Zacc 2019.10.16.

Mi legyen a zaccal? II.

Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)


Szagsemlegesítő

A hűtőben és fagyasztóban hasonlóan használható, mint a szódabikarbóna: töltsünk meg egy kis tálat kávézaccal, és dugjuk el a hűtő mélyén, garantáltan hetekig megszabadít a kellemetlen szagoktól. Bónuszként aztán az elhasznált „illatosító” kikerülhet a komposztba…


Súrolószer

Egy tiszta törlőrongyra szórva megtisztíthatjuk vele a konyhapultot vagy az edényeinket a lerakódott ételdaraboktól. Finomabb szemcséjű a legtöbb súrolásra használt eszköznél, így az érzékeny felületek sem sérülnek – csak a repedésekben ne maradjon zacc!


Festék

A vízbe áztatott kávé ugyanolyan szép aranybarnára festi a húsvéti tojást, a színezni kívánt szövetet vagy épp az antikolt papírt, mint a kedvenc fehér ingünket, mikor – még kávéivás előtt – félálomban véletlenül ráborítjuk.


Illatosító

Ha szívesen kézműveskedsz, és a kávét is szereted, készíts illatos gyertyát, ami kedvenc reggeli életmentőd illatával tölti el a lakást! Az olvadt viaszhoz keverj kávézaccot, mielőtt formába öntenéd és kanócot tennél bele, így esténként, mikor túl késő van már egy koffeinlökethez, ugyanúgy élvezheted az aromáját.

Mindegy, hogy a nagy gonddal válogatott blended maradékát használod, vagy a kedvenc praktikus Lavazza kapszulád ökológiai lábnyomát csökkented az újrahasznosítással, csak profitálhatsz abból, ha nem a szemétbe dobod a zaccot.

Fitus Alexandra

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.

H i r d e t é s