Café Magyarország 2005.09.28.

Rövid séta Sopronban

Café Magyarország Tettünk egy rövid sétát Sopronban. Az eső késztetett minket meghátrálásra. A tapasztalatok részlegesek, de annyi kiderült számunkra: Bécshez Sopron van a legközelebb.


Pesten úgy kell kajtatni az olyan helyeket, ahol Cafe Creme kapható. Igazi Kapuzinert szinte nem is kapni. Az olasz eszpresszó-kultúra szinte teljesen letarolta a várost. A Franziskaner ritka, a Wiener melange szintúgy, de eltűnt a szimpla és a dupla is.

Amerre fordulsz, mindenki cappuccinót iszik, vagy latte macchiatót. Haragudjunk? Miért tennénk? Az olaszok tudnak kávét csinálni és egy jól elkészített latte kedvesen bizsergeti az agyat: finomnak érezzük.

Ami érthetetlen, az az egyoldaluság és a megkövültség. Ki hallott már olyat, hogy egy kocsmában csak Arany Ászok kapható? Ha a vendég akarja, ihat egyéb magyar, vagy külföldi söröket. A kávés vendéglátóhelyek egyelőre még nem tudnak több kávéfajtában és több kávémárkában gondolkodni. Ahol Segafredo van, ott csak az van.

Persze a többféle kávé több ismeretet, más és más elkészítési módot igényel. A Pesten nemrég nyílt Café Factory kísérelte meg, hogy falai között többféle kávéból gyártják az italokat. Vették a fáradságot és megtanulták, mitől bécsi a bécsi, és mi a szimpla. Ha pedig valaki maradni akar a cappuccinónál, azt is megteheti.

Sopronban érezhető a bécsi hatás. Pesttel ellentétben itt nem csak nyomokban található meg ez a kávékultúra. Ha az itallapon cappuccinót is tűntetnek fel, végül kapucínert hoznak ki. Sajnos legtöbbször olasz pörkölésű kávéból... Nekünk mégis felüdülés volt.Dömötöri

Nagyon elegáns, míves kidolgozású kávéház. Ékszerdobozban ülünk, és Bécs közel! Dömötöri.

Zwinger

A Zwingernek már a fekvése is romantikus. A városfalhoz simulva még egy ékszeresládikára leltünk. Az ilyen finomság Pesten ritka. Mások az igények.

Liszt Szalon

Igazi soproni hely. Az épület, amiben elhelyezkedik, már önmagában izgalmas. Csendes hely, néha viszont nagyot szól a kultúra. Előadások, koncertek, egyebek. Liszt Szalon

Arcus

Amerika is érezteti hatását. Az Arcus a Starbucks-szal cseng össze. Az olasz kávéiskolából kinőtt modern kávébár.

Harmónia

Találtunk még egy kávébárt, ahol ajándék, édesség, csokoládé kínálta magát minden mennyiségben. Jó volt a kávé, a hely a funkcióját korrektül betölti. Coffee-to-go. Harmónia

soproni Teaház&Kávézó

Érdekes helyre bukkantunk a Széchenyi téren. A neve a típusa: Teaház&Kávézó. Nincs közelebbi. Sok tea, babkávé és ízléses, meglett asztalok, megettük internet sarok. Kulturált egyveleg.

H i r d e t é s

Majdnem törzsvendégek

"Nem tudja valaki, mi történt az X kávéházzal? Eddig sem volt túl jó híre a kiszolgálás miatt, de most, egyik hétről a másikra csupa új pincér jelent meg, és még a korábbinál is undokabbak. Mint majdnem törzsvendéget érdekelne a változás oka, ha valaki tudja, ossza meg velem."

Café Magyarország 2007.05.22.
Elkezdődött a beülés!

"Jelentem, bent vagyok!"- ez a kulcsmondata az újonnan indult ügynökmunkának. A nyári teraszértékeléseknek immár vége, kávémánjaink most a kávézók belterét veszik célba.

Café Magyarország 2007.01.04.
Két és fél révkomáromi hazai

Ha nem így ismerkedtünk meg Révkomárommal, akkor osztálykiránduláson, de az probléma. Első benyomásunkat ilyenkor erősen rontja osztályfőnökünk 1848-as beszámolója, utálatos osztálytársaink demoralizáló viselkedése, pedig mi szeretnénk figyelni. Két és fél hely Révkomáromból.

Café Magyarország 2006.01.04.

Kávéházak magazin

Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.
Mi legyen a zaccal? II. cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal? II.

Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)

Zacc 2019.10.16.
Mi legyen a zaccal? cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal?

A kávé a legtöbbeknek egy nélkülözhetetlen ital reggelente az ágyból kikelve, a munkahelyre beérve vagy épp ebéd után, egyfajta üzemanyag, ami feltölt energiával. Már ez sem csekélység, de a kávé szerepe itt nem ér véget. Miután hozzájutottunk az életmentő finomsághoz, vegyük szemügyre az ottmaradó zaccot, ugyanis még az is valódi kincs! Elsőként nézzük, mit kezdhetünk vele a kertben: (x)

Zacc 2019.09.09.

H i r d e t é s