Café Magyarország 2006.01.04.

Két és fél révkomáromi hazai

Ha nem így ismerkedtünk meg Révkomárommal, akkor osztálykiránduláson, de az probléma. Első benyomásunkat ilyenkor erősen rontja osztályfőnökünk 1848-as beszámolója, utálatos osztálytársaink demoralizáló viselkedése, pedig mi szeretnénk figyelni. Két és fél hely Révkomáromból.


Akinek volt e szép Európai Uniós idők előtt felvidéki magyar ismerőse, az egyszer biztos megjárta barátjával a párkányi vásárt, vagy átruccant egy pár órára Révkomáromba. Mialatt e ki- és belépéssel ismerősünk meghosszabbította vízummentes magyarországi tartózkodását, lecsúszott pár Zlaty Bazant, "Beher" és sztrapacska. Közben leesett a tantusz is: itt majdnem mindenki magyarul beszél.

Ha nem így ismerkedtünk meg Révkomárommal, akkor osztálykiránduláson, de az probléma. Első benyomásunkat ilyenkor erősen rontja osztályfőnökünk 1848-as beszámolója, utálatos osztálytársaink demoralizáló viselkedése, pedig mi szeretnénk figyelni. Ebben az esetben elkerüli figyelmünket, hogy a város mennyire szép, milyen értékeseket lehet iddogálni benne, milyen kellemesen fejlődik, és milyen csinos teret húztak fel a közepén az elmúlt tíz évben.

E csinos terecskén, az Európa udvarban érdemes megállni egy pillanatra. Felfedezhetjük, hogy mégis létezik olyan, hogy egy városka eredeti hangulatát nem szétcsapja, hanem inkább felerősíti némely újonnan felhúzott épület. A frissen keletkezet téren találjuk a Carpathia Cafét.

A Corvin-hollós-Mátyásos-Erdélyt idéző ház sarka ideális hely egy kis kávézó számára. A belső teret minden extra nélkül, korrekt módon, egyszerűen és ízlésesen rendezték be. A székek kényelmesek, a külsőségekben semmi sem tolakodó. Ha csendesen szeretnénk kávézni, és nincs szükségünk fojtogató cigifüstre, akkor itt minden kéznél van.

Innen körülbelül kettő percre találjuk az Atrium Cafét egy kicsi belső udvarban. A reggelitől a cukrászsüteményeken át a salátákig sokféle étket kínáló majdnem teljes kávéházi menü vár itt minket. A szeparék sora és a kék szín marad meg leginkább az emberben, ha egyszer megfordul itt. A dizájn fiatalos, a kék szín dominál. Vagy ezt már mondtuk volna?

Egy fél hellyel szolgálunk még. A Le Bistro elegáns Café-Restaurant fotóit és legfőbb paramétereit gyűjtöttük be önöknek. A cím elveszett, a technika megrágta és nem láttuk többet. A hely ettől még létezik, az adatokat helyi informátoraink remélhetleg minél hamarabb elküldik. A Le Bistro a közelben van, mint minden Révkomáromban.

Az idő rövidsége nem adott lehetőséget nagyobb sétára. Ízelítőnek ennyi jutott. Csak annyit még, ami ingázós időszakunkból megmaradt: Révkomáromban a pörgősebb estékhez el kell hagynunk a kávézókat és el kell menni olyan helyekre, mint amilyen a Zeppelin. Írnánk róla, de sajnos a hely nem kávéház, inkább kulturkocsma és éjszakai lokál vegyüléke erős egyetemi jelleggel. Ha valaki kíváncsi, mégis csak szüksége lesz a felvidéki ismerősére.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.
10 alapvető pont a kiváló espresso azonosításához cikk borítóképe
10 alapvető pont a kiváló espresso azonosításához

Egy jó kávé megváltoztathatja a rossz napot, de egy rossz kávé elronthatja a legjobb napot is - vallják az ital szerelmesei és készítői is. Ezért létrejött egy objektív osztályozó rendszer, mely beazonosítja a legjobb kávékeverékeket, és hozzá készült egy 10 pontos ajánlás a kiváló espresso elkészítéséhez. (x)

Café World 2020.03.16.

Útjelzők a selyemúton

H i r d e t é s