Zacc 2019.10.16.

Mi legyen a zaccal? II.

Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)


Szagsemlegesítő

A hűtőben és fagyasztóban hasonlóan használható, mint a szódabikarbóna: töltsünk meg egy kis tálat kávézaccal, és dugjuk el a hűtő mélyén, garantáltan hetekig megszabadít a kellemetlen szagoktól. Bónuszként aztán az elhasznált „illatosító” kikerülhet a komposztba…


Súrolószer

Egy tiszta törlőrongyra szórva megtisztíthatjuk vele a konyhapultot vagy az edényeinket a lerakódott ételdaraboktól. Finomabb szemcséjű a legtöbb súrolásra használt eszköznél, így az érzékeny felületek sem sérülnek – csak a repedésekben ne maradjon zacc!


Festék

A vízbe áztatott kávé ugyanolyan szép aranybarnára festi a húsvéti tojást, a színezni kívánt szövetet vagy épp az antikolt papírt, mint a kedvenc fehér ingünket, mikor – még kávéivás előtt – félálomban véletlenül ráborítjuk.


Illatosító

Ha szívesen kézműveskedsz, és a kávét is szereted, készíts illatos gyertyát, ami kedvenc reggeli életmentőd illatával tölti el a lakást! Az olvadt viaszhoz keverj kávézaccot, mielőtt formába öntenéd és kanócot tennél bele, így esténként, mikor túl késő van már egy koffeinlökethez, ugyanúgy élvezheted az aromáját.

Mindegy, hogy a nagy gonddal válogatott blended maradékát használod, vagy a kedvenc praktikus Lavazza kapszulád ökológiai lábnyomát csökkented az újrahasznosítással, csak profitálhatsz abból, ha nem a szemétbe dobod a zaccot.

Fitus Alexandra

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s