Kávéházi magazin

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
A Galyatetőn létesített Fogadó a Táncoló Kecskékhez kétségkívül az ország legmagasabbra helyezett kávéházi fellegvára. A minden igényt kielégítő kávézó és étterem az éjjel-nappal strázsáló üzletvezető házaspár szívósságát és a tulajdonos elkötelezettségét egyaránt dícséri.
2006.05.02.
A szegedi Bécsi Kávéház, a város központjában, a Feketesas utcában fekszik. Sarki épület, mely üzletként korábban a BÁV ruházati üzleteként működött, csökkentett alapterülettel 2000 év első feléig. A bérleti jog megszerzése után kezdődött a kávéházi funkcióra való átalakítás, személyes ötletek, és az Osztrák- Magyar Monarchia korabeli példák mai kornak megfelelő átültetésével.
2006.03.06.
Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
A Dömötöri meghatározta Sopront. A város kávéházainak hangulatát amúgy sem lehet, és nem is érdemes a bécsi kávéházi kultúra nélkül értelmezni, ami Pesttel ellentétben itt nem csak nyomokban található meg. Ha az itallapon cappuccinót is tűntetnek fel, végül kapucínert hoznak ki. Sajnos legtöbbször olasz pörkölésű kávéból... Nekünk mégis felüdülés volt.
2006.02.27.
Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
Pesten különösen nehéz felkutatni azokat a helyeket, ahol Café Crème kapható. Igazi Kapuzinert pedig szinte nem is kapni. Az olasz eszpresszó-kultúra mintha teljesen letarolta volna a várost. A Franziskaner ritka, a Wiener melange szintúgy, de eltűnt a szimpla és a dupla is.
2006.02.10.
Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
Az újságok, magazinok külön polcon sorakoznak, a pultban pedig sütemények, szendvicsek, saláták jelzik az olaszos jellegű kávézói választékot. A zene este is diszkréten szól, a laptopon dolgozók minden kívánságát teljesítik, a kávé pedig átlagon felüli.
2006.01.24.
Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
Valljuk be, munkába igyekezve nem is igen merül fel bennünk az igény, hogy reggeli kávénkat és a betevő sajtót kedvenc kávézónkban fogyasszuk el. Megszoktuk, hogy az otthoni kotyogós egyetlen alternatívája ily hajnali órában a sarki talponálló műanyag poharas kávémegoldása lehet.
2006.01.09.
Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
Milyen a tipikusan magyar kávéház? Van ilyen? Mik a jellemzői a magyar kávés üzlettípusnak? Határozott kép él bennünk a bécsi kávéházakról, az olasz kávébárokról és Párizs élettel teli caféiról, de Budapest mitől volt egyedi? Kevesen tudják, de a hajdani kávéházakat a kor divatjához igazodó berendezéssel látták el.
2005.12.28.
Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
Néhány éve újították fel, azóta szemünk láttára szépül, formálódik. A sétálóvá alakított utcák nagy példaképe, a Ráday nyomába még nem ér, de "helyekben" már a Hajós utca sem szűkölködik. Egyre-másra nyílnak itt a kávézók, a városlakók lépésről lépésre birtokba veszik az ajándékba kapott kövezetet.
2005.12.19.
Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
Kezdetben Szingli volt a neve, majd a félreértések elkerülésére a tulajdonosok megfordították a jelentést. Így lett a nemrég nyílt győri kiskávézó neve Nem Szingli. Győrben, a Széchenyi térről nyíló utcácskák többsége rejteget valami meglepetést a beülni vágyók számára.
2005.12.15.
Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
Végre egy kis szubjektív élményrosta. Éspedig a hőségben fogant éhség csillapítására tökélyre fejlesztett salátákat kínáló Lemon Caféról, mert ő is a nevezők között van. Jól helyezkedik, városa amúgy is a középpontba került: Pécset képviseli a Kávéházak Versenyén. Nyári élmény, saláta, lokálpatriotizmus.
2005.11.28.
Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
Ma reggel történt, friss az élmény. A szemünk láttára, a mai Budapesten kel életre egy kávézó, amiről évtizedek múlva talán úgy emlékezik meg a város, mint ahogy most az Abbáziáról vagy az EMKÉ-ről. A zsúfolásig telt, fesztelen caféról a Szabadság téren.
2005.11.10.
Lezárult a Kávéházak Versenye 2005 nevezési időszaka. Október 30-án közzétettük a magyarországi kávéházi élmezőny húszas listáját. Azok neveit, akik vállalták a megmérettetést.
