Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon cikk borítóképe
100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

Egy évszázados centenáriumát ünnepli idén a felső prémium kategóriájú kávékat készítő és forgalmazó Cafes Cornellá. A katalán családi vállalkozás remekműveit hazánkban is meg lehet kóstolni. (x)

Café World 2020.01.15.
Arabica és robusta – a két vetélytárs?! cikk borítóképe
Arabica és robusta – a két vetélytárs?!

Meglepő módon (tudomásunk szerint) nagyjából százféle kávénövény létezik, mi mégis csupán háromnak fogyasztjuk a termését. A coffee liberica rendkívül ritka, így igen csekély mennyiségben kerül csak kereskedelmi forgalomba. A világ kávétermésének mindössze 2-3%-át jelenti. A csomagolások hátoldalán található leírásokat böngészve nagy valószínűséggel az arabica és/vagy a robusta kifejezésekkel találkozol. Te tudod, hogy pontosan mit takarnak ezek az elnevezések? (x)

Kávé akadémia 2020.01.13.
Kávé másnaposság ellen? cikk borítóképe
Kávé másnaposság ellen?

A kelleténél több pezsgő csúszott le az átmulatott szilveszteri partin? Macskajaj gyötör? Most eláruljuk, jó megoldás-e a kávé a másnaposság tünetei kezelésére.

Kávé és egészség 2020.01.01.
Mutasd a kávéd, megmondom, ki vagy! cikk borítóképe
Mutasd a kávéd, megmondom, ki vagy!

Néhány éve történt, hogy egy fővárosi „minden-csillagos” szálloda éttermébe ellátogatva bizony komoly csalódás ért. Kiábrándultságom oka nem a kiszolgálás színvonala, a hely atmoszférája, és még csak nem is az ételek minősége volt. De akkor mi lehetett az? Naná, hogy a kávé! (x)

Café Budapest 2019.12.29.
A Blue Bottle Coffe 2020-ra hulladékmentes lesz cikk borítóképe
A Blue Bottle Coffe 2020-ra hulladékmentes lesz

A Nestlé által támogatott butikkávé-lánc célul tűzte ki, hogy 2020 végéig megszünteti az Egyesült Államokban található kávézóiban forgalmazott egyszer használatos poharaikat, melyek legalább 90%-a a hulladéklerakókban végzi.

Kávézóláncok 2019.12.27.
Ki a fene az a barista? …Ez valóban egy létező szakma? cikk borítóképe
Ki a fene az a barista? …Ez valóban egy létező szakma?

Habár egyre elterjedtebb foglalkozásról beszélünk, a barista szó hallatán még mindig sokan csak a fejüket vakarják. Aki úgy gondolja, valamennyire képben van, egyből rávágja: az az a személy, aki az étteremben a kávémat kihozza! Na, azért ez sem teljesen fedi a valóságot. (x)

Barista iskola 2019.12.24.
A tökéletes tejhab nyomában cikk borítóképe
A tökéletes tejhab nyomában

Az ínycsiklandozó cappuccino vagy a mennyei latte macchiato nem is létezhetne tejhab nélkül. Habár elsősorban feketén, egy kis cukorral iszom a kávémat, néha bizony én is elcsábulok egy-egy ilyen krémes élvezet iránt. Az ideális állag elérése azonban nem könnyű feladat. Nekem már rutinból megy, de egy kis gyakorlással és a megfelelő eszközökkel Te is bátran belevághatsz! Megmutatom, hogyan csináld! (x)

Home Barista 2019.12.22.

H i r d e t é s