Kávéházi magazin

A panettone egy olasz, pontosabban milánói eredetű karácsonyi kalácskülönlegesség. Sajnos hazánkban még kevesen ismerik, pedig kávé, tea vagy forró csoki mellé tökéletes párosítás. Igazi téli sütemény az ünnepekre.
2010.12.17.
Karácsonyi akciókkal, ajándékcsomagokkal, kedvezményekkel és meglepetésekkel várjuk kedves vásárlóinkat és tanulóinkat meghosszabbított nyitvatartással a BARISTA SZAKÜZLETBEN.
2009.12.07.
A 2006 óta működő Barista Szaküzlet megnyitotta kávés webáruházát. Profi eszközök, valódi kávéminőség, igazi kávéélmény: 6 különböző kávékészítési mód, 40 kávés világmárka, 136 kávékeverék, 350 termék...
2009.11.03.
A vendéglátásban még igen kevéssé kihasznált eszpresszó rendszerről írunk az alábbiakban. Az E.S.E. (Easy Serving Espresso) nyílt szabványú innovatív rendszerének célja, hogy a végletekig leegyszerűsítse az espresso készítés folyamatát. A rendszerben használt kávépárnákat az angol szóhasználatban gyakran csak "pod" – ként emlegetik.
2008.12.18.
Az olasz FAC Porcelán Manufaktúra a professzionális felhasználók (kávémárkák, vendéglátó üzletek) számára kínál csészéket. A legtöbb olasz kávéforgalamzó az általuk gyártott csészéket használja.Magyarországon csak a Barista Szaküzletben vásárolható ilyen minőségű csésze logózatlanul, akár darabonként, otthoni felhasználásra.
2008.12.02.
RETRO Mini Bar.
4 literes kapacitású hűtő- fűtő berendezés, mely működtethető 220V -ról illetve szivargyújtóról.
Tökéletes utitárs piknikhez, horgászáshoz esetleg beállítható irodába, konyhába a kávégép mellé.
Alkalmas 6 dobozos üdítő vagy 2 x 1l tej hűtésére illetve egy- két adag étel melegen tartására.
2008.10.21.
Ezen termékünk megoldást jelenthet azon vendéglátó üzletek számára, akik komolyabb átalakítás nélkül szeretnék megoldani a kávézacc szűrőtartóból történő kiütését és átmeneti tárolását.
Ajánljuk még kis kávéforgalmú vendéglátó egységeknek, illetve higiéniára igényes otthoni baristáknak.
2008.10.21.
Kávéízlésünkre jellemző az összetettség és a "telhetetlenség". Van amikor szükségünk van az espresso intenzitására és sűrűségére, van mikor egy "laza" hosszú kávét szeretnénk, de legtöbbször inkább mindkettőt egyszerre.
2008.09.05.
Sokan azt hiszik, hogy a hosszú kávé kifejezés nem jelezhet minőséget, ez azonban nem igaz! Az eredeti hosszúkávé őshazája Németország, kávékészítési eszköze pedig a karlsbadi kanna.
2008.05.19.
1946 - Achilles Gaggia megkezdi a rugós csapteleppel ellátott (ú.n. pisztonos) gépek gyártását. Elindul hódító útjára a jellegzetes krémkávé. Ez a technológia áttörést jelentett a kávékészítési módszerek fejlődéstörténetében. Az új technológia nagy nyomással (9 bar) működik.
2008.04.30.
A professzionális kávéőrlők működési elve megegyezik. A szemeskávét két őrlőtárcsa között daráljuk meg. Az egyik fixen van rögzítve a géptestre, a másik pedig a motor tengelyén forog. A daráló úgy működik, mint egy kis méretű malom, ahol az őrlőtárcsák a malomkövek.
2008.04.30.
A Barista Szaküzletben világhírű olasz kávémárkák espresso- keverékei is beszerezhetők. A fél kilós kiszerelésű kávék ideálisak az otthoni kávékészítők és a profi baristák számára is. A választék folyamatosan bővül!
