Barista Bajnokságok 2009.11.25.

Jelentkezés Barista versenyekre

Az SCAE magyar tagozata kihirdette a sokak által várt 2010-es kávés bajnokságok időpontját. A versenyek mellett – a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően – kávés szakmai találkozót és kiállítást terveznek létrehozni.



Időpont: 2010. április 23-25.
Helyszín: Budapesti Vásárközpont, D pavilon
Megrendezésre kerülő bajnokságok, versenyek:

  • 6. Magyar Barista Bajnokság,
  • Latte Art Bajnokság,
  • Kávé és Párlat (Coffe in Good Spirit) bajnokság,
  • Kávékóstolás (Cup Testing) bajnokság,
  • Török kávé (Ibrik/dzsezva) verseny.

    A versenyekre jelnetkezni itt lehet.

    A szervezők reményei szerint jövő év tavaszán a hazai és nemzetközi kávépiac meghatározó szereplői adnak találkozót a magyar fővárosban, és erre a néhány napra a kávévilág fővárosává avatják Budapestet.

    A versennyel párhuzamosan, első alkalommal rendezi meg a "Csodálatos Kávé" című, nemzetközi kávékiállítást a Magyar Kávétársaság Kft.
    A kiállítás célja, hogy a termelőktől a pörkölőkön és kereskedőkön keresztül, a vendéglátókon át a vendégekig és vásárlókig – a piaci szereplők minden csoportjának alkalmat biztosítson a találkozásra, hatékony kommunikációra, akár szakmai, akár üzleti megbeszélésekre és konkrét üzletkötésekre.
    A szakkiállításon a tervek szerint megjelennek a nagy kávétermelő országok, akár a távoli Brazília, Kolumbia kereskedői is. A tematika rendkívül széles és a termelők mellett helyet kapnak a legkülönbözőbb gépek és felszerelések, a kiegészítők gyártói forgalmazói, a kereskedelmi cégek képviselői.

    A rendelkezésre álló adatok szerint a hazai felnőtt lakosság 80%-a rendszeresen fogyaszt kávét, s ez komoly gazdasági tényezőt jelent. A kávézás kultúrája azonban korántsem olyan gazdag a hazai gyakorlatban, amennyire a különböző elkészítési módok, a különböző alapanyagok azt lehetővé tennék. A magyarországi Csodálatos Kávé kiállítás egyben jó alkalom arra is, hogy a kulturált kávéfogyasztásról többet tudhasson meg a nagyközönség is.
    A budapesti kiállítást a tervek szerint kávés workshopok, a történelmi kávéházak világát idéző irodalmi előadások, bárzongoristák versenye és egyéb izgalmas események kísérik.

    A versenyekre jelnetkezni itt lehet.

  • Jelen cikkünk a Café & Bar vendéglátóipari szakújság 11. számában található.

  • H i r d e t é s

    x-presso

    H i r d e t é s

    Kávéházak magazin

    A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
    A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

    A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

    Kávézóláncok 2020.01.18.
    100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon cikk borítóképe
    100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

    Egy évszázados centenáriumát ünnepli idén a felső prémium kategóriájú kávékat készítő és forgalmazó Cafes Cornellá. A katalán családi vállalkozás remekműveit hazánkban is meg lehet kóstolni. (x)

    Café World 2020.01.15.
    Arabica és robusta – a két vetélytárs?! cikk borítóképe
    Arabica és robusta – a két vetélytárs?!

    Meglepő módon (tudomásunk szerint) nagyjából százféle kávénövény létezik, mi mégis csupán háromnak fogyasztjuk a termését. A coffee liberica rendkívül ritka, így igen csekély mennyiségben kerül csak kereskedelmi forgalomba. A világ kávétermésének mindössze 2-3%-át jelenti. A csomagolások hátoldalán található leírásokat böngészve nagy valószínűséggel az arabica és/vagy a robusta kifejezésekkel találkozol. Te tudod, hogy pontosan mit takarnak ezek az elnevezések? (x)

    Kávé akadémia 2020.01.13.

    H i r d e t é s