Café Budapest 2019.11.27.

Használt gördeszkákból kávéházi berendezés

Október 23-án múlt egy éve, hogy megalakult egy fiatal magyar csapat és forradalmat hirdetett az Y generáció számára unalmas és sablonos vendéglátós enteriőrök világába. Ők az OnBoard Furniture, azaz Marci, Gergő, Dani és Jani, akik szakdolgozataik mellett egyedi bútorokat készítenek használt gördeszkákból és snowboardokból.


„Mindannyian a BGE Pénzügyi és Számviteli Karának Team Academy specializációján tanulunk, itt alakult meg a csapatunk. Kezdetben még egészen más elképzeléseink voltak, hogy milyen termékeket gyártsunk, és azokat kiknek fogjuk majd értékesíteni. Az alapkoncepció az volt, hogy gördeszkákból készítsünk lakberendezési tárgyakat és bútorokat, amit majd magánvásárlóknak értékesítünk” – kezdte a beszélgetést Király Dani, akitől maga az ötlet származik.

Dani a snowboard szeretetének köszönhetően, számos osztrák sípályán látott snowboardból készített padokat, de elmondása szerint ezek inkább voltak egy-egy sípályán dolgozó munkatárs kreatívkodásai, mint üzleti szinten működő tevékenység.

A külföldi példát látva a srácok a recycling - upcycling trendet szerették volna követni, és ragaszkodtak ahhoz, hogy az újrafelhasználás központi helyet töltsön be a termékeik előállításánál.

Megkeresték az összes lehetséges ismerősüket és barátaikat, akik valaha gördeszkáztak és elfekvőben lehetett náluk használt gördeszka, így elég hamar el is készültek az első óráik (TimeOnBoard). Ezt követte az első kispadjuk, majd ma már termékpalettájukat egy nagy 1 személyes paddal (Sitadella) és egy 3 személyes snowboardpaddal (IronyBench) is kibővítették.

„Ma már csak az órák képviselik az upcycling vonalat és már nem feltétlen lakossági felhasználásra értékesítünk. Terveink között van, hogy olyan dizájn kedvelő bár-, romkocsma-, kávézó- és étteremtulajdonosokat keressünk meg, akik nyitottak lennének egy közös együttműködésre. Nem titkolt célunk, hogy a megszokott trendek alapján kialakított vendéglátó-ipari egységek merjenek kilépni a komfortzónájukból és elmozduljanak bútorainkkal az egyedibb, fiatalosabb belső dizájn felé” – jegyezte meg a csapat vezetője.

„Gyakran látogatunk ilyen helyeket és szeretnénk, ha mi is részesei lehetnénk a hazai gasztró- és szórakoztató egységek arculatának felturbózásában. Hiszünk abban, hogy egy hely sikeressége az alapvető szolgáltatások mellett a belső terek kialakításán is múlik” – tette hozzá.

Az OnBoard Furniture csapatával és termékeikkel december 8-án, a Millenárison rendezendő WAMP dizájn vásáron lehet legközelebb találkozni, vagy látogassatok el Facebook oldalukra: https://www.facebook.com/onboardfurniture.hu

Küri Attila

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s