Zacc 2019.10.22.

Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)


Bőrradír

Az apró szemcsék, amik a virágaidat védik, nemcsak az edényeket, de a bőrödet is könnyedén megtisztítják. Keverd össze a reggelről maradt zaccot a kedvenc olajaddal – kókusz-, vagy mandulaolajjal kiemelkedően hatásos lesz – dörzsöld át vele magad, majd melegvízzel öblítsd le.


Fiatalító szérum

Ahogy az agyadat felfrissíti reggelente, úgy az arcoddal is képes erre: két evőkanál kávéhoz ugyanennyi natúr kakaópor, három evőkanál zsíros tej vagy tejszín és egy evőkanál méz szükséges. A sok egészséges hatóanyagnak köszönhetően a pakolás természetes módon hidratál és gátolja az öregedést.


Eltünteti a karikákat

Ha egy teáskanál kókuszolajjal és némi vízzel kevered össze, hogy kenhető legyen, és 5 percre óvatosan a szemed alá kened, megszabadulhatsz a bosszantó (talán épp a kávéhiányból fakadó?) karikáktól és duzzanattól a szemed alatt.


Karcsúsít

A koffein fogyasztó hatása ismert, de azt kevesen tudják, hogy nemcsak akkor működik, ha megiszod: a narancsbőrös területekre vízzel keverve, pasztaként felkenve serkenti a helyi keringést. Heti kétszer tíz perctől hamarosan látható lesz az eredmény.

Mindegy, hogy a nagy gonddal válogatott blended maradékát használod, vagy a kedvenc praktikus Lavazza kapszulád ökológiai lábnyomát csökkented az újrahasznosítással, csak profitálhatsz abból, ha nem a szemétbe dobod a zaccot.

Fitus Alexandra

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.

H i r d e t é s