Café Magyarország 2005.05.10.

Café Győr II.

Ha a pesti ember tesz egy kellemes sétát Győr barokk negyedében, óhatatlanul felismeri, hogy van élet a fővároson kívül is. Felkutattunk és elhoztunk önöknek további hét kávézót a Rába partjáról.


Folytassuk sétánkat. Egyre csak befelé, sűrűsödik a tömeg. A barokkos város egyik csomópontjában ül meg méltósággal a Patio. Udvarias kávéház, teljes egész. Szász reprók lógnak a falon, körülöttünk frissen vágott virág és figyelmesség. Patio.

Kicsivel arrébb a helyi Mozartba ütközünk. Minden a megszokott helyén. Kissé habos-babos, cukrászdás. Ettől még édes. Ez a terasz is nekünk hasít ki a Baross utcából.

Ha már a "majdnem kávézóknál" tartunk: íme a Darius . A diszkó felett egy kávézó nyitja meg kapuit májusban. Hogy mit talál ott, nézze meg itt.

Győr hajt a déli hangulatra. A Café Róma szintén hoz valamit a mediterrán térségből. A falon Romulus és Remus szittyózik a farkas emlőiből. Nekünk sokféle koktélt kínálnak.

Mokkafé. Dizájnos nagyvárosi kávézó. Újdonsült egysége a folyók városának. Nem mellesleg: oktatott baristák készítik a kávéitalt. A minőség garantált.

Nosztalgia. Múlt idéző, fiatalosan lendületes, elhagyhatatlan győri egység. Kérem, itt élik a kávéházat. Persze előny, hogy az utcácska, a küllem és a hangulat adott, alapból nagyon el van találva. De kell a jó hozzáállás is. Köszönik, ez is megvan. Ígéretes: Nosztalgia.

Multikult? Alul könyvek között hathatós dzsessz. Fent trendi kávézó, az udvaron kult hangulat uralkodik. Komplexitás. Rómer.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.

H i r d e t é s