2008.04.30.
A Barista Hungary megnyitotta kávés szaküzletét. Az üzlet kínálatát úgy alakítjuk és fejlesztjük folyamatosan, hogy az a vendéglátó üzletek, a baristák és a kávés nyilvánosság kávéval kapcsolatos, egyre növekvő igényeit kielégítse.Online vásárlás: www.baristaszaküzlet.hu>> címen.
2008.04.23.
Sokan nem is gondolnák, hogy az espresso ízminőségében a csésze is szerepet játszik. A csészék vásárlása során több szempontot érdemes figyelembe venni. Az első és talán legfontosabb szempont, hogy a csésze anyaga porcelán, fala megfelelő vastagságú legyen. Így biztosíthatjuk a megfelelő hőtartó képességet.
2008.04.07.
Kávéízlésünkre jellemző az összetettség és a "telhetetlenség". Van, amikor szükségünk van az espresso intenzitására és sűrűségére, van mikor egy "laza" hosszú kávét szeretnénk, de legtöbbször inkább mindkettőt egyszerre.
2008.04.03.
A topping sauce hosszú ideig csak a fagylaltkelyhek díszítésekor került elő a pultban. Igazi karrierje azonban akkor indult el, amikor a baristák felfedezték a benne rejlő lehetőségeket. Mára a latte art versenyeken a szabadon választható kávékülönlegességek díszítésekor szinte "kötelező" a használata.
2008.04.02.
Az 1 lóerős Tango blendert azért alkotta meg a gyártó, hogy kiszolgálja a kávézók, teraszok igényeit. A gép teljesítménye, a speciális kialalkítású, edzett acél kések és a szabadalmaztatott "Wave Action" tartálykialakítás alkalmassá teszi, hogy a jeges italok készítése kellően gyors lehessen.
2008.04.02.
Végre igazi füllesztő nyár van, az ember nem is tudja mivel hűtse magát.. A vendéglátóhelyeken is megjelennek a nyári, jeges italok..
De nem kell nekünk kávézóba járni, hogy egy igazán finom frissítőt fogyaszthassunk. A Da Vinci szirupok önmagukban is nagyszerű kiegészítők, de gyümölcsökkel kombinálva igazán izgalamas italokat készíthetünk.
2008.04.02.
A legegyszerűbb ilyen típusú gép a háztartásokban legelterjedtebb, tűzhelyeken használható kézi kávéfőző (a "kotyogós"). Ehhez hasonló az a kávéfőző, mely működésében teljesen azonos, de elektromos készülék.
2008.04.01.
A zárt rendszerű kávéfőzők lényege, hogy a gőz fejlesztése egy zárt kazánban történik, így a kávéőrleményt a keletkező (1-1,5 bar nyomású) vízgőz lúgozza ki. Ez tekinthető a mai eszpresszó-technológia ősének.
2008.04.01.
A megfelelő osztatú digitális mérleg a sztenderd szerinti őrlőállításhoz szükséges. Az egyes kávékeverékek más és más őrleménymennyiséggel adnak optimális minőséget. Néhány tizedgramm (!) eltérés már jelentős ingadozást okoz az espresso tulajdonságaiban.
2008.04.01.
A modern vendéglátásban a sztenderd szerű italkészítéshez elengedhetetlen eszköz a mérce. Nemcsak akkor, amikor alkohollal dolgozunk, de a szirupok vagy akár a tej pontos kiméréséhez is szükséges.
2008.04.01.
Magyar elnevezés hiányában, csak körülírni tudjuk a képen látható eszközt. A kávézacc szűrőtartóból történő kiütésére és átmeneti tárolására szolgáló edény. De, ami talán fontosabb, hogy egy hiánypótló terméket ajánlunk kedves vásárlóink figyelmébe.
2008.04.01.
Haladó baristáknak ajánljuk, akik már tisztában vannak a toppinggal való díszítés alaptechnikáival. Az eszközök kialakításában nemzetközi hírű barista trénerek segítették a gyártó munkáját.
