Café Magyarország 2007.05.22.

Majdnem törzsvendégek

"Nem tudja valaki, mi történt az X kávéházzal? Eddig sem volt túl jó híre a kiszolgálás miatt, de most, egyik hétről a másikra csupa új pincér jelent meg, és még a korábbinál is undokabbak. Mint majdnem törzsvendéget érdekelne a változás oka, ha valaki tudja, ossza meg velem."


A majdnem törzsvendég levelét a Kavehazak.hu fórumában olvashattuk. Felmerül a kérdés: vannak-e ma igazi törzsvendégek? Bizonyára vannak, erről tanúskodik a fenti kérdésre írt válasz: "Szerintem ne keresd az okát, talán nincs igazi tulajdonosa a helynek, aki kézben tartaná a dolgokat. Én is áttettem a törzshelyemet az X-ből a Y kávéházba."

Ilyen időket élünk: egyre nyílnak a kávéházak, és a városi ember keresi a helyét. A kávézás, a közösség, a híréhség és még sok más szükséglet hívta életre a kávéház intézményét. A törzsvendég többet akar egy kávénál: szeretne mindent rendben találni.

"A nyitás óta törzsvendége vagyok a helynek, de úgy érzem, kezd leromlani ez a remek kávéház" - írja egy másik "egyelőre törzsvendég". A hangulat, a színek, a szagok, de még inkább egy jó élmény majdnem törzsvendéggé tesz. A többi a kávézó és a rendszeresen betérő között kialakuló kapcsolaton múlik. Ha rendben mennek a dolgok, tankkal sem lehet kiűzni a pesti vendéget.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.

H i r d e t é s