Coffee Art 2020.01.01.

Új világrekord: Tutanhamon halotti maszkja kávéból

Az Egyiptomi Turisztikai Minisztérium szervezésében egy egyiptomi séf új világrekordot állított fel 7260 csésze kávé felhasználásával a híres Tutanhamon maszk újjáépítéséhez.


A most elkészül mozaik kép 60 négyzetméteres területe a 2012. évi világrekordot utasította magamögé, mely hasonlóan kávéscsészékből állította emléket az amerikai énekes és színész, Elvis Presley arcát ábrázolva. Ez az Egyesült Államokban, Hawaii-ban készített mozaik 5642 csésze kávéból állt, összterülete pedig meghaladta a 37 négyzetmétert.

"Négy fajta kávét használtunk: fehér- és feketekávét, illetve két tejeskávést, melyeket úgy osztottunk szét, hogy Tutankhamun maszkját képezzék" –nyilatkozta Waheed Mahfouz.

Küri Attila

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

A kávé, és ami mellette van cikk borítóképe
A kávé, és ami mellette van

Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?

Barista iskola 2020.01.22.
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso cikk borítóképe
Az olasz világörökség részévé válhat az espresso

Két évvel ezelőtt az UNESCO a világ kulturális örökségének részeként elismerte Nápoly ikonikus ételeit, és az olaszok ugyanezt akarják elérni az egyik legjobban őrzött hagyományukkal: az espresso kávéval is.

Café World 2020.01.20.
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak cikk borítóképe
A Starbucks TOP3 tippje vizsgázóknak

A vizsgaidőszak végéhez közeledve az elmúlt 3 napban három igazán jó tanácsot gyűjtött össze a Starbucks Magyarország az Instagram profilján, melyek megtartásával bárki kihozhatja magadból a maximumot.

Kávézóláncok 2020.01.18.

H i r d e t é s