2005.10.30.
A magyar kávés szakma ez évi csúcstalálkozója tavasszal, március 5-e szerdán lesz. A találkozó eseményeinek ismét a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM) ad otthont.
2005.09.20.
Mint arról már hírt adtunk, lezárult a Kávéházak versenye. Az elmúlt hetek során szisztematikusan feltöltöttük a rangsort, megszellőztettük élményeinket és az egyes kávéházak százalékpontjait. Teljes a tabella. Elkészült Budapest tizennégy legjobb kávéházának rangsora. Most pedig leírunk mindent!
2005.01.27.
A Decemberben lezárult Kávéházak Versenyén olyan kávéházakat is teszteltünk, melyekről korábban nem készült értékelés. A Kávéházak.hu közre adja legújabb leírásait, amelyek segítségével Budapest legjobb kávés vendéglátó egységeit ismerheti meg közelebbről.
2004.12.30.
Íme az ön produktuma. Kár volna elvinnünk a dicsőséget. A dobogó harmadik fokán szintén közönségdíjas alkotások láthatók. Ezeken a helyeken sem puskatussal ösztönzik kávéivásra a kedves vendéget. Ami tanulság: apró dolgokra is érdemes odafigyelni. Csakis az ön érdekében.
2004.12.16.
Rendhagyó módon az első helyezettel kezdtük. Most előrukkolunk a két ezüstérmessel. Mivel a Kávéházak.hu a verseny előtt szigorított a pontozórendszeren, második helyezettjeink igen megbecsülendők! Nevezett helyek nem lecsúsztak, nem elhasaltak, nem beégtek. A Károlyi és az Alibi nagyot alakított.
2004.12.15.
Lezárult a verseny! A Kávéházak.hu amatőr műkedvelői és szakmai elit-kommandója nem kímélte magát. Évek alatt kidolgozott, következetes, ámde szigorú értékelési szempontok szerint ízekre szedte kedvenc, jól ismert vagy önnek teljesen ismeretlen kávés vendéglátó egységeit, majd számokra váltotta az eredményt. Osztottunk, szoroztunk, kalkuláltunk: győzött a Zila!
2004.12.13.
Lezárult a verseny! A Kávéházak.hu amatőr műkedvelői és szakmai elit-kommandója nem kímélte magát. Időt és energiát nem sajnálva, sorra végigjárta a benevező kávézókat, kávéházakat.
2004.12.13.
Október 8-a volt a Kávéváros születik eseménysorozat egyik legfontosabb napja. A Kávés Konferenciára honlapunk meghívta mindazon kávés vendéglátó egységet képviselő tulajdonost, üzletvezetőt, cukrászt, szakácsot és felszolgálót, és minden egyéb érdeklődőt, aki egyetért jelszavunkkal, miszerint "Magyarországnak jó kávéházak kellenek."
2004.10.18.
Lezárult a kávéházak versenyére való jelentkezés. A megmérettetésben tizenhat különböző kávés hely vesz részt. Nézze meg magának Ön is ezeket a helyeket, és mondja el véleményét a fórumban!
2004.09.28.
Hosszú szünet után, 2004. október 8-án a Kávéházak.hu szervezésében megrendezendő Kávés Konferencián kiemelt téma a magyar kávés vendéglátás. A kávéház közép-európai sajátos formáját semmi sem példázza jobban a magyar, a budapesti üzleteknél. Nem véletlen, hogy Budapest egy évszázada, amikor a maihoz hasonló mértékű változások jellemezték, a "Kávéváros", illetve a "Kávéházak városa" címet viselte.
2004.09.15.
A Kávéházak.hu szervezésében indult kávéházak versenyére újabb hét hely nevezett be. A versenyben részt vevők száma ezzel tizenháromra bővült. Az üzletek vállalják, hogy alávetik magukat szigorú értékelőrendszerünk próbájának.
2004.09.06.
Megkezdődőtt a kávéházak versenye. Segítsen Ön is a döntésben! Írja meg dicséreteit, panaszait, javaslatait. Látogassa meg Ön is az első hat bátor versenyzőt!
2004.08.01.
Ez a címe annak a kávéházak világát népszerűsítő eseménysorozatnak, ami július elsejével kezdetét vette. A Kávéházak versenye, a Kávés Konferencia és a kávékészítők versenye, vagyis az Első Magyar Barista Bajnokság mind-mind először kerül megrendezésre.
2004.07.22.