Café Budapest 2008.11.21.

Kiadó a szívem

"Kiadó kocsma" - hirdeti a cégér a Jókai téren, de a gyanútlan járókelő üres kézzel távozik, ha azért tér be, hogy a bérlés részleteiről érdeklődjön. A kocsma ugyanis elkelt, főleg mivel forgalmas, központi helyen található.


A Kiadó az erős konkurencia ellenére rövid úton népszerű lett, mert olyan összehasonlíthatatlan hangulata van, ami egyedülálló a környéken.

A kávézó bicikli- és kutyabarát, ideá lis találkozóhely, de magányos, elmélyült olvasgatásra is kiválóan alkalmas. A sok légteres elrendezés, az elvonulásra alkalmas fafaragásos kupék jók vagy egy szeminárium, vagy az első randi lebonyolítására is. Nem tipikus trendi romkocsma, sokan és sokszor járnak ide az idősebb korosztály képviselői közül is. Hangulatában kellemesen eklektikus, sok az arab kultúrára jellemző motívum, nyolcszögletű asztalka, díszes szőnyegek, de teret kap az aktuális képzőművészet is egy-egy falrészleten. A tibeti imazászló elmaradhatatlan kellék, emellett törzsi kultúrák állatmotívumai színesítik a palettát. A Kiadó étterem és kávézó is egyben, ezért kedvünkre válogathatunk a levesek, saláták, könnyű olaszos és reformételek között. Mi a csirkés, pestós bagettet próbáltuk ki, és nem csalódtunk. Mivel a hely csak 10-kor nyit, a későn kelők egészen délután 1-ig elkölthetik bohém reggelijüket.

A kávéjuk jó, a tejhab viszont kevésbé meggyőző. Sok jóféle pálinkát kínálnak, és más tömény italokból is impozáns a felhozatal. Csak egy dolog akad, amin érdemes lenne változtatni: egyik-másik pultos hozzáállása nem mindig követi a vendéglátásban elvárt normát, jókedv és előzékenység terén van még hova fejlődni.

 • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 46. számában találja.

 • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

 • H i r d e t é s

  Bloom, kincsesdoboz az I. kerület szívében cikk borítóképe
  Bloom, kincsesdoboz az I. kerület szívében

  Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
  megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
  ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.

  Café Budapest 2018.09.03.
  Mécses és kandeláber

  A Bar Ladino különlegessége abban rejlik, hogy bár tökéletes hely, elkerüli a kitörő siker. Az, amire Budapesten szükség van: nem trendi, nem szakadt, nem is erőltetetten túltematizált.

  Café Budapest 2009.02.03.
  Csata a halványzöld polcért..

  Kávéházi bútorzat még nem keltett oly sürgés-forgást, mint a Fő utca 4. szám alatti kaposvári üzlet halványzöld polcozatának ügye. A városházi interpellációk, a számolatlan újságcikk és a helyi polgárok aggodalma végül fölöslegesnek bizonyult: a nyolcvanéves bútorzat megkerült, sőt eredeti pompájába visszaállíttatott.

  Café Budapest 2009.01.21.

  Kávéházak magazin

  Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
  Mi legyen a többi zaccal? III.

  Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

  Zacc 2019.10.22.
  Mi legyen a zaccal? II. cikk borítóképe
  Mi legyen a zaccal? II.

  Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)

  Zacc 2019.10.16.
  Mi legyen a zaccal? cikk borítóképe
  Mi legyen a zaccal?

  A kávé a legtöbbeknek egy nélkülözhetetlen ital reggelente az ágyból kikelve, a munkahelyre beérve vagy épp ebéd után, egyfajta üzemanyag, ami feltölt energiával. Már ez sem csekélység, de a kávé szerepe itt nem ér véget. Miután hozzájutottunk az életmentő finomsághoz, vegyük szemügyre az ottmaradó zaccot, ugyanis még az is valódi kincs! Elsőként nézzük, mit kezdhetünk vele a kertben: (x)

  Zacc 2019.09.09.

  H i r d e t é s