Füst 2006.07.18.

Danny DeVito IV.

Füst 1970-ben, Ken Kessey klasszikusa, a Száll a kakukk fészkére színpadra vitelében kaptam egy szerepet, majd utána folyamatos felkérésekkel kerestek meg kisebb filmekben való részvételekre, miközben még mindig készítgettem saját - még kisebb volumenű - produkcióimat.


Míg végül, 1975-ben, elérkezett a nagy áttörés: A száll a kakukk fészkére mozi változatát Douglas rendezte és megkeresett azzal, hogy ismételjem meg a színpadon már előadott szerepet. A film az utóbbi 40 év legsikeresebb mozija lett, 5 Oscart gyűjtött be a legjobb filmért, színészért, színésznőért, rendezőért, és forgatókönyvért.

Bár ekkor még nem nyertem Oscar díjat, de a film meghozta azt a hírnevet, amire már régóta vágytam, és még egy befolyásos ember, - a Száll a kakukk főszereplőjének - Jack Nicholson-nak barátságát.

Miután együtt dolgoztunk a Száll a kakkukon, Nicholson minden rendezőt arról győzködött, hogy alkalmazzon engem. Nagyon hálás vagyok ezért. Ámbár Nicholas tanácsára sem tolongtak a rendezők, de szerencsére épp elég szerepet kaptam ahhoz, hogy a magasságom okozta kezdeti félénkségemet levessem magamról.
Amint elkezdtem játszani, rájöttem, hogy éppen a magasságom az, ami rendkívülivé tesz, ettől nyitottá váltam, és pozitívan tudtam hozzáállni.

Én és Nicholas 1978-ban újra együtt dolgoztunk az Irány keletre című filmen, majd még ugyanebben az évben megkaptam Louie DePalma, a szeretni való csirkefogó szerepét a ’Taxi’ című tv sorozatban, melyet 5 éven át személyesítettem meg és átvehettem érte a legjobb mellékszereplőnek járó Emmy-t is 1981-ben.

Miután az ABC levette műsoráról a Taxi-t, összeomlottam. Úgy gondoltam, hogy a sorozatban annyi a kreatív energia, és a közönség annyira kedveli, hogy még legalább 5 éven át futni fog. Később így nyilatkoztam a Playboy-nak: ’Nem hiszem, hogy az ABC vezetése egy fikarcnyit is törődött a Taxi-val.’ Az NBC ezek után még egy évig sugározta a Taxi-t, ami alkalmat adott nekem és a stábnak egy kis édes-keserű ismétlésre, de addigra már sztár voltam...

Újra Jack Nicholson-nal forgattam, a Becéző szavakban, majd Douglas-szal a Smaragd Románcában és a Nílus gyöngyében is. Közben tökéletesítgettem az oly jól megformált démoni-komikus-humoros-baljós figurát olyan nagy sikerű filmekben, mint a Borzasztó emberek, Nagyokosok. Ez utóbbi volt az első nagy kasszasikerem, aztán a Dobjuk ki anyut a vonatból, ezt én magam is rendeztem, majd a Bádogemberek és a Rózsák háborúja.

Douglas A sötétség hercegének becéz, de talán amiatt, hogy nem sikerült nagyra nőnöm, vagy hogy a fejem némileg aránytalanul nagy a testemhez képest, viselkedésemben a legkomolyabb és legbrutálisabb szerep megformálása közben is felfedezhető valami humoros.

Ennek eredményeként a nézők sohasem könyvelnek el, mint negatív figurát. A közönségből a legtöbb esetben legalább empátiát váltok ki, ha nem egyenesen szimpátiát. Szeretem a helyzetkomikumot, Imádom Jerry Lewis-t, a Marx Fivéreket, a Three Stooges-t, ám a szívemhez legközelebb a fekete komédia áll.

Kifejezetten élvezem a rendezést is. A filmkészítés csapatjátékot kíván meg, de a rendező mondja ki az utolsó szót miután Schwarzenegger-rel együtt játszottam az Ikrekben, és a Junior-ban is felvetődött az ötlet, hogy szívesen rendeznék neki egy filmet.

Kiváló színésznek tartom Arnold-ot. Tehetséges, elhivatott, imádja a munkáját. Jó volt vele együtt dolgozni, de tovább kellene lépnie. Időről időre ugyanazt a figurát testesíti meg, kockáztatnia kellene és elvállalni valami mást.

A teljes cikk megtekintése>>

forrás:

Szivarhírek.hu

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.

H i r d e t é s