Café Magyarország 2005.09.28.

Rövid séta Sopronban

Café Magyarország Tettünk egy rövid sétát Sopronban. Az eső késztetett minket meghátrálásra. A tapasztalatok részlegesek, de annyi kiderült számunkra: Bécshez Sopron van a legközelebb.


Pesten úgy kell kajtatni az olyan helyeket, ahol Cafe Creme kapható. Igazi Kapuzinert szinte nem is kapni. Az olasz eszpresszó-kultúra szinte teljesen letarolta a várost. A Franziskaner ritka, a Wiener melange szintúgy, de eltűnt a szimpla és a dupla is.

Amerre fordulsz, mindenki cappuccinót iszik, vagy latte macchiatót. Haragudjunk? Miért tennénk? Az olaszok tudnak kávét csinálni és egy jól elkészített latte kedvesen bizsergeti az agyat: finomnak érezzük.

Ami érthetetlen, az az egyoldaluság és a megkövültség. Ki hallott már olyat, hogy egy kocsmában csak Arany Ászok kapható? Ha a vendég akarja, ihat egyéb magyar, vagy külföldi söröket. A kávés vendéglátóhelyek egyelőre még nem tudnak több kávéfajtában és több kávémárkában gondolkodni. Ahol Segafredo van, ott csak az van.

Persze a többféle kávé több ismeretet, más és más elkészítési módot igényel. A Pesten nemrég nyílt Café Factory kísérelte meg, hogy falai között többféle kávéból gyártják az italokat. Vették a fáradságot és megtanulták, mitől bécsi a bécsi, és mi a szimpla. Ha pedig valaki maradni akar a cappuccinónál, azt is megteheti.

Sopronban érezhető a bécsi hatás. Pesttel ellentétben itt nem csak nyomokban található meg ez a kávékultúra. Ha az itallapon cappuccinót is tűntetnek fel, végül kapucínert hoznak ki. Sajnos legtöbbször olasz pörkölésű kávéból... Nekünk mégis felüdülés volt.Dömötöri

Nagyon elegáns, míves kidolgozású kávéház. Ékszerdobozban ülünk, és Bécs közel! Dömötöri.

Zwinger

A Zwingernek már a fekvése is romantikus. A városfalhoz simulva még egy ékszeresládikára leltünk. Az ilyen finomság Pesten ritka. Mások az igények.

Liszt Szalon

Igazi soproni hely. Az épület, amiben elhelyezkedik, már önmagában izgalmas. Csendes hely, néha viszont nagyot szól a kultúra. Előadások, koncertek, egyebek. Liszt Szalon

Arcus

Amerika is érezteti hatását. Az Arcus a Starbucks-szal cseng össze. Az olasz kávéiskolából kinőtt modern kávébár.

Harmónia

Találtunk még egy kávébárt, ahol ajándék, édesség, csokoládé kínálta magát minden mennyiségben. Jó volt a kávé, a hely a funkcióját korrektül betölti. Coffee-to-go. Harmónia

soproni Teaház&Kávézó

Érdekes helyre bukkantunk a Széchenyi téren. A neve a típusa: Teaház&Kávézó. Nincs közelebbi. Sok tea, babkávé és ízléses, meglett asztalok, megettük internet sarok. Kulturált egyveleg.

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s