Coffee Art 2020.01.01.

Új világrekord: Tutanhamon halotti maszkja kávéból

Az Egyiptomi Turisztikai Minisztérium szervezésében egy egyiptomi séf új világrekordot állított fel 7260 csésze kávé felhasználásával a híres Tutanhamon maszk újjáépítéséhez.


A most elkészül mozaik kép 60 négyzetméteres területe a 2012. évi világrekordot utasította magamögé, mely hasonlóan kávéscsészékből állította emléket az amerikai énekes és színész, Elvis Presley arcát ábrázolva. Ez az Egyesült Államokban, Hawaii-ban készített mozaik 5642 csésze kávéból állt, összterülete pedig meghaladta a 37 négyzetmétert.

"Négy fajta kávét használtunk: fehér- és feketekávét, illetve két tejeskávést, melyeket úgy osztottunk szét, hogy Tutankhamun maszkját képezzék" –nyilatkozta Waheed Mahfouz.

Küri Attila

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.
10 alapvető pont a kiváló espresso azonosításához cikk borítóképe
10 alapvető pont a kiváló espresso azonosításához

Egy jó kávé megváltoztathatja a rossz napot, de egy rossz kávé elronthatja a legjobb napot is - vallják az ital szerelmesei és készítői is. Ezért létrejött egy objektív osztályozó rendszer, mely beazonosítja a legjobb kávékeverékeket, és hozzá készült egy 10 pontos ajánlás a kiváló espresso elkészítéséhez. (x)

Café World 2020.03.16.

Útjelzők a selyemúton

H i r d e t é s