Növényi tej - ingyen!?
Koffein, 2024.11.03.
A vendéglátásban még igen kevéssé kihasznált eszpresszó rendszerről írunk az alábbiakban. Az E.S.E. (Easy Serving Espresso) nyílt szabványú innovatív rendszerének célja, hogy a végletekig leegyszerűsítse az espresso készítés folyamatát. A rendszerben használt kávépárnákat az angol szóhasználatban gyakran csak "pod" – ként emlegetik.
Az E.S.E. rendszer előre csomagolt, pörkölt, őrölt és tömörített (egy-, ill. kétszemélyes) kávéadagokkal dolgozik. A kávépárnában a két filter-papír közé tömörített kávéadagot csupán a gép erre kialakított részébe kell helyezni. A gyárilag beállított mennyiség, őrlés és tömörítés igen jó minőségű espressót eredményez!
A rendszer előnyei:
A rendszer alkalmazási lehetősége a vendéglátásban alapvetően kétféle:
1. Azokban a kis kávéforgalmú üzletekben, ahol a napi kávéfogyás 20-60 adag kávé között mozog. Ezek a helyek leginkább éttermek és vendéglők, ahol a nagy eszpresszó gépek finanszírozása, elhelyezése a pultban ill. kapacitásának kihasználása nehezen megoldható. A podok segítségével nem kell lemondani a vendégek által igényelt széles választékról, a különleges alapkávékról (koffeinmentes-, bio-, területszelektált-kávék). A kávék adagonként csomagoltak, így ha óránként csak 1-2 adag kávét adunk ki, akkor is teljes frissességet biztosíthatunk. Az őrlő zaja pedig nem zavarja meg a vacsorázó vendégeket.
2. A nagy kávéforgalmú üzletekben, ahol nincs lehetőség második őrlő beállítására a pultban, az alapválasztékot könnyen növelhetjük a sokféle poddal. A rendszer kompatibilis az elterjedt eszpresszó gépekkel, csak speciális szűrőtartót és szűrőt érdemes hozzá vásárolni.
További Kávéházak magazin cikkek
Növényi tej - ingyen!?
Koffein, 2024.11.03.
Vietnámi Egg Coffee
Café World, 2024.08.24.
Hogyan játszik össze a kávé és a foci világa?
Café World, 2024.05.31.
Muzsikáló Magyarország program: a kávéházi cigányzene megőrzése
Régi pesti kávéházak, 2024.05.08.
Gyorsabb, Egyszerűbb, Kényelmesebb: Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak
Téma, 2024.04.26.
Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!
Téma, 2023.12.13.
Lehetőségek a turizmuson innen és túl – állás Kaposvár városában
Téma, 2023.12.11.
Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott a Pacificaffé
Kávé minősítések, 2023.09.05.
A kávézás művészete és mestersége – válj profi baristává!
2024.10.07.