Barista Bajnokságok 2009.04.20.

A 10. Barista Világbajnokság végeredménye

Véget ért a tizedik Barista Világbajnokság, amelynek idén (április 17-20-ig) az Egyesült Államokbeli Atlanta adott otthont. Molnár Attila, a magyar bajnok a vasárnapi döntőbe jutott, a versenyző ezzel 46 nemzet barista bajnokát utasította maga mögé!A jubileumi verseny csodálatos eredménnyel zárult Magyarország számára. Molnár Attila a csütörtöktől szombatig, három napon át tartó elődöntőkből továbbjutva, a vasárnapi nagydöntőben képviselte hazánkat.
Attila, a múlt évi, Koppenhágában rendezett VB-n 11-ik helyezést ért el, most szinte"lefelezve" azt, a hatodik helyen zárta a versenyt. Célja ez évben – saját bevallása szerint és a versenyen elmondottak alapján is – csak annyi volt, hogy bemutassa a világnak a kávé iránt érzett szenvedélyét, és közben jól érezze magát. Ez a recept 100%-ig bevált!
Az egész magyar kávés szakma nevében gratulálunk a kimagasló eredményhez!
A verseny további részleteiről nemsokára még írunk és várjuk Attilát is egy élménybeszámolóra, de addig is a döntő végeredménye:

A 10. Barista Világbajnokság döntője

1. Gwylim Davies Egyesült Királyság
2. Sammy PiccoloKanada
3. Michale Phillips Egyesült Államok
4. Colin Harmon Írország
5. Lee Jong Hoon Korea
6. Molnár Attila – Magyarország

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s