2008.04.01.
A tejhabosító-tejkiöntő az olasz iskola tejes italainak készítéséhez, a tej habosításához és kiöntéséhez használatos edény. Anyaga saválló acél.
2008.04.01.
A Barista Világbajnokság (WBC) logója egy tömörítő (tamper). Nem véletlenül. A barista munkájának emblematikus eszköze, minden egyes kávékészítéskor előkerül. De mire is szolgál, milyen típusai vannak és hogyan kell használni?
2008.04.01.
Nyugat-Európában tombol a Senseo mánia. Hollandiában, ahol a Philips és a Douwe Egberts közös gyermeke a Senseo született, a legtöbb családnak 2-3 Senseo kávégépe is van. Németországban az eladás átlépte az egymillió darabot. Még soha egyetlen kisháztartási gép sem tudott ekkora sikert elkönyvelni. Különleges kihívás ez a Senseo marketingeseinek. Vajon mennyi tartalék van még a márkában?
2007.11.16.
Ahány ház, annyi szokás - tartja a mondás. Ez a magyar kávéfogyasztási szokásokra különösen igaz. Van, aki hosszan, van, aki röviden, van, aki tejjel, van, aki feketén issza. A kevert kávéfogyasztási szokások eredménye az lett, hogy a kávéfogyasztók többsége nem tudja, hogy mit is iszik.
2006.12.21.
Kávéízlésünkre jellemző az összetettség és a "telhetetlenség". Van, amikor szükségünk van az espresso intenzitására és sűrűségére, van mikor egy "laza" hosszú kávét szeretnénk, de legtöbbször inkább mindkettőt egyszerre.
2006.11.29.
Az eszpresszó kultúra a napfényben oldott dél, és a minőségközpontú, teljesítményorientált nyugat házasságából született. Az eszpresszó név az italkészítés gyorsaságára utal, hisz az első espresso gépek megjelenésekor, a 20-ik század első évtizedében szokatlan volt, hogy a kávé frissen, a vendég szeme láttára készüljön el egy-két perc alatt.
2006.11.28.
A E.S.E.(Easy Serving Espresso) nyílt szabványú innovatív rendszerének célja, hogy a végletekig leegyszerűsítse az espresso készítés folyamatát. Az E.S.E. rendszer segítségével otthon, az irodában, vagy bárhol könnyen elkészíthetjük krémes, sűrű, intenzív espresso kávénkat.
2006.11.28.
A kávé Patrónus
Kipróbáltuk, leteszteltük az egyik legkomolyabbnak ígérkező irodai kávégépet. Mit mond Tika, az irodai instant kávéfogyasztó és Cs., kényes barátunk, aki személyére nézve kávégurmé? Praktikus gép, rengeteg íz, zseniális tálalás, előnyök és hátrányok a Nespresso Business Coffee Solutions-ről.
2006.06.22.
Kikből lehet még teraszügynök?
Olvassák el riportunkat a fiatal matematikushallgatóval, akinek bejött a valószínűség számítás: nyert egy kávégépet a kavehazak.hu közönségszavazásán.
2006.06.19.
Egy hétig teszteltük a Rossi Caffé-t. Irodánkba költözött a Pinocchio névre keresztelt szép, formatervezett eszpresszó-kávégép. Ez a találkozás igen jóra sikeredett. A Pinocchio minden tekintetben megállta a helyét: valódi olasz. Olvassa el igazi irodai jómunkás emberek véleményére épülő értékelésünket.
2006.06.08.
Az újságra rajzolt egy lendületes ’t’ betűt, csak úgy a cigaretta végével. "A ’t’ betűt és a tea szót angolul egyformán "tí"-nek ejtik - ez kell neked, mindenütt érteni fogják ezt a logót - mondta a barátom. Valóban ez kellett nekünk. Meg akartuk mutatni az egész világnak és leginkább a fiataloknak, hogy a tea egy modern ital." – Beszél szenvedélyesen Dilhan C. Fernando, a Sri Lanka-i Dilmah Tea utazó nagykövete.
