Zacc 2019.10.16.

Mi legyen a zaccal? II.

Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)


Szagsemlegesítő

A hűtőben és fagyasztóban hasonlóan használható, mint a szódabikarbóna: töltsünk meg egy kis tálat kávézaccal, és dugjuk el a hűtő mélyén, garantáltan hetekig megszabadít a kellemetlen szagoktól. Bónuszként aztán az elhasznált „illatosító” kikerülhet a komposztba…


Súrolószer

Egy tiszta törlőrongyra szórva megtisztíthatjuk vele a konyhapultot vagy az edényeinket a lerakódott ételdaraboktól. Finomabb szemcséjű a legtöbb súrolásra használt eszköznél, így az érzékeny felületek sem sérülnek – csak a repedésekben ne maradjon zacc!


Festék

A vízbe áztatott kávé ugyanolyan szép aranybarnára festi a húsvéti tojást, a színezni kívánt szövetet vagy épp az antikolt papírt, mint a kedvenc fehér ingünket, mikor – még kávéivás előtt – félálomban véletlenül ráborítjuk.


Illatosító

Ha szívesen kézműveskedsz, és a kávét is szereted, készíts illatos gyertyát, ami kedvenc reggeli életmentőd illatával tölti el a lakást! Az olvadt viaszhoz keverj kávézaccot, mielőtt formába öntenéd és kanócot tennél bele, így esténként, mikor túl késő van már egy koffeinlökethez, ugyanúgy élvezheted az aromáját.

Mindegy, hogy a nagy gonddal válogatott blended maradékát használod, vagy a kedvenc praktikus Lavazza kapszulád ökológiai lábnyomát csökkented az újrahasznosítással, csak profitálhatsz abból, ha nem a szemétbe dobod a zaccot.

Fitus Alexandra

H i r d e t é s

Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.
Mi legyen a zaccal? cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal?

A kávé a legtöbbeknek egy nélkülözhetetlen ital reggelente az ágyból kikelve, a munkahelyre beérve vagy épp ebéd után, egyfajta üzemanyag, ami feltölt energiával. Már ez sem csekélység, de a kávé szerepe itt nem ér véget. Miután hozzájutottunk az életmentő finomsághoz, vegyük szemügyre az ottmaradó zaccot, ugyanis még az is valódi kincs! Elsőként nézzük, mit kezdhetünk vele a kertben: (x)

Zacc 2019.09.09.
cipő kávéból és PET palackból » Rens cikk borítóképe
cipő kávéból és PET palackból » Rens

Szeretnél olyan cipőt, ami kávéból készült? Néhány napig még megrendelheted » Kickstarteren indult egy érdekes kampány, ahol 300g kávézaccból és 6 használt PET palackból készítnek cipőt. Ez egy (fél)millió dolláros ötlet! :)

Zacc 2019.08.09.

Kávéházak magazin

Szálas tea vs. filteres cikk borítóképe
Szálas tea vs. filteres

A teakóstoló workshopjaimon sokan kérdezitek tőlem, hogy mi a véleményem a filteres teákról. Ha benned is felmerült már valaha ez a kérdés, hogy szálas teát vagy filterest válassz, akkor olvass tovább. Ugyanis erre a kérdésre nem tudok rövid választ adni…

Tea 2019.11.19.
Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.

H i r d e t é s