Café Magyarország 2007.05.22.

Majdnem törzsvendégek

"Nem tudja valaki, mi történt az X kávéházzal? Eddig sem volt túl jó híre a kiszolgálás miatt, de most, egyik hétről a másikra csupa új pincér jelent meg, és még a korábbinál is undokabbak. Mint majdnem törzsvendéget érdekelne a változás oka, ha valaki tudja, ossza meg velem."


A majdnem törzsvendég levelét a Kavehazak.hu fórumában olvashattuk. Felmerül a kérdés: vannak-e ma igazi törzsvendégek? Bizonyára vannak, erről tanúskodik a fenti kérdésre írt válasz: "Szerintem ne keresd az okát, talán nincs igazi tulajdonosa a helynek, aki kézben tartaná a dolgokat. Én is áttettem a törzshelyemet az X-ből a Y kávéházba."

Ilyen időket élünk: egyre nyílnak a kávéházak, és a városi ember keresi a helyét. A kávézás, a közösség, a híréhség és még sok más szükséglet hívta életre a kávéház intézményét. A törzsvendég többet akar egy kávénál: szeretne mindent rendben találni.

"A nyitás óta törzsvendége vagyok a helynek, de úgy érzem, kezd leromlani ez a remek kávéház" - írja egy másik "egyelőre törzsvendég". A hangulat, a színek, a szagok, de még inkább egy jó élmény majdnem törzsvendéggé tesz. A többi a kávézó és a rendszeresen betérő között kialakuló kapcsolaton múlik. Ha rendben mennek a dolgok, tankkal sem lehet kiűzni a pesti vendéget.

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s