Café World 2020.01.15.

100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

Egy évszázados centenáriumát ünnepli idén a felső prémium kategóriájú kávékat készítő és forgalmazó Cafes Cornellá. A katalán családi vállalkozás remekműveit hazánkban is meg lehet kóstolni. (x)


A Cafes Cornellá története 1920-ban indult, amikor Narcís és Pere Cornellá testvérek a katalóniai Gironában elindították kávépörkölő üzemüket. Az akkoriban teljesen új tevékenység felépítésével, hamarosan ők lettek a fő kávébeszállítók a teljes gironai régióban.

1954. A fiú Pere Cornellá I Prujá is csatlakozik a céghez, a második generáció tagjaként. Spanyolországban a piacon másodikként üzembe helyezére kerül az automata csomagoló gépsor.

1980. Pere Cornellá I Valls-sal a harmadik generáció csatlakozik a céghez.

1984. Új üzem létesül Gironában, ahol a gyártási, pörkölési és vákuum csomagolási eljárások mind automatizáltak. A blendek összeállítása egy korszerű, analitikai laboratóriumban történik, kiváló szakmai tapasztalattal bíró pörkölőmesterek közreműködésével. Ettől az évtől kezdve a vállalat a vendéglátószektor magas szintű kiszolgálására szakosodik. A cég legfőbb erősségei a kiváló termékminőség, a kimagasló szakmai tudás, korszerű cég és termék imázs, valamint a közvetlen partneri disztribúció.

2019. A három generáció tudására és tapasztalatára támaszkodó vállalat megalkotja a teljesen egyedi „Decoding Coffee” rendszert, amely a teljeskörű minőségellenőrzést és átláthatóságot hivatott megvalósítani. Kávékínálatukban a speciality területszelektált tételeken túl, az öko gazdaságból érkező, és fair trade minősítésű kávé is megtalálható. Katalóniában, a Cafes Cornellá által kiszolgált kávéházakban évente 25 millió csésze kávét szolgálnak fel. A Cafes Cornellá, egy fiatal, dinamikus, kreatív társasággá vált, amely folyamatosan igyekszik kielégíteni a fogyasztók ízléseit, biztosítva az elérhető legmagasabb termékminőséget és a legkorszerűbb műszaki megoldásokat.

2020. Az 1920-ban indult vállalkozás immár egy évszázada sikeresen működik és továbbra is ugyanazon család kezében van. A kezdetekkor még kisméretű gironai cég ma már a világ 11 országában van jelen széles termékválasztékával.

Magyarországon a 15 éves Pannon Kávé Kft. az a vállalkozás, amely a legmagasabb igényeket is kielégítő, felső prémium kategóriájú Cafes Cornellá kávék kizárólagos forgalmazójaként ezt a tradíciót és szellemiséget képviseli.

Egy jó kávé elkészítéséhez több éves szakmai tapasztalat, vagy egy jó döntés szükséges. Kóstolja meg a Cafes Cornellá csúcsminőségű kávéit, válassza a Pannon Kávé Kft. szolgáltatásait, és legyen részese a sikernek a következő 100 évben!

 

Küri Attila

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

Az igazi coffee art: beszélgetés Polgár Zitával cikk borítóképe
Az igazi coffee art: beszélgetés Polgár Zitával

A kávé szinte minden érzékszervünket elbűvöli, hisz milyen jó a fagyos téli napokon a forró csészét markolni vagy a jeges italunkat nyáron kortyolni, de a frissen pörkölt vagy a csészében elfogyasztásra váró kávé jellegzetes illata, az espresso gép és a kotyogós kávéfőző sistergő hangja, illetve egy tulipánmintás latte vagy egy pontosan rétegzett melange látványa mindenkit rabul tud ejteni. Ezt talán csak egy festőművész fokozhatja, aki kávéval fest és alkot lélegzetelállító képeket.

Coffee Art 2020.02.19.
Tejet a kávéba. Na de milyet? cikk borítóképe
Tejet a kávéba. Na de milyet?

A magyar kávékultúrában igen elterjedt az ital tejjel való fogyasztása. Hogy miért? Véleményem szerint leginkább a kávé savasságát és kesernyés aromáját kívánjuk így kompenzálni. Ahogyan korábban a cukorral kapcsolatban, úgy itt is megjegyezném: a jó minőségű kávé feketén is kitűnő! Ha ennek ellenére sem tudod elképzelni kedvenc frissítődet „feljavítás” nélkül, itt van néhány jó tanács a tökéletes íz (és állag) eléréséhez.

Kávé akadémia 2020.02.08.

H i r d e t é s