világmárka, és ki tudja, hányadik üzletét nyitja már itt, a Lánchíd lábánál. Egy valamirevaló gyorskávézó minden kellékét megtaláljuk (újságtartó, választékközlő tábla, bőrkanapé, wi-fi, konnektor, otthoni kávézáshoz megvásárolható kellékek), és a szalvétától a papírpohárig mindenütt ott az üzlet logója.

Apró mozzanatokból derül csak ki, hogy a Rossi megálmodója nemcsak a nemzetközi példákat ismeri, de felmérte a hazai vetélytársakat is. Ilyen például a szendvicskínálat: míg máshol az olaszos ciabatta, vagy éppen az amerikai bagel adja a választék gerincét, itt egyedi módon gusztusos, jól megtömött, igen finom mexikói tortillák között válogathatunk. Szintén figyelmes gesztus, hogy a hosszú kávéhoz felszolgált üvegpohár egy ötletes kartongyűrűnek köszönhetően azbesztkéz nélkül is megmarkolható. Erre nagy szükségünk is van, hiszen - erre utaló tábla híján ez sokak számára nem nyilvánvaló! - a pulttól az asztalig magunk szállítjuk rendelésünket.

 • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 9. számában találja.

 • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.


 • Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában
  Blog írások
  Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
  megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
  ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
  Café Budapest
  Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
  Koffein