Bloom, kincsesdoboz az I. kerület szívében

-
Café Budapest, 2018.09.03.

Bloom, kincsesdoboz az I. kerület szívében

Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.


A kávézóban igazán családias hangulat uralkodik, saját koncepciójukban is megjelenik az otthonosság fontossága. A kávézót alapító Miklosik István és Orsolya saját tapasztalataik alapján alakították úgy a helyet, hogy akár a kisgyerekes családok is élvezhessék a kávéházi pillanatokat. Orsi anyukaként fontosnak tartotta, hogy a gyerekek is le tudják kötni magukat néhány perc erejéig, amíg a szülők élvezhetik azt a néhány kortyot és néhány percet.

 

Az alapítók mindketten tanácsadóként dolgoztak, míg 5-6 évvel ezelőtt megálmodták, hogy kávézót szeretnének. Orsitól azt is megtudtuk, hogy akkor érezte úgy, hogy valami mást szeretne és ezzel egy időben jelentek meg az újhullámos kávézók is és maga a kávézónyitás gondolata is. Még abban az évben ajándékba kapott egy barista képzés, mely rögtön magával ragadta és akkor már biztos volt, hogy egy újhullámos kávézó a cél.

A házaspár kislánya most két éves - aki a kávézó egyik reklámarca is – és ezáltal elég nagy ahhoz, hogy bölcsibe menjen. A felszabadult időben a kávézóval foglalkozott Orsi és így nyitotta meg a Bloomot július közepén. A Bloom célközönségének nemcsak a családosokat tartja – habár a közeli játszótér miatt nagy potenciált jelent -, hanem a várból lefelé sétáló turistákat és a közeli irodákban dolgozókat is.

 

A kávézóban két pörkölő kávéiból válogathattok, ami nem más mint az April Coffee és a La Cabra. Ha legalább olyan bizonytalanok vagytok mit igyatok egy kávézólátogatáskor, mint én, akkor a kóstoló menüt válasszátok, melyben feketén és tejesen is kóstolhatjátok a kiválasztott kávét.  A kávén túl megjelennek a Superjuice italai és ínycsiklandó sütemények és péksütemények, melyről senkinek sem kell lemondania, hiszen szinte bármilyen érzékenységgel rendelkező vendégek is találhatnak maguknak valamit. 

A meleg időszakban nemcsak kávét és péksütit, de Fragola fagyit is fogyaszthatunk akár a teraszon, de azonban a kínálatbővítés már tervben van. Orsiék dolgoznak az esti és hétvégi fröccs és kézműves sör árusításán is, mivel minden napszakra más dukál, ugye?!

 

Az enteriőr tekintetében a letisztult formák és színek hangsúlyosak, főként a kék dominál. A névhez hűen kötődő kávézóban pedig a csüngő virágok és falfestések teszik jellegzetessé a helyet. Mondhatjuk, hogy a kedves mosoly is a berendezés része, mellyel a Bloom baristái fogadnak. Így csak annyit ajánlok, aki nem hiszi, járjon utána! :)

Tetszett a(z) Bloom, kincsesdoboz az I. kerület szívében magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Bloom, kincsesdoboz az I. kerület szívében magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Kávéházak magazin cikkek

Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!

Az, hogy ki milyen kávét szeret, ízlés kérdése. Ez vitathatatlan. Az azonban megmásíthatatlan tény, hogy a kávéfőző milyensége rengeteget nyom a latba. Még az igazán minőségi kávéból készített feketét is megkeserítheti, akár szó szerint is, ha a kávéfőző nem megfelelő. Mára már ezen túl a gyorsaság is egy érthető elvárássá vált. De vajon melyik típusú kávégép felel meg minden kritériumnak? Mutatjuk!

Téma, 2023.12.13.

Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott a Pacificaffé

Ahogy egy erős reggeli eszpresszó, úgy fújt ébresztőt augusztus 3-án a nemzetközi kávékereskedők világában a Körmendy Sándor vezette a Pacificaffé. A kávépörkölő üzem a „Kenya Gicherori” és a „Ház kávéja” elnevezésű tételeivel nyerte el az 500 fős zsűri tetszését a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari versenyében.

Kávé minősítések, 2023.09.05.

A kapszulás kávéfőzőt is kell takarítani!

Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávékapszulák mögött álló kávés szakemberek elárulják, hogyan takarítsuk ki a gépet, hogy sokáig főzhessük vele kedvenc reggeli italunkat.

Koffein, 2023.05.04.

café lungo - hosszú kávé

Sokakban felmerül a kérdés, mi a különbség a hosszú és a rövid kávé között?! A kérdésekre Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávépörkölő üzem mögött álló kávés szakemberek adja meg a választ.

Kávé akadémia, 2023.03.29.

A víz világnapja (03.22.)

Március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját, amelyet az ENSZ 1992-ben hozott létre azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a víz fontosságára, és annak fenntartható menedzselésére. Ebben a cikkben megnézzük, hogy milyen problémákkal küzdünk a vízgazdálkodás terén és hogy milyen vízzel főzzük a kávét.

Kávé akadémia, 2023.03.22.

Mi található egy kávékapszulában?

Sokféle kávékapszula kapható a boltokban, rengeteg gyártótól és pörkölőtől. De vajon mi is található valójában a kapszulákban. Kávékapszulákkal foglalkozó szakemberek most elárulják nekünk.

Zacc, 2023.02.16.

24 karátos arany cappuccinó Magyarországon is

Szó szerint bearanyozhatjuk a napunkat a közelmúltban megnyílt szarvasi Újváros Bisztróban, ahol nemcsak a márványpadlóba kerültek 24 karátos aranybetétek, de arannyal szórt kávékülönlegességet is elfogyaszthatunk. Az arany cappuccinót eddig az Emirátusokban (Dubaiban és Abu Dhabiban) lehetett megkóstolni.

Kávé és egészség, 2023.02.08.

"narrow"
Gear.svg