2006.05.31.
"Caffé…per passione"
Egyre több a hangzatos név, a hatalmas háttérrel rendelkező multi kávéscég. Megjelentek az óriási pörkölő üzemek és mindenki Olaszország legfinomabb, legnépszerűbb kávéját árulja. Akkor, hogy is van ez?
2006.02.06.
Lerakhatja-e egy új kávémarka alapjait valaki úgy, hogy maga soha nem iszik kávét? Lehet-e több a kávé hatóanyag tartalmú szernél? Mi a kapcsolat kávé és művészet között? Erről és hasonló kérdésekről beszélgettünk Egri Orsolyával és Juhász Győzővel, a QAWA Art of Coffee kávémárka megálmodóival.
2005.04.18.
Hölgykoszorú, feszült figyelem, kávéillat. Filigrán alkatú hölgyek bámulják a kávé-gépsárkányeszközt. Króm, de a végén minden jó lesz.
2005.02.22.
Kávémárkák
Nyugat-Európában jártas olvasóink közül biztosan sokan ismerik a híres német kávémárka, a Prodomo nevét. Kevesebben tudják talán, hogy a Prodomot gyártó és forgalmazó cég, az Alois Dallmayr hazánkban is képviselteti magát.
2005.02.15.
Dobd el a szárazfát és szedd gyorsabban a kávét. Az életbe’ nem fogjuk befejezni. Átgitároznád az egész szüretet mi? Ahhoz aztán lenne kedved! Meglásd, elárulom Don Eusebio Lopez de Ribeira de Santo Spirito nagyságos úrnak. Majd ő kiteszi innen a szűröd, te naplopó!
2005.01.31.
A Tchibo cég Hamburgba és Bécsbe helyezi át termelését. A polcokon azonban továbbra is megtalálhatjuk kedvenc márkáinkat. A Kávéházak.hu háziszakértője elemzi a kávés piac fejleményeit.
2005.01.12.
Egy kávépörkölő, akinek ellensége: a belenyugvás. Aki szerint fontos, hogy "legyen rangja a kávékészítőnek, hiszen a cél az, hogy mindenütt ugyanolyan gondossággal készítsék a kávét."
2004.11.30.
Afro zene, brazil táncok, pizzakenyér, tűzijáték, éjféli pörkölés: nagyszabású ünnepségre hívta partnereit a Caffé Perté. Új telephelyének egy éves születésnapját ünnepelte a cég szeptember 10-én, a budaörsi ISC Ipari Parkban. A "buli kedvéért" egy óriási, 300-400 főt befogadó sátrat emeltettek a pörkölő üzem szomszédságában.
2004.09.28.
Kelet-Európa a legnagyobb potenciális fejlődő piaca a kávénak, nagy arányban nőhet a fogyasztás az elkövetkezendő években Csehországban, Magyarországon és Lengyelországban is - nyilatkozta az Európai Kávészövetség főtitkára. Hozzátette: a fogyasztás hirtelen fellendüléséhez az kell, hogy a lakosság semmilyen tekintetben ne érezze a kávét luxuscikknek.
2004.08.29.
Az ICO jelentése szerint a 2003/2004-es évad kávétermelése világviszonylatban elérte a 102,48 millió zsákot. Ez 14,56%-os visszaesést jelent az előző évhez képest, a 2002/2003-as évben ugyanis majdnem 120 millió zsáknyi (pontosan 119,95 millió) kávét termeltek és forgalmaztak világszerte. (Igaz, ez az év 1965/66 óta napjainkig rekordnak számít.)
2004.06.03.
A vietnámi Mezőgazdasági Minisztérium szerint az ország kávéexportja a 2003-as évben 7,1 %-kal emelkedett, ezzel elérte a 3 milliárd dollárt. A központi területeken, főként Lak Dak tartományban emellett 50 000 hektárnyi Robusta ültetvényt számoltak fel, és telepítettek Arabicát a helyére.
2004.05.11.