Zacc 2008.06.27.

Akár boszorkányosan jó hely is lehetne, de mégsem...

Inkább étterem, találkahely, pokoli nyári melegben hűsölésre alkalmas kellemes pihenőhely -- de nevével ellentétben nem igazi kávézó. A hely könnyen megközelíthető helyen van, a terasza tágas, de az utolsó asztalok kivételével a nagy jövés-menés miatt nem igazán meghitt.


Valamivel az utca és a járda szintje alatt van, ezért nincs az az érzésünk, hogy a környéken járók-kelők minduntalan az arcunkba, tányérunkba, poharunkba néznek. Nem mintha nem tennék, egyszerűen nem látjuk.

A fogadtatás kellemes, figyelmes. Az asztalok inkább éttermi méretűek (szűk négy személy, nagyon bő két személy számára), a székek is inkább ülősek, mint tespedősek.

Az étlap bőséges és sokkal inkább ínyenc, semmint hétköznapi kínálattal kecsegtet. A választott lazac rózsaborsos mártással hovatovább szürreális, és bár a hal az átlagnál jobban meg volt sütve (nem így kértem, bár így szeretem), kitűnő volt volt.
A kiszolgálás bőven elfogadható gyorsaságú (nem egy pincér szolgált ki, hanem kettő), félreértés, tolakodás, nagy nyájaskodás sem volt, vagyis pontosan megfelelt.

És végül még két apróság.
A partnerem kávéja mellé hozott tej kis tálaló edénykéjének belső oldala a hosszú ideje tartó, de sajnos elégtelen (gépi?) mosogatás okán borzasztó piszkos volt. A sötétszürke-fekete szurkos lerakódást kis odafigyeléssel és két mozdulattal el lehetne távolítani.

A kávé Illy. Az eszpresszó külön tálcán, külön (rövid) tejjel, kísérővízzel és előre porciózott saját csomagolású cukorral érkezett. Maga a kávé mennyiségre megfelelő volt, hatásában inkább a hosszúra emlékeztetett, az átlagos Illyhez képest én erőtlennek, ízetlennek éreztem.

A kávéért nem érdemes idejönni, viszont a környéken járva egy jó ebédre, uzsonnára vagy vacsorára érdemes betérni!
[A belteret nem láttam.]

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon cikk borítóképe
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

Egy évszázados centenáriumát ünnepli idén a felső prémium kategóriájú kávékat készítő és forgalmazó Cafes Cornellá. A katalán családi vállalkozás remekműveit hazánkban is meg lehet kóstolni. (x)

Café World 2020.01.15.
Arabica és robusta – a két vetélytárs?! cikk borítóképe
Arabica és robusta – a két vetélytárs?!

Meglepő módon (tudomásunk szerint) nagyjából százféle kávénövény létezik, mi mégis csupán háromnak fogyasztjuk a termését. A coffee liberica rendkívül ritka, így igen csekély mennyiségben kerül csak kereskedelmi forgalomba. A világ kávétermésének mindössze 2-3%-át jelenti. A csomagolások hátoldalán található leírásokat böngészve nagy valószínűséggel az arabica és/vagy a robusta kifejezésekkel találkozol. Te tudod, hogy pontosan mit takarnak ezek az elnevezések? (x)

Kávé akadémia 2020.01.13.

H i r d e t é s