Café Budapest 2018.09.03.

Bloom, kincsesdoboz az I. kerület szívében

Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.


A kávézóban igazán családias hangulat uralkodik, saját koncepciójukban is megjelenik az otthonosság fontossága. A kávézót alapító Miklosik István és Orsolya saját tapasztalataik alapján alakították úgy a helyet, hogy akár a kisgyerekes családok is élvezhessék a kávéházi pillanatokat. Orsi anyukaként fontosnak tartotta, hogy a gyerekek is le tudják kötni magukat néhány perc erejéig, amíg a szülők élvezhetik azt a néhány kortyot és néhány percet.

 

Az alapítók mindketten tanácsadóként dolgoztak, míg 5-6 évvel ezelőtt megálmodták, hogy kávézót szeretnének. Orsitól azt is megtudtuk, hogy akkor érezte úgy, hogy valami mást szeretne és ezzel egy időben jelentek meg az újhullámos kávézók is és maga a kávézónyitás gondolata is. Még abban az évben ajándékba kapott egy barista képzés, mely rögtön magával ragadta és akkor már biztos volt, hogy egy újhullámos kávézó a cél.

A házaspár kislánya most két éves - aki a kávézó egyik reklámarca is – és ezáltal elég nagy ahhoz, hogy bölcsibe menjen. A felszabadult időben a kávézóval foglalkozott Orsi és így nyitotta meg a Bloomot július közepén. A Bloom célközönségének nemcsak a családosokat tartja – habár a közeli játszótér miatt nagy potenciált jelent -, hanem a várból lefelé sétáló turistákat és a közeli irodákban dolgozókat is.

 

A kávézóban két pörkölő kávéiból válogathattok, ami nem más mint az April Coffee és a La Cabra. Ha legalább olyan bizonytalanok vagytok mit igyatok egy kávézólátogatáskor, mint én, akkor a kóstoló menüt válasszátok, melyben feketén és tejesen is kóstolhatjátok a kiválasztott kávét.  A kávén túl megjelennek a Superjuice italai és ínycsiklandó sütemények és péksütemények, melyről senkinek sem kell lemondania, hiszen szinte bármilyen érzékenységgel rendelkező vendégek is találhatnak maguknak valamit. 

A meleg időszakban nemcsak kávét és péksütit, de Fragola fagyit is fogyaszthatunk akár a teraszon, de azonban a kínálatbővítés már tervben van. Orsiék dolgoznak az esti és hétvégi fröccs és kézműves sör árusításán is, mivel minden napszakra más dukál, ugye?!

 

Az enteriőr tekintetében a letisztult formák és színek hangsúlyosak, főként a kék dominál. A névhez hűen kötődő kávézóban pedig a csüngő virágok és falfestések teszik jellegzetessé a helyet. Mondhatjuk, hogy a kedves mosoly is a berendezés része, mellyel a Bloom baristái fogadnak. Így csak annyit ajánlok, aki nem hiszi, járjon utána! :)

Mécses és kandeláber

A Bar Ladino különlegessége abban rejlik, hogy bár tökéletes hely, elkerüli a kitörő siker. Az, amire Budapesten szükség van: nem trendi, nem szakadt, nem is erőltetetten túltematizált.

Café Budapest 2009.02.03.
Csata a halványzöld polcért..

Kávéházi bútorzat még nem keltett oly sürgés-forgást, mint a Fő utca 4. szám alatti kaposvári üzlet halványzöld polcozatának ügye. A városházi interpellációk, a számolatlan újságcikk és a helyi polgárok aggodalma végül fölöslegesnek bizonyult: a nyolcvanéves bútorzat megkerült, sőt eredeti pompájába visszaállíttatott.

Café Budapest 2009.01.21.
Csendes Létterem Őrző

Az alkotóknak biztosan volt gyerekszobájuk. De tényleg csak volt, mert onnan aztán az utolsó Barbie babáig mindent idehordtak, a Ferenczy István utcában megnyílt Csendesbe.

Café Budapest 2009.01.20.

Kávéházak magazin

Mi legyen a zaccal? II. cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal? II.

Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)

Zacc 2019.10.16.
Mi legyen a zaccal? cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal?

A kávé a legtöbbeknek egy nélkülözhetetlen ital reggelente az ágyból kikelve, a munkahelyre beérve vagy épp ebéd után, egyfajta üzemanyag, ami feltölt energiával. Már ez sem csekélység, de a kávé szerepe itt nem ér véget. Miután hozzájutottunk az életmentő finomsághoz, vegyük szemügyre az ottmaradó zaccot, ugyanis még az is valódi kincs! Elsőként nézzük, mit kezdhetünk vele a kertben: (x)

Zacc 2019.09.09.
A Kaffeine öt árnyalata cikk borítóképe
A Kaffeine öt árnyalata

A Kaffeine 2015-ös nyitása óta egy stílusos budai helyből egy menő budapesti kávézólánccá nőtte ki magát. Szeptember 2-től már a BudaWest irodaház aljában is.

Kávézóláncok 2019.09.03.