Café Budapest 2008.11.21.

Kiadó a szívem

"Kiadó kocsma" - hirdeti a cégér a Jókai téren, de a gyanútlan járókelő üres kézzel távozik, ha azért tér be, hogy a bérlés részleteiről érdeklődjön. A kocsma ugyanis elkelt, főleg mivel forgalmas, központi helyen található.


A Kiadó az erős konkurencia ellenére rövid úton népszerű lett, mert olyan összehasonlíthatatlan hangulata van, ami egyedülálló a környéken.

A kávézó bicikli- és kutyabarát, ideá lis találkozóhely, de magányos, elmélyült olvasgatásra is kiválóan alkalmas. A sok légteres elrendezés, az elvonulásra alkalmas fafaragásos kupék jók vagy egy szeminárium, vagy az első randi lebonyolítására is. Nem tipikus trendi romkocsma, sokan és sokszor járnak ide az idősebb korosztály képviselői közül is. Hangulatában kellemesen eklektikus, sok az arab kultúrára jellemző motívum, nyolcszögletű asztalka, díszes szőnyegek, de teret kap az aktuális képzőművészet is egy-egy falrészleten. A tibeti imazászló elmaradhatatlan kellék, emellett törzsi kultúrák állatmotívumai színesítik a palettát. A Kiadó étterem és kávézó is egyben, ezért kedvünkre válogathatunk a levesek, saláták, könnyű olaszos és reformételek között. Mi a csirkés, pestós bagettet próbáltuk ki, és nem csalódtunk. Mivel a hely csak 10-kor nyit, a későn kelők egészen délután 1-ig elkölthetik bohém reggelijüket.

A kávéjuk jó, a tejhab viszont kevésbé meggyőző. Sok jóféle pálinkát kínálnak, és más tömény italokból is impozáns a felhozatal. Csak egy dolog akad, amin érdemes lenne változtatni: egyik-másik pultos hozzáállása nem mindig követi a vendéglátásban elvárt normát, jókedv és előzékenység terén van még hova fejlődni.

 • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 46. számában találja.

 • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

 • H i r d e t é s

  x-presso

  H i r d e t é s

  Kávéházak magazin

  A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
  A kávé, és ami mellette van

  Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

  Barista iskola 2020.01.22.
  Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
  Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

  Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

  Café World 2020.01.20.
  A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
  A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

  A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

  Kávézóláncok 2020.01.18.

  H i r d e t é s