Füst 2005.10.19.

Danny DeVito III.

Füst New Jersey-ben lévő tengerparti Neptunban -innen kapta nevét később a produkciós cégem is - születtem 1944-ben, utolsó gyerekként. A szomszédos Asbury Park-ban nőttem fel, négy testvéremmel együtt - mellyekből kettő még azelőtt meghalt, hogy megismerhettem volna...


Édesapám egy biliárdszalont üzemeltett, így már egész kiskoromtól fogva jól értettem a dákóhoz; jelenleg is található egy asztal a házamban. Utcakölyök voltam, ám szeretetem a filmek és a színjátszás felé korán megmutatkozott.

Egy napon miközben fagylaltot eszegettem a barátaimmal - akik közül egynek a birtokában volt egy pisztoly -, hirtelen ötlettől vezérelve utcai színházat rögtönztem: megrendeztem egy pisztolypárbajba torkolló verekedést két barátom között, majd én és a bandám beugrottunk az egyik srác apjának kocsijába és beleszáguldottunk a sötétlő éjszakába, döbbent csendet hagyva a bémászkodókra.

Később színre is vittem ezt a gyermekkori élményt és ’What a lovely way to spend an evening’ néven meg is filmesítettem. Természetesen Jersey utcáiról nem vezetett egyenes, kikövezett út Hollywood-ba. Számtalan kitérő tarkította az útat.

A középiskola befejezése után nem tudtam biztosan, hogy mihez is szeretnék kezdeni az életemmel. A főiskola nem vonzott, és a környéket, ahol felnőttem se szívesen hagytam volna magam mögött. Leginkább csak lógtam napközben a ház körül, aztán a nővérem egyszer csak megkérdezte :’Miért nem mész fodrásznak?

Akkor tudnál a szalonomban dolgozni.’ Más dolgom nem lévén, egész jó ötletnek tünt, lányok sokaságával találkozhatnék ilyen módon. Részben a magasságom miatt, kamaszként a lányok nem játszottak számottevő szerepet az életemben.

Folyt. köv. a jövő héten

forrás:

Szivarhírek.hu

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.

H i r d e t é s