Füst 2005.10.19.

Danny DeVito III.

Füst New Jersey-ben lévő tengerparti Neptunban -innen kapta nevét később a produkciós cégem is - születtem 1944-ben, utolsó gyerekként. A szomszédos Asbury Park-ban nőttem fel, négy testvéremmel együtt - mellyekből kettő még azelőtt meghalt, hogy megismerhettem volna...


Édesapám egy biliárdszalont üzemeltett, így már egész kiskoromtól fogva jól értettem a dákóhoz; jelenleg is található egy asztal a házamban. Utcakölyök voltam, ám szeretetem a filmek és a színjátszás felé korán megmutatkozott.

Egy napon miközben fagylaltot eszegettem a barátaimmal - akik közül egynek a birtokában volt egy pisztoly -, hirtelen ötlettől vezérelve utcai színházat rögtönztem: megrendeztem egy pisztolypárbajba torkolló verekedést két barátom között, majd én és a bandám beugrottunk az egyik srác apjának kocsijába és beleszáguldottunk a sötétlő éjszakába, döbbent csendet hagyva a bémászkodókra.

Később színre is vittem ezt a gyermekkori élményt és ’What a lovely way to spend an evening’ néven meg is filmesítettem. Természetesen Jersey utcáiról nem vezetett egyenes, kikövezett út Hollywood-ba. Számtalan kitérő tarkította az útat.

A középiskola befejezése után nem tudtam biztosan, hogy mihez is szeretnék kezdeni az életemmel. A főiskola nem vonzott, és a környéket, ahol felnőttem se szívesen hagytam volna magam mögött. Leginkább csak lógtam napközben a ház körül, aztán a nővérem egyszer csak megkérdezte :’Miért nem mész fodrásznak?

Akkor tudnál a szalonomban dolgozni.’ Más dolgom nem lévén, egész jó ötletnek tünt, lányok sokaságával találkozhatnék ilyen módon. Részben a magasságom miatt, kamaszként a lányok nem játszottak számottevő szerepet az életemben.

Folyt. köv. a jövő héten

forrás:

Szivarhírek.hu

H i r d e t é s

A dohányzásról..

Egyre több közterületen, például játszótereken és temetőkben, valamint azok környékén, illetve szórakozóhelyeken, éttermekben, kocsmákban tiltják be a dohányzást, és további szigorítások is várhatók. A nemdohányzók fellélegezhetnek (szó szerint is), a dohányosok pedig dohognak. Hol a határ az egészség védelme és a kirekesztés között?

Füst 2009.03.17.
Nehéz búcsú a cigarettától

A fogadkozások idején hatalmas szívességet tehetünk magunknak és környezetünknek, ha elhatározzuk, hogy leszokunk a dohányzásról - és be is tartjuk. Bár a siker főként az akaraterőn múlik, segítség nélkül nem biztos, hogy boldogulunk.

Füst 2008.12.18.

Kávéházak magazin

Mi legyen a többi zaccal? III. cikk borítóképe
Mi legyen a többi zaccal? III.

Ha a kerted már gyönyörű, és a konyhád is tiszta és illatos, de megrögzött kávéfogyasztóként még mindig marad zaccod a szemetesnek is, adunk még néhány tippet a felhasználásra, ezúttal a fürdőszobában. (x)

Zacc 2019.10.22.
Mi legyen a zaccal? II. cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal? II.

Korábban megnéztük, mihez kezdhetünk kedvenc kávénk maradékával, ha a hétvégéinket koffeinnel feltöltődve a konyhakertben képzeljük el. Most nézzük,mi mindenre jó a lakásban! (x)

Zacc 2019.10.16.
Mi legyen a zaccal? cikk borítóképe
Mi legyen a zaccal?

A kávé a legtöbbeknek egy nélkülözhetetlen ital reggelente az ágyból kikelve, a munkahelyre beérve vagy épp ebéd után, egyfajta üzemanyag, ami feltölt energiával. Már ez sem csekélység, de a kávé szerepe itt nem ér véget. Miután hozzájutottunk az életmentő finomsághoz, vegyük szemügyre az ottmaradó zaccot, ugyanis még az is valódi kincs! Elsőként nézzük, mit kezdhetünk vele a kertben: (x)

Zacc 2019.09.09.

H i r d e t é s