Café Magyarország 2005.09.28.

Rövid séta Sopronban

Café Magyarország Tettünk egy rövid sétát Sopronban. Az eső késztetett minket meghátrálásra. A tapasztalatok részlegesek, de annyi kiderült számunkra: Bécshez Sopron van a legközelebb.


Pesten úgy kell kajtatni az olyan helyeket, ahol Cafe Creme kapható. Igazi Kapuzinert szinte nem is kapni. Az olasz eszpresszó-kultúra szinte teljesen letarolta a várost. A Franziskaner ritka, a Wiener melange szintúgy, de eltűnt a szimpla és a dupla is.

Amerre fordulsz, mindenki cappuccinót iszik, vagy latte macchiatót. Haragudjunk? Miért tennénk? Az olaszok tudnak kávét csinálni és egy jól elkészített latte kedvesen bizsergeti az agyat: finomnak érezzük.

Ami érthetetlen, az az egyoldaluság és a megkövültség. Ki hallott már olyat, hogy egy kocsmában csak Arany Ászok kapható? Ha a vendég akarja, ihat egyéb magyar, vagy külföldi söröket. A kávés vendéglátóhelyek egyelőre még nem tudnak több kávéfajtában és több kávémárkában gondolkodni. Ahol Segafredo van, ott csak az van.

Persze a többféle kávé több ismeretet, más és más elkészítési módot igényel. A Pesten nemrég nyílt Café Factory kísérelte meg, hogy falai között többféle kávéból gyártják az italokat. Vették a fáradságot és megtanulták, mitől bécsi a bécsi, és mi a szimpla. Ha pedig valaki maradni akar a cappuccinónál, azt is megteheti.

Sopronban érezhető a bécsi hatás. Pesttel ellentétben itt nem csak nyomokban található meg ez a kávékultúra. Ha az itallapon cappuccinót is tűntetnek fel, végül kapucínert hoznak ki. Sajnos legtöbbször olasz pörkölésű kávéból... Nekünk mégis felüdülés volt.Dömötöri

Nagyon elegáns, míves kidolgozású kávéház. Ékszerdobozban ülünk, és Bécs közel! Dömötöri.

Zwinger

A Zwingernek már a fekvése is romantikus. A városfalhoz simulva még egy ékszeresládikára leltünk. Az ilyen finomság Pesten ritka. Mások az igények.

Liszt Szalon

Igazi soproni hely. Az épület, amiben elhelyezkedik, már önmagában izgalmas. Csendes hely, néha viszont nagyot szól a kultúra. Előadások, koncertek, egyebek. Liszt Szalon

Arcus

Amerika is érezteti hatását. Az Arcus a Starbucks-szal cseng össze. Az olasz kávéiskolából kinőtt modern kávébár.

Harmónia

Találtunk még egy kávébárt, ahol ajándék, édesség, csokoládé kínálta magát minden mennyiségben. Jó volt a kávé, a hely a funkcióját korrektül betölti. Coffee-to-go. Harmónia

soproni Teaház&Kávézó

Érdekes helyre bukkantunk a Széchenyi téren. A neve a típusa: Teaház&Kávézó. Nincs közelebbi. Sok tea, babkávé és ízléses, meglett asztalok, megettük internet sarok. Kulturált egyveleg.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.

H i r d e t é s