Café Magyarország 2007.05.22.

Majdnem törzsvendégek

"Nem tudja valaki, mi történt az X kávéházzal? Eddig sem volt túl jó híre a kiszolgálás miatt, de most, egyik hétről a másikra csupa új pincér jelent meg, és még a korábbinál is undokabbak. Mint majdnem törzsvendéget érdekelne a változás oka, ha valaki tudja, ossza meg velem."


A majdnem törzsvendég levelét a Kavehazak.hu fórumában olvashattuk. Felmerül a kérdés: vannak-e ma igazi törzsvendégek? Bizonyára vannak, erről tanúskodik a fenti kérdésre írt válasz: "Szerintem ne keresd az okát, talán nincs igazi tulajdonosa a helynek, aki kézben tartaná a dolgokat. Én is áttettem a törzshelyemet az X-ből a Y kávéházba."

Ilyen időket élünk: egyre nyílnak a kávéházak, és a városi ember keresi a helyét. A kávézás, a közösség, a híréhség és még sok más szükséglet hívta életre a kávéház intézményét. A törzsvendég többet akar egy kávénál: szeretne mindent rendben találni.

"A nyitás óta törzsvendége vagyok a helynek, de úgy érzem, kezd leromlani ez a remek kávéház" - írja egy másik "egyelőre törzsvendég". A hangulat, a színek, a szagok, de még inkább egy jó élmény majdnem törzsvendéggé tesz. A többi a kávézó és a rendszeresen betérő között kialakuló kapcsolaton múlik. Ha rendben mennek a dolgok, tankkal sem lehet kiűzni a pesti vendéget.

H i r d e t é s

Elkezdődött a beülés!

"Jelentem, bent vagyok!"- ez a kulcsmondata az újonnan indult ügynökmunkának. A nyári teraszértékeléseknek immár vége, kávémánjaink most a kávézók belterét veszik célba.

Café Magyarország 2007.01.04.
Két és fél révkomáromi hazai

Ha nem így ismerkedtünk meg Révkomárommal, akkor osztálykiránduláson, de az probléma. Első benyomásunkat ilyenkor erősen rontja osztályfőnökünk 1848-as beszámolója, utálatos osztálytársaink demoralizáló viselkedése, pedig mi szeretnénk figyelni. Két és fél hely Révkomáromból.

Café Magyarország 2006.01.04.
Szeged és a kávé

Szeged, Temesi Ferenc Porlódja, igazi egyetemi város. A kollégiumokban a diákok elhallgatják, ha pestiek, a nép fittyet hány a fővárosi zajongásra, egyedi hangulatú várost, sajátosan alföldi metropoliszi életet élnek meg. Legalábbis ez tükröződik a kávézóikból.

Café Magyarország 2005.09.28.

Kávéházak magazin

Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.
Mi legyen a zaccal? II. cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal? II.

Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)

Zacc 2019.10.16.
Mi legyen a zaccal? cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal?

A kávé a legtöbbeknek egy nélkülözhetetlen ital reggelente az ágyból kikelve, a munkahelyre beérve vagy épp ebéd után, egyfajta üzemanyag, ami feltölt energiával. Már ez sem csekélység, de a kávé szerepe itt nem ér véget. Miután hozzájutottunk az életmentő finomsághoz, vegyük szemügyre az ottmaradó zaccot, ugyanis még az is valódi kincs! Elsőként nézzük, mit kezdhetünk vele a kertben: (x)

Zacc 2019.09.09.

H i r d e t é s