Barista iskola 2010.06.15.

Megújúl A Barista

Júniustól vadonatúj oktatótermünkben várjuk szeretettel mindazokat, akik a profi kávékészítés iránt érdeklődnek. A Barista Szaküzlet mellett kialakított új oktatóközpont tökéletes helyszín a barista ismeretek elsajátítására.


Tanulóink – diplomás szakoktatók és gyakorlott trénerek segítségével – két teremben, három kávés munkaterületen dolgozzák fel a tananyagot. A csoportok létszámát 4-5 főben maximalizáltuk, így még több idő, és lehetőség nyílik a gyakorlásra.

Az előző 8 év tapasztalataira építve tematikánk is megújul. A napi szintű ellenőrzéssel lehetővé válik, hogy minden tanuló folyamatos visszacsatolást kapjon, és ezáltal saját munkatempójában tudja feldolgozni a tananyagot. A barista tanfolyamokat továbbra is intenzív formában szervezzük, a tanfolyam díja tartalmazza:

 • A tanfolyam anyagát feldolgozó tankönyvet és jegyzeteket
 • Minden résztvevő számára a barista kötényt és a tömörítőt
 • A gyakorlat során felhasznált alapanyagok árát
 • Minden tanfolyami napon az ebédet
 • A szünetekben az üdítőket és természetesen a kávét

  A www.barista.hu oldal új tartalmakkal bővül, a megszokott tanfolyami, és oktatási információk mellett kávés élménybeszámolók, blog, fotók, videók és szakmai cikkek között böngészhetnek az érdeklődők.

  A Barista Szaküzlet is nagyobb raktárkapacitással és kiszolgálótérrel várja a kávésokat. Magyarországon csak nálunk kapható a Barista Világbajnokságot is szponzoráló Mahlkönig Vario őrlője, a Latte Art VB-ről is ismert ACF olasz csészegyártó klasszikus csészéi és a Da Vinci szirupok teljes hazai termékskálája. A kávétárolók, mobil knock boxok, barista kellékek és latte art eszközök egyedülállóan széles választékát kínáljuk. Üzletünkben megvásárolhatóak prémium márkák szemes kávéi is, 250g-os és 500g-os kiszerelésekben.

 • H i r d e t é s

  Hogyan lehetne életszerűbbé tenni a barista versenyt?

  Ugyan az idei versenyek már lezajlottak, de érdemes áttekintenünk, milyen újításokkal lehetne színvonalasabbá, a nézők számára érdekesebbé tenni a barista bajnokságot.
  A World Barista Championship (WBC) formátuma – lényegében – a kezdetektől nem változott. Eltolódtak a súlypontok (a technikai tényezőkről az érzékszervire), a szabályalkotók becsuktak kiskapukat (a versenyzők kinyitottak újakat), kifinomult a körítés (kamera, speaker, élő közvetítés). De lényegében minden maradt a régiben.

  Barista iskola 2011.08.26.
  Pro Barista

  Minden szakmának jót tesz, ha időről időre újragondolja, meghatározza saját magát. Ez igaz lehet a kávékészítőkre, baristákra is. A 2003 körül megfogalmazott gondolataink – "…az utóbbi időben egyre többen kezdik emlegetni a "barista" szót a kávéhoz értő báros megnevezéseként… baristának világszerte az espresso technológiát jól ismerő, espresso alapú italokat készítő bárost nevezik…napi munkája a mixerhez, alapanyaggal kapcsolatos tudása a sommelierhez hasonlítható…" – máig megállják helyüket. Felmerültek azonban új kérdések, amik új válaszokat, pontosabb meghatározásokat követelnek.

  Barista iskola 2010.12.17.
  Újévi kedvezmény

  Karácsonyi akciónkat meghosszabbítottuk!
  Amennyiben január 8-ig regisztrál a februári tanfolyamra, az elérhető legnagyobb, 25%-os kedvezményt adjuk a tanfolyam díjából!
  Regisztrálni az oktatási díj befizetésével lehet. A regisztrációról névre szóló vouchert adunk.

  Listaár: 95.000 Ft (+áfa)
  ÚJÉVI kedvezményes ár: 71.250 Ft (+áfa)

  Barista iskola 2010.01.04.

  Kávéházak magazin

  Szálas tea vs. filteres cikk borítóképe
  Szálas tea vs. filteres

  A teakóstoló workshopjaimon sokan kérdezitek tőlem, hogy mi a véleményem a filteres teákról. Ha benned is felmerült már valaha ez a kérdés, hogy szálas teát vagy filterest válassz, akkor olvass tovább. Ugyanis erre a kérdésre nem tudok rövid választ adni…

  Tea 2019.11.19.
  Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
  Mi legyen a többi zaccal? III.

  Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

  Zacc 2019.10.22.

  H i r d e t é s