Zacc 2008.03.08.

Hetven év múlva: novellapályázatot hirdet a HP

Budapest, 2008. március 4. – A korábbi hagyományt felélesztve idén is novellapályázatot indít a HP Magyarország, ehhez kapcsolódva pedig újraindítja a www.hpebook.hu címen elérhető elektronikus könyv letöltő oldalát.


Milyen lesz a világ hetven év múlva? Erre a kérdésre felelhetnek az idén hetven éves HP idei novellaíró pályázatának versenyzői.

A március 3-án induló verseny nyílt, tehát március 31 éjfélig bárki jelentkezhet legfeljebb öt oldal (6000 leütés) terjedelmű írással. A műveket a HP a novella@my.hu címre várja.

A legszínvonalasabb pályázati anyagok felkerülnek a HP eBook elektronikus könyv letöltő honlapra is, ahol április 7-27 között a látogatók is szavazhatnak a nekik legjobban tetsző írásokra.

Az egyik nyertest a Cserna-Szabó András író vezette zsűri, a másikat pedig közönségszavazással a honlap látogatói választhatják ki. A fődíj egy-egy HP iPAQ 214 kéziszámítógép, mely nagy képernyőjének köszönhetően ideális elektronikus könyv olvasásra. Az ünnepélyes díjátadót a HP április végén tartja.
A verseny időtartama alatt a HP hetente egy-egy ismert kortárs író művét is ingyenesen elérhetővé teszi a HP eBook honlapon.
Néhány szó a HP-ról.

A HP az egyéni felhasználóktól a legnagyobb vállalatokig, minden ügyfele számára egyszerűsíteni kívánja a technológia használatát. A nyomtatás, a személyi számítástechnika, a szoftverek, a szolgáltatások és az IT-infrastruktúra piacait lefedő portfóliójával a HP világ legnagyobb informatikai cégeinek egyike. A vállalat összesen 107,7 milliárd dollár árbevételt ért el a 2008. január 31-én zárt 4 pénzügyi negyedévben. További információ a HP-ról (NYSE: HPQ) a www.hp.com és a www.hp.hu webhelyeken.

Szerkesztők figyelmébe: A www.hp.com/hpinfo/newsroom/ cím további HP-val kapcsolatos híreket és RSS linkeket tartalmaz.

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

Az igazi coffee art: beszélgetés Polgár Zitával cikk borítóképe
Az igazi coffee art: beszélgetés Polgár Zitával

A kávé szinte minden érzékszervünket elbűvöli, hisz milyen jó a fagyos téli napokon a forró csészét markolni vagy a jeges italunkat nyáron kortyolni, de a frissen pörkölt vagy a csészében elfogyasztásra váró kávé jellegzetes illata, az espresso gép és a kotyogós kávéfőző sistergő hangja, illetve egy tulipánmintás latte vagy egy pontosan rétegzett melange látványa mindenkit rabul tud ejteni. Ezt talán csak egy festőművész fokozhatja, aki kávéval fest és alkot lélegzetelállító képeket.

Coffee Art 2020.02.19.
Tejet a kávéba. Na de milyet? cikk borítóképe
Tejet a kávéba. Na de milyet?

A magyar kávékultúrában igen elterjedt az ital tejjel való fogyasztása. Hogy miért? Véleményem szerint leginkább a kávé savasságát és kesernyés aromáját kívánjuk így kompenzálni. Ahogyan korábban a cukorral kapcsolatban, úgy itt is megjegyezném: a jó minőségű kávé feketén is kitűnő! Ha ennek ellenére sem tudod elképzelni kedvenc frissítődet „feljavítás” nélkül, itt van néhány jó tanács a tökéletes íz (és állag) eléréséhez.

Kávé akadémia 2020.02.08.

H i r d e t é s