Café Budapest 2018.09.03.

Bloom, kincsesdoboz az I. kerület szívében

Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.


A kávézóban igazán családias hangulat uralkodik, saját koncepciójukban is megjelenik az otthonosság fontossága. A kávézót alapító Miklosik István és Orsolya saját tapasztalataik alapján alakították úgy a helyet, hogy akár a kisgyerekes családok is élvezhessék a kávéházi pillanatokat. Orsi anyukaként fontosnak tartotta, hogy a gyerekek is le tudják kötni magukat néhány perc erejéig, amíg a szülők élvezhetik azt a néhány kortyot és néhány percet.

 

Az alapítók mindketten tanácsadóként dolgoztak, míg 5-6 évvel ezelőtt megálmodták, hogy kávézót szeretnének. Orsitól azt is megtudtuk, hogy akkor érezte úgy, hogy valami mást szeretne és ezzel egy időben jelentek meg az újhullámos kávézók is és maga a kávézónyitás gondolata is. Még abban az évben ajándékba kapott egy barista képzés, mely rögtön magával ragadta és akkor már biztos volt, hogy egy újhullámos kávézó a cél.

A házaspár kislánya most két éves - aki a kávézó egyik reklámarca is – és ezáltal elég nagy ahhoz, hogy bölcsibe menjen. A felszabadult időben a kávézóval foglalkozott Orsi és így nyitotta meg a Bloomot július közepén. A Bloom célközönségének nemcsak a családosokat tartja – habár a közeli játszótér miatt nagy potenciált jelent -, hanem a várból lefelé sétáló turistákat és a közeli irodákban dolgozókat is.

 

A kávézóban két pörkölő kávéiból válogathattok, ami nem más mint az April Coffee és a La Cabra. Ha legalább olyan bizonytalanok vagytok mit igyatok egy kávézólátogatáskor, mint én, akkor a kóstoló menüt válasszátok, melyben feketén és tejesen is kóstolhatjátok a kiválasztott kávét.  A kávén túl megjelennek a Superjuice italai és ínycsiklandó sütemények és péksütemények, melyről senkinek sem kell lemondania, hiszen szinte bármilyen érzékenységgel rendelkező vendégek is találhatnak maguknak valamit. 

A meleg időszakban nemcsak kávét és péksütit, de Fragola fagyit is fogyaszthatunk akár a teraszon, de azonban a kínálatbővítés már tervben van. Orsiék dolgoznak az esti és hétvégi fröccs és kézműves sör árusításán is, mivel minden napszakra más dukál, ugye?!

 

Az enteriőr tekintetében a letisztult formák és színek hangsúlyosak, főként a kék dominál. A névhez hűen kötődő kávézóban pedig a csüngő virágok és falfestések teszik jellegzetessé a helyet. Mondhatjuk, hogy a kedves mosoly is a berendezés része, mellyel a Bloom baristái fogadnak. Így csak annyit ajánlok, aki nem hiszi, járjon utána! :)

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

H i r d e t é s

x-presso

Kávéházak magazin

Darált vagy őrölt kávé? Vigyázz, a kettő nem ugyanaz! cikk borítóképe
Darált vagy őrölt kávé? Vigyázz, a kettő nem ugyanaz!

Ha eddig Te is úgy vélekedtél, mint a többség, a cikk elolvasása után talán most egy világ fog összeomlani benned. Na, jó, azt azért mégse, de egészen biztos, hogy nagyon meg fogsz lepődni. Fel kell, hogy világosítsalak: a két fogalom egyáltalán nem ugyanazt jelenti! (x)

Blog írások 2019.12.01.
Használt gördeszkákból kávéházi berendezés cikk borítóképe
Használt gördeszkákból kávéházi berendezés

Október 23-án múlt egy éve, hogy megalakult egy fiatal magyar csapat és forradalmat hirdetett az Y generáció számára unalmas és sablonos vendéglátós enteriőrök világába. Ők az OnBoard Furniture, azaz Marci, Gergő, Dani és Jani, akik szakdolgozataik mellett egyedi bútorokat készítenek használt gördeszkákból és snowboardokból.

Café Budapest 2019.11.27.
Ennyi kávét igyál, ha migrénre vagy hajlamos cikk borítóképe
Ennyi kávét igyál, ha migrénre vagy hajlamos

Az American Journal of Medicine közzétett új tanulmányában az Egyesült Államok kutatói arra keresték a választ, hogy a koffein és alkohol tartalmú italok milyen hatással vannak a migrénes fejfájásra és az alvás minőségére.

Kávé és egészség 2019.11.26.

H i r d e t é s