Zacc 2019.10.22.

Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)


Bőrradír

Az apró szemcsék, amik a virágaidat védik, nemcsak az edényeket, de a bőrödet is könnyedén megtisztítják. Keverd össze a reggelről maradt zaccot a kedvenc olajaddal – kókusz-, vagy mandulaolajjal kiemelkedően hatásos lesz – dörzsöld át vele magad, majd melegvízzel öblítsd le.


Fiatalító szérum

Ahogy az agyadat felfrissíti reggelente, úgy az arcoddal is képes erre: két evőkanál kávéhoz ugyanennyi natúr kakaópor, három evőkanál zsíros tej vagy tejszín és egy evőkanál méz szükséges. A sok egészséges hatóanyagnak köszönhetően a pakolás természetes módon hidratál és gátolja az öregedést.


Eltünteti a karikákat

Ha egy teáskanál kókuszolajjal és némi vízzel kevered össze, hogy kenhető legyen, és 5 percre óvatosan a szemed alá kened, megszabadulhatsz a bosszantó (talán épp a kávéhiányból fakadó?) karikáktól és duzzanattól a szemed alatt.


Karcsúsít

A koffein fogyasztó hatása ismert, de azt kevesen tudják, hogy nemcsak akkor működik, ha megiszod: a narancsbőrös területekre vízzel keverve, pasztaként felkenve serkenti a helyi keringést. Heti kétszer tíz perctől hamarosan látható lesz az eredmény.

Mindegy, hogy a nagy gonddal válogatott blended maradékát használod, vagy a kedvenc praktikus Lavazza kapszulád ökológiai lábnyomát csökkented az újrahasznosítással, csak profitálhatsz abból, ha nem a szemétbe dobod a zaccot.

Fitus Alexandra

H i r d e t é s

Mi legyen a zaccal? II. cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal? II.

Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)

Zacc 2019.10.16.
Mi legyen a zaccal? cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal?

A kávé a legtöbbeknek egy nélkülözhetetlen ital reggelente az ágyból kikelve, a munkahelyre beérve vagy épp ebéd után, egyfajta üzemanyag, ami feltölt energiával. Már ez sem csekélység, de a kávé szerepe itt nem ér véget. Miután hozzájutottunk az életmentő finomsághoz, vegyük szemügyre az ottmaradó zaccot, ugyanis még az is valódi kincs! Elsőként nézzük, mit kezdhetünk vele a kertben: (x)

Zacc 2019.09.09.
cipő kávéból és PET palackból » Rens cikk borítóképe
cipő kávéból és PET palackból » Rens

Szeretnél olyan cipőt, ami kávéból készült? Néhány napig még megrendelheted » Kickstarteren indult egy érdekes kampány, ahol 300g kávézaccból és 6 használt PET palackból készítnek cipőt. Ez egy (fél)millió dolláros ötlet! :)

Zacc 2019.08.09.

Kávéházak magazin

Szálas tea vs. filteres cikk borítóképe
Szálas tea vs. filteres

A teakóstoló workshopjaimon sokan kérdezitek tőlem, hogy mi a véleményem a filteres teákról. Ha benned is felmerült már valaha ez a kérdés, hogy szálas teát vagy filterest válassz, akkor olvass tovább. Ugyanis erre a kérdésre nem tudok rövid választ adni…

Tea 2019.11.19.
Mi legyen a zaccal? II. cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal? II.

Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)

Zacc 2019.10.16.

H i r d e t é s