3.3.3. A new yorki kávétőzsde 2.

Kávé akadémia A termelő, mikor elad két egység kávét, ugyanabban az időben vételi szándékát is jelzi két egység kávéra, megtartva ezzel a termelt mennyiséget. A vásárló ugyanakkor, amikor vásárolt két egységet, ugyanannyiért el is ad, megtartva ezzel a 75, 000 dollárt és a nettó 0 kávémennyiséget.


Ezen a ponton senki nem nyert, senki sem veszített semmit. A termelő eladta a sajátját és megvette valaki másét ugyanannyiért. A vásárló (pörkölő, vagy importőr) eladott egy keveset, és visszavásárolt egy annak megfelelő mennyiséget. Miért jelennek meg ezek a fordított üzletek, ha a termelő elsősorban pénzt akar, és a vásárlónak nemigen van eladni való kávéja?

Vegyük újra a fent említett első helyzetet. Július másodiki fagy, 150 cent/lb-os ár. A termelő jól is jár, meg nem is (lényegében sehogy). A példa szerint elveszíti a 37.500 dollárt, de mivel egy másik ügyletben ugyanekkora volumenre vevő volt, a teljes vesztesége 0. Az importőr örül a 37,500 $-os bevételének, de eladóként ugyanennyit vesztett, így a teljes bevétele 0. Ugyanez a példa eljátszható a második esetben, a túltermeléses, alacsony áras példában is. A piac változásai sem a termelő sem a vásárló félre nem voltak hatással.

Amikor a termelő megfelelőnek érzi az időpontot, értékesítheti a további két egységet, az importőr pedig nem adhat el annyi kávét, hogy ne maradjon neki extra két egység az értékesítéshez. A további ügyletek a készpénzes piacon történnek.

Főmenü:

 • 3.3.1. A zöldkávé osztályozása
 • 3.3.3. A New York-i kávétőzsde 1.

 • H i r d e t é s

  4. Kávé és mezőgazdaság cikk borítóképe
  4. Kávé és mezőgazdaság

  A kávé élőhelye és termőhelye a ráktérítő és a baktérítő között van. Megtalálható Európa kivételével a világ minden lakott kontinensén, a trópusi országokban.

  4.1 A kávé környezete cikk borítóképe
  4.1 A kávé környezete

  A kávé élőhelye és termőhelye a ráktérítő és a baktérítő között van. Megtalálható Európa kivételével a világ minden lakott kontinensén, a trópusi országokban.

  4.1.1. Környezeti tényezők és a kávé cikk borítóképe
  4.1.1. Környezeti tényezők és a kávé

  Kávé akadémia
  Az arabika kávé termesztéséhez két optimális éghajlat létezik: 1. A szubtrópusi éghajlaton az 550-1100 méter közötti területek a 16-24. szélességi fokok között. 2. A 10. szélességi fok alatti egyenlítői régió 1100-1900 méteres magasságai. Ha ön nem ezen szélességi és hosszúsági fokok között él, és önnek van kávécserjéje, akkor váltson inkább mikulás virágra. Egy kis ismeret, mi kell a kávénak.

  Kávéházi akadémia

  Az espresso titkai cikk borítóképe
  Az espresso titkai

  Ha valódi olasz espresso készítésébe fogunk, érdemes betartani egy-két jelentéktelennek tűnő, ám annál fontosabb szabályt, különösen, ha olasz vendégeink vannak. Az alábbiakban összegyűjtöttük, mik azok az apró fortélyok, amiktől igazán fenséges az olasz espresso, és amik betartásával bárki autentikus végeredményt érhet el. (x)

  3.1 Kávé és mezőgazdaság cikk borítóképe
  3.1 Kávé és mezőgazdaság

  A kávé élőhelye és termőhelye a ráktérítő és a baktérítő között van. Megtalálható Európa kivételével a világ minden lakott kontinensén, a trópusi országokban.

  7.1. Az espresso mint zöldkávé

  Az 1800-as évek végén, a Nílus expedícióban részt vevők fedezték fel az arabicánál jóval nagyobb tűrőképességű robusta kávéfajt, az Egyenlítő mentén. Mindaddig a kávét az arabica kávéfaj jelentette. Innentől megkezdődött a verseny az ellenállóbb, nagyobb hozamú és koffeintartalmú robusta és a sokkal magasabb érzékszervi minőségű arabica között. A versenyben máig a fogyasztó országok ízlésvilága a meghatározó.

  H i r d e t é s